מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת בראסרי עין כרם בירושלים

בראסרי עין כרם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"המולים שחו בתוך רוטב מתקתק ומיוחד של סיידר תפוחים, שמנת, חזה אווז מעושן, בצל סגול ועירית. כל הטעמים החמיאו מאוד זה לזה..." גיל ח' עמית מתמסר לטעמים של בראסרי עין כרם וכמובן גם לנוף עוצר הנשימה הנשקף מהמסעדה

לא משנה מהיכן אתם בארץ, אתם בוודאי מכירים את עין כרם על בתיה הציוריים, האגדות הסובבות אותה, המלחמות של תושביה על שימור אופיה הכפרי-אירופאי והמסעדות הרבות הפזורות בה.

קבעתי עם רינת להיפגש בעין כרם אחרי זמן מה שלא נפגשנו לארוחה טובה ושיחת עדכון. החלטנו להיות הרפתקנים ובמקום לחנות באמצע הכביש החוצה את השכונה נכנסנו עמוק יותר אל הסמטאות הצרות והמקסימות, עד למחוז חפצנו – הבראסרי. חבורת הצעירים שהקימה את הבראסרי הם סוג של משפחה מורחבת: זוג, אח וחבר. ארבעתם חברו יחד כדי להקים את הפנינה הקטנה הזו ששוכנת בקרבת הלב המסחרי של השכונה, אבל לא בדיוק בו.

נכנסנו לבראסרי בקיבות ריקות ומקרקרות. האווירה מזכירה מסעדה אירופאית קטנה: קירות אבן, דלתות מקושתות בסגנון הערבי, תאורה עדינה ומוזיקה שקטה ונעימה המאפשרת שיחה רגועה. כל מה שצריך בשביל דייט רומנטי או בשביל פגישה עסקית שתעבור בנעימים.

לשולחן הוגשה תחילה סלסלה ובה לחם הבית הנפלא והכהה עם כמה מקלות קרוסטיני קריספיים וטריים ורוטב איולי בזיליקום. התאפקנו לא לחסל את תוכן הסלסלה בו במקום כי ידענו שצריך להשאיר מקום לאוכל עצמו שהגיע, ובכמויות. ראשון הגיע מרק היום. מרק עגבניות עם שומר שמעליו הונח טוסטון ושן שום שנתנה את הטאץ' הסופי. למרות הבישול, למרק היה מרקם רענן של גספצ'ו כאשר טעם האניס הורגש היטב בכל כף וההנאה הייתה מושלמת. הטוסטון ושן השום נתנו את הטאץ' הסופי ומהמרק לא נותר כלום (אפילו השאריות נוגבו כליל בעזרת לחם הבית ששמרנו בצד).

למנה הראשונה הזמנתי את הקרפצ'יו שעשוי מבשר פילה טעים וארומטי. הרוטב שמלווה אותו רחוק מלהיות סטנדרטי - ויניגרט, רוזמרין וזעתר. זו הפעם הראשונה שניסיתי קרפצ'יו עם זעתר, אבל מדובר בלא פחות משלמות. גבינת הפרמז'ן שפוזרה עליו בנדיבות יחד עם הסלט שהתלווה אליו, שהונח במרכז הצלחת בפס יפה ומעוצב הכולל עלי רוקט, סלק ותפוחים ירוקים, יצרו שילוב טעמים מופלא והגיוני במפתיע.

מנת המולים שהגיעה יחד איתו הייתה אחד הדברים המעניינים ביותר שטעמתי. המולים שחו בתוך רוטב מתקתק ומיוחד של סיידר תפוחים, שמנת, חזה אווז מעושן, בצל סגול ועירית. כל הטעמים החמיאו מאוד זה לזה. מנה מיוחדת מאוד. רינת בחרה בסביצ'ה דג הים שהיה הכוכב הבא על שולחננו. מוסר הים הונח על נייר אורז שבעצמו הונח על קרם כוסברה ותובל בעגבניות ובצל סגול. אחת ממנות הדגל לדעתי. כמה יפה, ככה טעים.

כמנה עיקרית הזמנתי את "השיש ברק" מה שהתברר בסופו של דבר כהימור הכי טוב שעשיתי. המנה מחברת בין המטבח הערבי והאיטלקי לכדי שילוב מושלם של רביולי מבצק רגיל הממולא בבשר כבש בתיבול מזרחי וכל זה ברוטב גורגונזולה עם סלק ועירית. זו מנה שאוכל שוב. אין לי ספק בזה. רינת הזמינה דג סלמון על מצע אורז אסור כשמעל נמזג רוטב יין אדום מצוין. איתם הגיע סלט של חסה, אגוזים, תרד, אייסברג, תאנים, צימוקים וכל זה ברוטב ויניגרט קסיס מופלא. מיד כשסיימתי לטרוף את השיש ברק שלי נאלצה רינת לחזות בי מתנפל גם על הסלט שלה.

שלב הקינוחים הגיע, ושנינו התענגנו בצוותא על פאי בננות, ריבת חלב ומסקרפונה עם פירורי פקאן בתוך בצק מעוגיות לוטוס כשמעל כל זה טוויל שוקולד מענג ולצידו גלידת טחינה גולמית, תמרים ובננות שהשפית לירז מכינה במקום. יחד עם הפאי הזמנו גם קרמבל תפוחים ופירות יער כשמעליו קרם קינמון. אי אפשר לתאר כמה שזה טעים.

חוץ מארוחות ערב מענגות בבראסרי עין כרם תמצאו גם ארוחות בוקר מושקעות, ארוחות בראנץ' מפנקות, ארוחות עסקיות משתלמות ותפריט לילה המתאים מאוד למבלים עד השעות הקטנות. ניתן לקיים במקום אירועים עד 100 איש במגוון חדרים פרטיים והכל באווירה אירופאית מושקעת. במזג האוויר טוב אפשר להתרווח במרפסת המסעדה ולהשקיף על הנוף הציורי, הקסום והמהפנט העוטף את האזור כולו. תגיעו. תהנו.