Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת פונדק עין כרם בירושלים

פונדק עין כרם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פרגיות צלויות ששופדו יחדיו, הונחו על קרם קוקוס קטיפתי במיוחד שבו נחו להן קוביות בטטה ותפזורות של עדשים ירוקים. חספוס הפרגיות אל מול הרכות של הקרם היה נהדר, טעים מאוד ומעניין..." ענבל גרזון, פונדק עין כרם, ירושלים

בשכונת עין כרם, ערב יורד, אווירת היום מאטה קצב ומתחלפת באווירת בין ערביים, הרחובות מתרוקנים אדם, חנויות הבוטיק סוגרות שערים, תושבים מתקפלים אט אט אל בתיהם, תיירים אל מלונותיהם, ואנחנו, רק הגענו.
למזלי, אווירת הקלילות והחגיגיות נשארת כאן תמיד, הסמיכות האופיינית לעיר אינה קיימת כאן, מן יקום מקביל שבו תנועת החלקיקים נעצרת מלכת. יש פה אוויר אחר, נוף אחר, מבנים היסטוריים אחרים עם סיפורים הרואיים אחרים סוג אחר של אנשים, אפילו הטעמים אחרים ואת זה החלטנו לבדוק באחד המוסדות הוותיקים בעיר, פונדק עין כרם, אשר נמצא כאן עוד משנת 1985.

בהליכה מהירה הגענו אל פנים המסעדה, פה האווירה רק התעוררה, הפונדק הוא המשך חוויתי ישיר של כל מה שקורה פה בשכונה, מבנה ספרדי עתיק עם רצפת אבן קסומה, כנראה מכיל בחובו סיפורים עוד מלפני קום המדינה, חלל פנימי גועש אנשים ושמחה, חלל חיצוני רומנטי ונעים, וקומה שנייה שטופת נוף ציורי ואוויר הרים מקומי.

תחושת הרעב מזכירה לנו שוב ושוב שכדאי להחליט כבר על מקום ישיבה, אז בחרנו לשבת בחלק הפנימי של המסעדה, המון של אנשים שמחים ומחויכים מצטנפים בחמימות בתוך כיסאות עץ מהודרים, המלצרים מחויכים, והאוכל מרקד בין הסועדים.

בבחירת המנות ההתלבטות הייתה קשה, התפריט עשיר ומלא בחירה. פתחנו את הארוחה עם מרק גולש מנחם ומחמם שהגיע עם נתחים עסיסיים של בקר וחתיכות תפוחי אדמה, את המרק חיזקו תבלינים ייחודיים שהעניקו לו טעמים אחרים, מהסוג שאני אישית לא זוכרת שטעמתי אי פעם במרק. בנוסף, הגיעה מנה יפיפייה של פוקצ'ת אסאדו זהובה ורכה, מעליה נתחים צלויים של בקר, עלי רוקט טריים, בצל סגול, עגבניות וטחינה שזולפה ממש מעל, ניגוד מעולה בין חם לקר שלא נתנו לנו להשאיר את הפוקצ'ה שלמה.

לאחר הפוגה קלה, ושיחות בלתי פוסקות, שגרמו לנו לשכוח כבר שתהיה פה מנה שנייה, הגיעו לשולחן שתי מנות אלגנטיות ועדינות ממש כמו האווירה. הראשונה, מנה של פרגיות צלויות ששופדו יחדיו, הונחו על קרם קוקוס קטיפתי במיוחד שבו נחו להן קוביות בטטה ותפזורות של עדשים ירוקים. חספוס הפרגיות אל מול הרכות של הקרם היה נהדר, טעים מאוד ומעניין. המנה הנוספת שנבחרה בתבונה, הייתה כיסוני רביולי רכים ונימוחים במילוי של מחית ערמונים עדינה אשר תובלה בשמן זית ועשבי תיבול מרעננים, כל החלק השני של הארוחה לא נפל ברמתו מהחלק הראשון ועד עכשיו הייתה כאן פשוט תאווה.

ואז הגיע השלב הבא, החגיגה, שלו אני מחכה משך כל הארוחה, בשבילו בעצם אני בדרך כלל מגיעה למסעדה, הזמנו טירמיסו, שהגיע די מהר, כנראה שהמלצר הבין עד כמה אנחנו מצפים למנה האחרונה. שלוש שכבות של עוגת שוקולד ספוגה בקפה ובניהם, מוס וניל מעולה, עם שתי כדורי גלידה איכותיים בטעמי אלפחורס ווניל איטלקי שהגיעו הישר מהגלידרייה הצמודה, אין צורך לציין שלא נשאר פירור מהמנה האחרונה, סוף טוב לארוחה מעולה.

בשלוש שנים האחרונות, פונדק עין כרם, מסעדה המוגדרת כמוסד ירושלמי, השתדרגה והתברגה אל משכנה החדש, כעת ניתן ליהנות מארוחות בוקר המוגשות כאן כל יום בין השעות 9:00 ל-12:00, מארוחות עסקיות בין 12:00 ל-17:00 ומאירועים סגורים של עד 60 סועדים.

ההגדרה של פונדק, היא מקום בו יכולים עוברי אורח ליהנות ממזון ומשקה ואף למצוא בו מקום ללינה, אז אכלנו ושתינו והיה מאוד קשה לעזוב, חבל שאי אפשר היה להישאר כאן לישון.