מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת ריבר, אזור התעשייה, ראשון לציון

ריבר ראשון לציון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"עוף קשיו - נתחי עוף, בצלים, פטריות בצל ירוק, גמבה, גמבה, צ'ילי מתוק יבש, וקשיו קריספי בקרמל למון גראס, מוגש על מצע של אורז מוקפץ עם ביצה ובצל ירוק. מגוון מרכיבי המנה מהווים שילוב מנצח, מעין בלגן קולינרי טוב, גם מתוק, גם פיקנטי ועשיר בירקות..." כרמית אופק, ריבר, אזור התעשייה ראשון לציון

כשבוע לפני פתיחת שנת הלימודים הצטרפה אליי לסעודה, קולגה חדשה שלי בעבודה, היא רעננה ומגניבה, וחשבנו שארוחה טובה תחזיר לנו את הברק בעיניים במיוחד לפני התאריך החשוב, ה-1 לספטמבר. שמנו פעמינו לעיר ראשל"צ, אל סניף רשת ריבר השוכן באיזור התעשייה בר"ח סחרוב 26, מול קניון הזהב. בחרנו להגיע לסניף הראשון של הרשת, שכבר חולשת על כל הארץ, החל ממכללת ראשל"צ, פ"ת, רעננה, חולון וכמובן מספר סניפים בעיר ת"א.

התיישבנו לנו בנינוחות, המקום רחב ידיים ובחרתי מיד להתרווח בספה הנוחה וכך החל המסע אל הנודע, אוכל, ואוכל טוב. השירות במקום אדיב ומהיר ולא עברו דקותיים וכבר החלו לזרום אל שולחננו המשקאות. חברתי פצחה ב"קופנגן", שילוב של מלון עם קוקוס ההופך את המשקה למתאים ביותר עם המנות. המשקה קייצי, עדין ומרענן וטעמו של הקוקוס מורגש בהחלט. אני לגמתי "קו-סאמוי" המורכב ממלון וג'ינג'יר. המלון מהווה נדבך חשוב כמרכיב ראשי במשקה ונותן לו את הטון, הג'ינג'ר מצטרף לחגיגה.

הראשונות מהתפריט החלו לזרום אל שולחננו, מושו אנטריקוט - נתחי אנטריקוט ובצל צרובים בווק ברוטב מיסו צ'ילי וטורטיות פריכות. האנטריקוט עשוי נפלא, הטורטייה והטחינה מהוות מסגרת איכותית למנה עשירה. אולם לא רק, עוד מנת פתיח מהממת הינה דמפלינג שנדונג - 4 יחידות כיסוני עוף מאודים ובוטנים לצד מיקס ירקות אסיאתיים. לצידן של אלו, הוגש לנו בקערית מפתה כרוב חמוץ מתוק עם תבלינים, נישנוש ראוי בהחלט לכל סועד. הדמפלינג צרוב מעט על האש, אהבתי את הארומה שהצריבה יוצרת, מה גם שהדמפלינג מאוד דומה לדים סאם. סוג של מנה עדינה. יאמי.

מגזרת העיקריות בתפריט, כמו תמיד לא היה קל לבחור, הייתי יכולה בחלומי לאכול את כל האפשרויות המוצעות שם, אך בכל זאת התעשתתי ובחרתי באחת ממנות הווק, "עשן אדום" - אטריות ביצים אדומות עם פרגיות מעושנות, נתחי עוף, כרוב נבטים, גזר ובצל סגול. מנה שמאגדת בתוכה ניחוחות שונים. המנה מתקתקה ושונה.

המשכנו במלוא המרץ למחלקה מעניינת לא פחות בתפריט: גריל אורז. התבייתנו על עוף קשיו - נתחי עוף, בצלים, פטריות בצל ירוק, גמבה, גמבה, צ'ילי מתוק יבש, וקשיו קריספי בקרמל למון גראס, מוגש על מצע של אורז מוקפץ עם ביצה ובצל ירוק. מגוון מרכיבי המנה מהווים שילוב מנצח, מעין בלגן קולינרי טוב, גם מתוק, גם פיקנטי ועשיר בירקות. הכל עשוי למופת.

פרינססה נוספת שבלתי מתקבל על הדעת לפספסה היא הקומבינציות, בחרנו בקומבינצית מאקי שהוגשה לנו על סירת עץ, ללא ספק, אחת ההגשות המעניינות. הקומבינציה כללה מבחר דגי ים: סלמון, דניס, בס, טונה אדומה, 8 אינסיידאאוט, 4 מאקי טמפורה (12 יחידות). הטמפורה למשל היא קריספית וחלומית ומפצפצת בפה. והסלומון אהובי?, אהבתי את האאוטטינג וכי יש יותר טוב מזה? והטעמים? כמו הטעמים, כובשים את החיך.

דניאל מנהלת המשמרת היתה יותר מידי טובה אלינו, חשבנו שנסיים את הערב בקינוח סולידי, אולם, האחרונה החליטה שלא די באחד אלא בשלושה! הראשונה במצעד היתה עוגת אלפחורס עם טופי, מפנקת ומענגת, השנייה הגיעה בזכות עצמה, פירמידת מקופלת - שתי שכבות של נוגט עם כדורי גלידת טופי מקופלת בעיטור שערות חלבה ורוטב טופו. רק לשמע המילה מקופלת כבר נמסתי. ואחרון חביב, הנסיך שבנסיכים, סופלה שוקולד הנאפה באפייה ביתית עם שברי שוקולד לבן וכדור גלידת וניל.

בריבר, סניף ראשל"צ באזור התעשייה, תוכלו להנות מהפריבילגיה של לאונג' שיקי המצוי בקומה השנייה, ובו ניתן לקיים סוגי אירועים שונים, למשל, אירוע עמידה או אירוע ישיבה, עד 30-40 איש. הסניף פותח את דלתותיו בימים א'-ד', ו' בין השעות 12:00 עד חצות, וביום ה' ושבת החל מ-12:00 ועד חצי שעה לאחר חצות.

בריבר האווירה רגועה ונינוחה, המוזיקה תורמת לחוויה לעבור בנעימים, השירות הינו לעילא ולעילא. בריבר, זרמתי איך שנוח לי, אכלתי גם עם מזלג וגם עם מקלות סיניים, המטבח האסייאתי הינו מהאהובים עליי, גם אתם תתאהבו בריבר, מקום ובו נהר של טעמים מפתים מהמזרח.