מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על בר זאייצ'יק בתל אביב

זאייצ'יק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"טוסט זאייצ'יק בשרי שהכיל גבינת גאודה, כתף בקר, סחוג אדום ועגבנייה טרייה, הטעם פריך וחמים, בדיוק מה שהייתי צריכה בערב גשום מעט..." כרמית אופק מעבירה ערב (עם ארנבות) בזאייצ'יק בר, שברחוב נחלת בנימין, תל אביב

מזג האוויר היה סגרירי משהו, אבל אנו בלייניות ותיקות לא מתרגשות משום טיפה של גשם, וכך בשעות הערב היינו ערות לחלוטין וסימנו את המטרה: הזאייצ'יק בר השוכן באחד האזורים היותר אהובים עלי בת"א וכך שמנו פעמינו לנחלת בינימין 45, פינת מונטיפיורי.

רחלי שמחה לקצת הפוגה מעבודתה העמוסה... ואני אומנם, בעיקר מלמדת בכל יום, אבל בדרך כלל לא יודעת מנוחה, אבל, כך זה כאשר קמים בבוקר לעבודה שאוהבים כל כך, מתמכרים למשימות ורוצים עוד. ובכן, ימות השבוע שלי מוקדשים להיותי מורה ובמעט מהזמן כיף לי כגננת, לכן, שינוי אווירה ופעילות מתקבלים בברכה במחוזותינו.

הזאייצ'יק בר, שפרושו ארנבת קטנה ברוסית, פועל החל מאוגוסט 2009. התמזל מזלנו ופגשנו את אפרת, שותפה במקום, אשר חברה לבעלים איתמר ועומרי. אפרת למעשה מהווה את הצלע הנשית החזקה במקום והחיבור שלה עם השותפים היה טבעי כבר מתחילת דרכה שם. אפרת היא טיפוס צבעוני משהו, זמרת ויוצרת צעירה ששרה בעיקר בלוז, סול ומוזיקה שחורה ואפילו יודעת לנגן.. מה יש לומר? כולי קינאה.

לאן שלא פניתי ראיתי ארנבות, ראשונה היתה הקשת על ראשה של אפרת, מיד הונחה על ראשינו גם קשת ארנב ונראה לי שהשתלבנו יפה על הבר. כאשר הסבנו את מבטנו סביב, נתקלתי בתמונות של ארנבים, או אולי ארנבות או ארנבונים?. מסתבר שזאייצ'יק מטפח מוטיב מרכזי, הארנבות, ובאופן טבעי, על רצועה רחבה בקיר, תלויים ציורים מושקעים של (נכון..) ארנבונים שלקוחות ציירו בעצמם. מוטיב הארנבת בזאייצ'יק אינו דבר של מה בכך, שמנו לב, כי באחת התמונות ארנבת קרצה לנו מעל לראשה של גולדה מאיר, ואחרת הופיעה בתמונה עם דפני ליף. בתור מי שגידלה שלושה ארנבות עם האחים שלה - נזכרתי בנשכחות.

גרם המדרגות בזאייצ'יק, הוביל אותי לגלריה שיקית ובה ספות עור שחורות בהן ניתן להתרווח. אם תרצו להשקיף על הרחוב, שבו נא על דלפק הבר הקטן. הגלריה השיקית יכולה להיות שלכם אם רק תרצו - ניתן את המקום מראש עד ל-30 איש לחגיגת יום הולדת למשל ואפילו לבחור את סוג המוזיקה שתושמע במקום.

ציפור קטנה לחשה לי (או שמא ארנבת..) שימים עסוקים עוברים על מקום מושבם של הארנבות, וכך ביום א' "בירה ללא תחתית", ביום ג', "ערב בעלים", ובו מבצע מתחלף, וכך יושבי הבר הקבועים, מנצלים את ההזדמנות לקשר ישיר עם בעלי המקום. יום ד', הינו מסקרן (ובכוונתי, אם יהיה לי די האומץ לקחת בו חלק), זו ההזדמנות להיות ברמן או ברמנית ב"ערב חברים מברמנים". רק תאמו עם השותף איתמר ותוכלו לקפוץ אל מעבר לבר ולחוות את הילת המקצוע מקרוב.

התחלנו את הערב בחזית האלכוהול בקוקטייל מיוחד של הזאייצ'יק: גי'נה בזיל, גי'ן, לימון כתוש, בזיליקום טרי, ליקר אוכמניות וסוכר חום, הטעם הייתי אומרת משודרג ורענן. חברתי הזמינה פיץ' בבל שמפיין שבו קמפרי, שנאפס, אפרסק וקאווה, לא ממש יכולתי להתאפק, לגמתי ואהבתי.

הקוקטיילים הם הספיישלים של המקום - מידי פעם ישנן הבלחות, שכן, הקוקטייל משתנה או גם הטוסטים - מדובר במקום השומר על ראש פתוח. כמעט לסיום הונחתה על הבר בכלי עץ מיוחד, בירה בננה, אומר בקצרה: לשתות ופשוט לרצות עוד.. וסיידר תפוחים אירי (ללא גלוטן), משקה קליל ומעניין בהחלט. בזאייצ'יק, ישנם חמישה ברמנים, לא פחות ולא יותר, כאשר כל אחד בעצם מביא את האופי החזק שלו אל תוככי הבר.

גזרה חשובה לא פחות במקום היא הקיבה, וכי נותיר את שלנו ריקה? אמנם יכולנו, אך אפרת לא ויתרה. הזמנתי טוסט זאייצ'יק בשרי שהכיל גבינת גאודה, כתף בקר, סחוג אדום ועגבנייה טרייה, הטעם פריך וחמים, בדיוק מה שהייתי צריכה בערב גשום מעט. יושבת הבר הסמוכה, חברתי רחלי, שמחה לשלב עם האלכוהול, טוסט זאייצ'יק פלפלים שבו גבינת גאודה וממרח פלפלים קלויים. המתנתי כמה דקות בנימוס, ואכן כן, הטעם כבש גם אותי. כדאי לכם לנסות גם את מנת הנישנוש, נאצו'ס הבית - נאצו'ס עם מטבל סלסה עגבניות, היא מתבקשת ומומלצת תמיד, בכל עת, לדעתי, ליד קוקטייל טוב.

בזאייצ'יק ממתינים לכם ביום א' – החל מהשעה 18:00, דרינק אחרי העבודה בדרך הביתה, שישי מהשעה 21:00 ושבת מהשעה 20:00. הכניסה מגיל 21 ומעלה. מה הסוד שלכם שאלתי את אפרת? וזו השיבה, כי ישנה אווירה מיוחדת בזאייצ'יק וחשוב לשמר אותה - היחס אישי וכולם חברים של כולם אבל לא רק, המטבח של המקום אינו מתפשר, ישנה הקפדה על חומרי הגלם, מה שהופך את החוויה לנעימה אף יותר. לדבריה, הכל נעשה באהבה החל מהכנת האלכוהול המגוון ועד לאוכל המושקע.

הארנבת הזו בהחלט מרתקת!