Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת NG בר & בשר בנווה צדק תל אביב

NG בר & בשר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פרחי קרפצ'יו - פילה בקר, עלי בייבי ופרמז'ן, על בלסמי מצומצם. הקרפצ'יו היה עדין ורך, הירקות החבויים בפנים הינם בבחינת הפתעות במנה זו ורוטב הבלסמי משלים את הטעם..." כרמית אופק לוקחת את האח הקטן לחגוג את אירוסיו ב-NG בנווה צדק, תל אביב

הלילות של סוף האביב או ראשית הקיץ, החלו מגיעים אל העיר, והפעם להרפתקה, הצטרף אליי אחי. זה עתה הכריז על אירוסיו ומכאן שזימן לעצמו מחווה. פגשתי אותו רכוב על אופנוע, חמוש בקסדה, ובאמתחתו שלל סיפורים על הצעת הנישואים ובמקביל, כיצד אפשר שליבו לא יגל משמחה, לנוכח ההזדמנות לבלות זמן איכות עם אחותו הבכורה.

עוד קודם להגעתנו למקום, צעדנו בסימטאותיה המקסימות של שכונת נווה צדק הציורית, שלדעתי, אין שני לה במחוזותינו. האורות והקולות הבוקעים מכל מקום, מעידים על תשוקת החיים של פנינת חמד זו המצויה בלב ליבה של העיר.

יכולנו לטייל עוד ועוד, אך היינו חדורי מטרה וכך התייצבנו ברחוב יהודה החסיד, פינת אחד העם, במסעדת הבשרים NG, אשר צברה לה מוניטין בשנים האחרונות כמובילה בתחומה. המקום פועל כ-11 שנה, וכיום מונה 3 שותפים: ניר וגיל האחראים לצמד האותיות האנגליות (NG) והשלישית שרית, ארגנטינאית במקור, אשר ניהלה את המסעדה בעבר וחזרה לפני כשנה כשותפה. בעיני הטאץ' הנשי בעסקי הקולינריה הינו מתבקש ואף מבורך.

העיצוב ב-NG מזכיר סגנון יפואי משהו, עיני צדה מיד את ספת הוינטג' אשר לה נוכחות מרשימה, חלונות הזכוכית שצורתם קשת, פונים אל הרחוב ופתוחים לרווחה, נדמה, כי מזמינים את העוברים והשבים אל המקום. מוזיקת העולם המתנגנת ברקע, מהווה נדבך לא פחות חשוב, התאורה במקום חמה והנרות המוצבים על הבר והשולחנות משרים אווירה נוחה. שילוב של כל אלו יחדיו הופכים את המקום לייחודי ונעים לשהייה כבר מההתחלה. במרכז המסעדה ניצב לו הבר בצורת אי שמגיש מכל קצותיו, הברמנית טלי הכניסה אותנו מיד לאווירה, חיממנו מנועים, אני עם צ'ייסר קאמפרי והיושב לצידי עם צ'ייסר וודקה סובייצקי,

תוך כדי השלמת פערים הגיעו להן המנות הראשונות, פרחי קרפצ'יו (פילה בקר, עלי בייבי ופרמז'ן, על בלסמי מצומצם). הקרפצ'יו היה עדין ורך, הירקות החבויים בפנים הינם בבחינת הפתעות במנה זו ורוטב הבלסמי משלים את הטעם. בטרם הגיעו המנות העיקריות, השתדלנו להשאיר מקום לעוד, אך עדיין, מגזרת הראשונות, לא ויתרנו על פיצת NG (אנטריקוט קצוץ, גבינת סולוגוני, עגבניות מצומקות, בצלצלים, קונפי ומעט צ'ילי טרי. הטעם פריך, האנטריקוט עשוי במידה הנכונה, אהבתי את נגיעות החריף ומלח גס סוגר לי את הטעם ממש.

היינו מוכנים למערכה הבאה, העיקריות, בתחילה, פצחנו בראמפ (מדיום רייר ) עם פירה, סלק מעושן וצ'אטני. הראמפ בשרני, ללא שומן, עסיסי וטעמו דומה לטעמים מבית. שני, היישר מקטגוריות הספיישלים אשר אינה מצויה בתפריט, הופיע הפלאנק, כאשר הוא פרוס, עם פירה ותרד. הפלאנק שהינו ללא שומן, מזכיר לי במרקמו נתח קצבים, המלח הגס, אגב עושה את העבודה, הטעם כלבבי: מעניין ונימוח. חשבנו, כי תמה המערכה, אך לא כן, אייל מנהל המשמרת, הפתיע במנת אנטריקוט NG, עם מלח גס, לאחר צריבה בגריל, טעמו ערב לחיך, עסיסי ועדין.

אחרון חביב, הונח על שולחננו כנסיך בכלי פורצלן, פאי דובדבנים, עם גלידה וניל (או פיסטוק אם תרצו). טעמו מתוק ואנגלי משהו.

ב-NG תוכלו לחוות אחת לשבועיים, בימי ד' החל מהשעה 21:00 בשף אריאל יוצא ממבצרו, הלא הוא המטבח ומבשל על הבר מנות קטנות, ובכך למעשה מנגיש לכם את החוויה. הנ"ל מתמחה בבשרים ונאמן לתפריט, לאמת ולפשטות.

NG בשרים, מהווה מבחינתי מקום איכותי המתמחה בבשר משובח, אל תחמיצו את החוויה הקולינרית. לעוסקים במלאכה אין זה דבר של מה בכך, ישנה חשיבות להמשיך ולהתפתח בתחום ומכאן שתהליך הלמידה מבחינתם תמיד בעיצומו. לא זו בלבד ששלל הטעמים במקום הם תאווה לחיך, אלא גם שהאווירה והשירות מפנקים לא פחות.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש