Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על בית קפה קארם בתל אביב

קארם - פטיסרי צרפתי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"ברגע שפתחנו את הביצה שהייתה עם טעם קרמי וחמאתי, עפו לנו הטעמים בפה והשתלבו נהדר עם התרד, שמנת ופרמזן. אפילו הלחם היה מיותר פשוט חיסלנו את כל הצלחת עם מזלג והתענגנו על כל ביס..." נורית פורן, קארם, פטיסרי ובית קפה צרפתי בשכונת נחלת יצחק, תל אביב.

תודו שזה נחמד להכיר גברברי הייטק מסוקסים וקשוחים שמגלים את עולם הבישול עוזבים הכל ומתמכרים לבישול ואפייה, אז זה מה שקרה בקארם, בעל המקום, ארז גולד, יזם בנפש שתמיד אהב את תחום הבישול ומעולם לא נגע בתחום האפייה הלך ללמוד שנה וחצי אפייה בבית הספר לקולינריה, בישולים, התאהב, ומשם צמחה קארם המיוחדת.

היא נפתחה ברחוב קטנטן, צמוד לנחלת יצחק, שכונתית קטנה וחוצפנית עם ויטרינת עוגות שניצבת בכניסה ומעוררת פליאה מהרגע הראשון. מה שמצחיק בכל הסיפור עם הויטרינה הזו זה שמהרגע שמתיישבים ומזמינים לאכול, לא מפסיקים לחשוב איזה קינוח נבחר ממנה.

על כל הקלאסיקות הפריזאיות המתוקות שאפשר לבקש ממונה אבי מלמדסון שבעברו קרירה ארוכת שנים במקומות מוערכים ואיכותיים והוא אחראי לכל החטאים המתוקים שצופים עלינו מתוך הויטרינה. השניים נפגשו בקורס שארז למד בבישולים ואחרי אין ספור חיזורים מצד ארז אבי הגיע והפך את הקינוחים במקום לסקסיים ומגרים. שורות, שורות הן עומדות שם בשיא חוצפנותן ופשוט גורמות לך לרצות לתקוף בלי לשאול שאלות.

אבל לא רק קינוחים יש בקארם אלא גם תפריט אוכל, חלבי מעניין ומדויק. ארוחות הבוקר מעניינות, כמו גם הסלטים והמנות העיקריות. בדרך אל האושר (דהיינו הקינוחים...) החלטנו ללכת על כמה מנות מייצגות ולקחנו את מנת - הביצים רכות "אה לה פלורנטין" - ביצים רכות על תבשיל עלי תרד טרי ורוטב עדין של שמנת ופרמזן, מוגש עם לחם. נכון זו לא מנה דיאטטית אבל יש מנות שפשוט חייב לטעום וזו אחת מהן, בכל זאת מנה מהרפרטואר הצרפתי אז נתנו לה כבוד וברגע שפתחנו את הביצה שהייתה עם טעם קרמי וחמאתי, עפו לנו הטעמים בפה והשתלבו נהדר עם התרד, השמנת והפרמזן. אפילו הלחם היה מיותר פשוט חיסלנו את כל הצלחת עם מזלג והתענגנו על כל ביס. התיאור במנה "רוטב עדין" בהחלט נכון וככל הנראה בגללו חוסלה הצלחת ולא הרגשנו כבדות שבדרך כלל מרגישים שאוכלים מנה עם שמנת.

המשכנו למנה שהמליץ לנו ארז "מנת בריאות", כבר ההרגשה טובה יותר כי בכל זאת הקינוחים עוד מחכים...ואחרי מנת השמנת לאכול מנת בריאות זה נהדר. קיבלנו צלחת יפיפייה ובתוכה אורז מלא ואורז לבן, חצילים קלויים, קוביות בטטה ודלעת קלויים ומעל הכול קציצות תפוחי אדמה נימוחות וטעימות ובצד יוגורט עם עירית. מנה פשוט נפלאה. פיזרנו את היוגורט מלמעלה וכל ביס תענוג. יופי של מנה, יופי של שילובים ומי שיודע שהוא מגיע כדי לתקוף קינוחים זו אופציה נהדרת.

אני חייבת לציין שבעבר גם טעמתי בקארם אינספור פעמים את סלט הבורגול גס ועשבים - עלי ירק טריים (כוסברה, פטרוזיליה, נענע ושמיר), תפוחי עץ, פלחי תפוז אוכמניות והרבה אגוזים/קשיו עם לימון ושמן זית. זו מנה רעננה ונפלאה שעשבי התיבול בה טריים מאוד, האגוזים מכל מיני סוגים, כולל פיסטוקים וקשיו עושים עבודה נהדרת במאזן הטעמים בפה.

אבל זהו, הגיע הרגע שבשבילו התכנסנו - הקינוחים. המשימה לא פשוטה, מה בוחרים, מה אוכלים, עוברים על הויטרינה, שורה, שורה ומחליטים לקחת איך לא את האקלר שוקולד גוואנחה (שוקולד מריר 70% של חברת ולרונה). גילוי נאות, כותבת שורות אלו אף פעם לא ניסתה לאכול אקלר (מטעמי קלוריות בלבד), אבל תמיד חלמתי להחזיק אחד ולתת ביס עסיסי והנה זה קורה (אפילו תועד בתמונה), לקחתי ביס ונשארתי כמעט בחיים, אומנם נורא רציתי אקלר עם קרם וניל כי ככה פנטזתי אותו, אבל ללא ספק גם הביס של האקלר עם השוקולד מריר העיף אותי לגמרי. קינוח אחרון חביב ובורחים מכאן לפני שיהיה מסוכן, פיננסייר משמש ואוכמניות עם קרם וניל. על בסיס פיננסייר (בצק ושקדים) ובצק פריך, שלגמרי מרקיד את הפה עם כמה טעמים, מצד אחד החמיצות של המשמש ומצד שני המתיקות של הקרם וניל וכל זה יחד עם בצק פריך פשוט הברקה נהדרת. אני כל כך אוהבת להרגיש ניגודים בפה וכשזה מצליח יחד זה מרגיש נפלא.

אתם מוזמנים לבוא ולטעום - לאחר שתתאהבו אל תשכחו שאני הכרתי לכם את קארם שבנחלת יצחק, תל אביב.