מי שמקפיד יום-יום על שמירת כשרות, עומד בה גם כשהוא מגיע לבירה הקולינרית של ישראל, הלוא היא תל אביב. מתברר שההיצע הקולינרי הכשר בה לא מצומצם. הנה המלצה על מסעדות כשרות בתל אביב.
חיפה, בירת הצפון, הפכה בשנים האחרונות למוקד משיכה קולינרי ולא רק כאשר מתקיימים בה פסטיבלים ואירועים חגיגיים. לאיפה שרק תבחרו, בעיר התחתית או בכרמל, במושבה הגרמנית או בוואדי ניסנאס - מוסדות האוכל והברים מחכים לסחוף אתכם לסצינה הקולינרית החיפאית. מוזמנים להצטרף
"מנת קרפצ'יו מנתחי סינטה דקיקים בתחמיץ שמן זית עם נגיעות של רוטב בלסמי ופיסטוקים שהוגשה עם סלט רוקט וטוסטונים קלויים היטב, אבל לא פריכים מידי..." גיא סופר-זמרני מתענג על מנות משובחות וחמות בכרמים, שבכניסה למושב סגולה, כשבחוץ משתוללת סערת גשמים עזה
"המולים שחו בתוך רוטב מתקתק ומיוחד של סיידר תפוחים, שמנת, חזה אווז מעושן, בצל סגול ועירית. כל הטעמים החמיאו מאוד זה לזה..." גיל ח' עמית מתמסר לטעמים של בראסרי עין כרם וכמובן גם לנוף עוצר הנשימה הנשקף מהמסעדה
"פאי רועים צמחוני, ירקות אנטיפסטי (חצילים, פלפלים, קישואים, בטטה), שהוגש עם רוטב עגבניות ועשבי תיבול על מצע של פירה עם גבינת מסקרפונה. מרגישים את הקראסט הפריך של הגבינה והפירה הנימוח..." כרמית אופק עם ניחוחות צרפתיים בקארם בתל אביב
ב-4 בדצמבר ייפתחו אירועי חמשושלים בעיר הבירה, שיכללו אירועי תרבות, אמנות וקולינריה בכל פינה בעיר. אנחנו מתחילים עם שתי המלצות לאטרקציות חמות ועם ארבע מסעדות מיוחדות, שיציעו במסגרת הפסטיבל תפריטים מיוחדים וירושלמים
ביקור בים המלח הוא חוויה יוצאת דופן בכל קנה מידה; הטבע כאן מפליא בייחודיותו ויכולת הציפה במים באמת מרשימה. אחרי שיוצאים מהים ישר שואלים - מה אוכלים? הנה המלצה למסעדות בחופי האזור ולמי שמעדיף לאכול בדרך חזרה למרכז, יכול להנות מהיצע משובח במרחק קצר מאד מכביש מספר 1
"סביצ'ה בורי - בצל סגול, עגבנייה, אבוקדו, זיתי קלמטה, חלפיניו, כוסברה, על סלסה עגבניות. מנה שהיא להיט, מה גם שהכל כל כך זורם על הטוסטונים שהוגשו לנו..." כרמית אופק מנצלת את שבת בבוקר לבראנץ' בטוקו ראשון לציון, מבית היוצר של השף ניצן רז
מטבחה הקסום של העדה הדרוזית מתגלה באמצעות עשרות מסעדות דרוזיות הנמצאות בעיקר בצפון הארץ. הארוחה מתנהלת בסגנון משתה: שפע של סלטים, תוספות וצ'ופרים קטנים המוגשים בכלים דרוזיים אותנטיים, עיקריות המוגשות ביד נדיבה ורחבה ובסוף קינוח מתוק לצד קפה חזק. קבלו המלצה למסעדות דרוזיות שכדאי שתשלבו בטיול הבא שלכם בצפון
"עוף קשיו - נתחי עוף, בצלים, פטריות בצל ירוק, גמבה, גמבה, צ'ילי מתוק יבש, וקשיו קריספי בקרמל למון גראס, מוגש על מצע של אורז מוקפץ עם ביצה ובצל ירוק. מגוון מרכיבי המנה מהווים שילוב מנצח, מעין בלגן קולינרי טוב, גם מתוק, גם פיקנטי ועשיר בירקות..." כרמית אופק, ריבר, אזור התעשייה ראשון לציון
"ספאנקופיטה - מאפה בצק פילו במילוי גבינת פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר, מבחוץ היא קריספית, ובפנים יש חגיגה יוונית, התרד אהוב עליי, הטעם נימוח ופריך..." כרמית אופק, גרקו, תל אביב
"הסטייק היה מוצלח והיתרון שבהזמנת הטי-בון הוא העובדה שטועמים גם סינטה וגם פילה אך גם שזוכים לנשנש את הבשר שצמוד לעצם שהוא לדעתי הכי טעים שיש..." יונתן שטרנברג והאישה שאיתו נהנים בכרמא, בלב שכונת עין כרם הקסומה בירושלים (ותודה לזאטוט החדש ששיתף פעולה)
אתם צריכים לחגוג חתונה, ברית או בר מצווה, אירוע השקה או מסיבת קוקטייל– לא משנה איזה אירוע תחגגו חשוב מאוד לבחור את המקום הנכון ביותר עבורכם. רוצים לחגוג במקום מיוחד, להנות מתפריט גורמה ומיחס אישי מקצועי - קבלו ארבע המלצות למקומות שיהפכו את האירוע שלכם להצלחה ולזיכרון מתוק. אז מה להביא לכם - שיק או מתנה?
"הפינה התאילנדית" כבשה אותנו כבר למן ההתחלה עם נודלס אגוזים ובוטנים - אטריות ביצים, מבחר ירקות, בוטנים קלויים, שומשום ואגוזים מוקפצים ברוטב סויה חריף מתוק. אין ספק שמקבץ הטעמים מדגישים את האיכות של מנה זו..." כרמית אופק, יטבתה בעיר בטיילת בתל אביב
"ברגע שפתחנו את הביצה שהייתה עם טעם קרמי וחמאתי, עפו לנו הטעמים בפה והשתלבו נהדר עם התרד, שמנת ופרמזן. אפילו הלחם היה מיותר פשוט חיסלנו את כל הצלחת עם מזלג והתענגנו על כל ביס..." נורית פורן, קארם, פטיסרי ובית קפה צרפתי בשכונת נחלת יצחק, תל אביב.
הקיץ מתקרב, וזה זמן טוב לקפוץ לביקור בבירה. אם לא תהיו בירושלים במהלך הקיץ, אתם לא יכולים להגיד שניצלתם כמו שצריך את חופשת הקיץ שלכם. לא, זה לא רק בגלל הכותל המערבי או כי האוויר בה צלול כיין, אלא כיוון שירושלים מציעה לתושביה ולמבקריה שפע של אירועי תרבות, אומנות, מוזיקה, קולנוע, תיאטרון ומחול. כמובן שגייסנו גם מסעדות למשימה, והן יציעו לכם ארוחות ב-38/88/118 ש"ח. קבלו המלצות לשני אירועים ולמסעדות
"ארבע טורטיות מגולגלות ואפויות במילוי משובח - שום ומוצרלה, בליווי סלסלה בלנקה, והן טומנות בחובן פריכות ואווריריות ויוצרות געגוע מקסיקני ליעד נחשק..." כרמית אופק מוקסמת מטעמי המטבח המקסיקני האותנטי שנמצא ממש בלב תל אביב, במקסיקנה
"פרחי קרפצ'יו - פילה בקר, עלי בייבי ופרמז'ן, על בלסמי מצומצם. הקרפצ'יו היה עדין ורך, הירקות החבויים בפנים הינם בבחינת הפתעות במנה זו ורוטב הבלסמי משלים את הטעם..." כרמית אופק לוקחת את האח הקטן לחגוג את אירוסיו ב-NG בנווה צדק, תל אביב
"טוסט זאייצ'יק בשרי שהכיל גבינת גאודה, כתף בקר, סחוג אדום ועגבנייה טרייה, הטעם פריך וחמים, בדיוק מה שהייתי צריכה בערב גשום מעט..." כרמית אופק מעבירה ערב (עם ארנבות) בזאייצ'יק בר, שברחוב נחלת בנימין, תל אביב
"פרגיות צלויות ששופדו יחדיו, הונחו על קרם קוקוס קטיפתי במיוחד שבו נחו להן קוביות בטטה ותפזורות של עדשים ירוקים. חספוס הפרגיות אל מול הרכות של הקרם היה נהדר, טעים מאוד ומעניין..." ענבל גרזון, פונדק עין כרם, ירושלים
"נתחי סינטה וחזה אווז מעושן בחמאה, שמנת, יין לבן ופלפל טורקי על מצע של פירה מצוין. שילוב טעמים עשיר, בשרים מדויקים להפליא ומנה שמחממת את הלב..." גיא סופר-זמרני, כרמים, מושב סגולה
ערב הסילבסטר קרב ובא, אז רגע לפני שאתם יוצאים לבלות ערב רומנטי קסום (כולל העמידה בפקקים), בדקנו עבורכם מהן המסעדות הרומנטיות בארץ וכיצד הן נערכות לקראת המעבר לשנת 2014. חשוב להזמין מקום מראש ולשריין את השולחן הכי פרטי שיש במסעדה
"קלמרי "מסבחה" עם טוויסט- קלמרי צרוב בשמן פפריקה שהוגש על קרם חצילים ולבנה. טעמים ותיבול מעולים, מנה טובה ומאוד כיף לקחת פיתה ופשוט לנגב..." יונתן שטרנברג מתרשם מהתפריט המעניין של בראסרי עין כרם (וכמובן גם מהנוף)
חיפה מארחת בחול המועד סוכות את פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-29. בתכנית: 280 הקרנות של סרטים חדשים מרחבי העולם מהם כ-70 סרטים ישראלים חדשים, בכל הז'אנרים המוקרנים בנוכחות יוצריהם. סרטי הפסטיבל מוקרנים, במשך עשרה ימים, בחמישה אולמות לאורך רכס הכרמל, מן הבוקר ועד חצות. וכמובן, ארוחות מעולות במסעדות
מסעדת כרמא שבעין כרם שוכנת במבנה אבן מרהיב המחולק לכמה חללים, ומציעה עסקית צהריים מהמטבח הים תיכוני, יחד עם יחס אישי, חומרי גלם מוקפדים ונוף הרים מרהיב ביופיו.