Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת כרמים במושב סגולה

כרמים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"נתחי סינטה וחזה אווז מעושן בחמאה, שמנת, יין לבן ופלפל טורקי על מצע של פירה מצוין. שילוב טעמים עשיר, בשרים מדויקים להפליא ומנה שמחממת את הלב..." גיא סופר-זמרני, כרמים, מושב סגולה

קבעתי עם חבר שכבר לא ראיתי המון זמן לשבת על כוס קפה לקצת רכילות ומאפה טוב, אלא, כדרך עולם כל תוכנית טובה צריכה גיבוי. יום לפני הודיעו לבחור שיש לו יום עבודה מלא בדרום.

-אתה עדיין מוזמן אליי לקפה ועוגה.
-אני אזדקק למשהו קצת יותר משביע אחרי יום עבודה ארוך ללא ארוחת צהריים מסודרת.

קבענו בכרמים שבסגולה. אני מכיר את המקום היטב כיוון שאני עוצר שם לארוחות עם המשפחה בדרכנו חזרה מטיולים, אבל חברי לא הכיר את המקום ושמח על ההזדמנות.

כרמים הוקמה לפני 11 שנים, ומנוהלת כבר תקופה ארוכה תחת הנהגתו של השף סהר רפאלי. יש הקפדה רבה על שימוש בחומרי גלם מקומיים ואיכותיים, מנות קלאסיות מגוונות הפונות לכל הסועדים באשר הם. לכרמים מגיעים מבקרים מהסביבה הקרובה והרחוקה, ששמעו המלצות חמות על המקום והגיעו להכיר בעצמם את המסעדה, כך שהמקום אינו שומם אף פעם.

את הארוחה פתחנו עם פוקצ'ת הבית (21 ש"ח), חמימה ופריכה, שהגיעה עם שום קונפי, שמן זית עם בלסמי, חמאת שום וטפנד חצילים. בעוד אנחנו עסוקים בללקט את הפירורים, לפטפט, ולהקשיב למוזיקה הנעימה שברקע, מגיעות המנות הראשונות שלנו: ריזוטו פטריות (39 ש"ח) שחוסל עד מהרה, סלט שורשים (45 ש"ח) מתנשנש עם וינגרט הדרים שנתן טאץ' סופי ממכר וקרפצ'יו פילה בקר מהספיישלים (45 ש"ח). את הקרפצ’יו השארנו לסוף - טעם של פילה איכותי נטו, עם טוסטונים קטנים ברוטב יין אדום ואגסים מקורמלים למחצה – תענוג לעין ולחיך.

מפנים לנו את השולחן, מחליפים סכום ועורכים מחדש. קיבלנו גם קנקן מים בלא שביקשנו. בכלל, כל השירות היה שופרא דשופרא.

והן הגיעו, העיקריות: שרימפס ברוטב רוקפור שמנת ותאנים (88 ש"ח). "אין שום דבר שלא הולך טוב עם שמנת" – אמרה שסיגלתי לעצמי בביקורי האחרון בצרפת, ואכן, המנה הזאת הביאה איתה בדיוק את הטעמים העשירים הללו בשילוב נגיסי שרימפס מוקפצים שהיו עשויים במידה הנכונה. המנה השנייה, מושחתת לא פחות, סלטימבוקה (89 ש"ח), נתחי סינטה וחזה אווז מעושן בחמאה, שמנת, יין לבן, ופלפל טורקי על מצע של פירה מצוין. שילוב טעמים עשיר, בשרים מדויקים להפליא ומנה שמחממת את הלב למראה הערב החורפי שנשקף אלינו מבעד לחלון.

את הערב סיימנו עם כוס אספרסו לי וארל גריי לו, אבל בלי קצת מתוק אי אפשר, אז הזמנו קן קדאיף (37 ש"ח) – מאפה מעלי קדאיף בצורת קן של ציפור, ממולא בשוקולד לבן ורוטב פירות יער, מנה מעוצבת וטעימה מאוד. בנוסף, היינו חייבים לנסות גם את קרם הברולה (37 ש"ח) – שלוש קוביות של קרם ברולה קפוא על ביסקוויט מיוחד מעלי פילו, בליווי רוטב מתקתק ובננה מקורמלת בצד, מנה שנותנת משמעות חדשה למושג קרם בורלה - שילוב של מרקמים המשאירים בפה טעם של עוד.

נשארנו עוד לפטפט על הא ודא, הצטרפנו למועדון החברים של המסעדה שמעניק הטבות והנחות, ותהינו אם אפשר לגרור פעם את כל המשרד לחדר ה-VIP שבמסעדה לחגוג.. כבר נמצא איזה תירוץ.