Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקרות על מסעדת כרמא בירושלים

כרמא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הסטייק היה מוצלח והיתרון שבהזמנת הטי-בון הוא העובדה שטועמים גם סינטה וגם פילה אך גם שזוכים לנשנש את הבשר שצמוד לעצם שהוא לדעתי הכי טעים שיש..." יונתן שטרנברג והאישה שאיתו נהנים בכרמא, בלב שכונת עין כרם הקסומה בירושלים (ותודה לזאטוט החדש ששיתף פעולה)

מאז שהזאטוט הגיח לעולם לפני שלושה חודשים, יציאה משותפת למסעדה הפכה להיות פעולה מורכבת שדורשת שלל תיאומים וגם אז, לרוב משהו לא מסתדר וברגע האחרון נאלצים לוותר. אחרי שלושה ביטולים, החלטתנו שהפעם, אנחנו יוצאים לבלות ויהי מה. ארזנו ציוד שבקלות היה מספיק לסוף שבוע בים המלח: בגדים להחלפה, צעצועים, חיתולים, טיטולים, מוצצים, קרמים, מגבונים, ומה לא – ממש סצנה מתוך רמזור. חגרנו את הזאטוט בכיסא הייעודי ושמנו פעמינו לעבר מסעדת כרמא שבעין כרם. דבר נוסף ששמתי לב אליו הוא הצורך בתכנון מוקדם ובחירת מסעדה שמתאימה לסטטוס החדש – משפחה. צריך לוודא שהמקום שקט יחסית כדי שהוא יוכל לישון, צריך לוודא שיש מקום לעגלה וכו'.

כרמא היא מקום נהדר מהבחינה הזו וחללי הישיבה השונים, יכולים להתאים לזוג שרוצה לשבת על המרפסת העליונה ולשתות כוס יין אל מול השקיעה, חברה שרוצה לערוך אירוע עסקי (עד 60 איש), קבוצה שמגיעה לחגוג יום הולדת לדודה מרחובות וגם למשפחה שרוצה להגיע לארוחת ערב או צהרים. בכרמא מגישים גם עסקיות נחמדות הכוללות מנה ראשונה, עיקרית וכוס בירה או יין במחיר העיקרית.

המארחת החביבה עזרה לנו לנווט את העגלה והושיבה אותנו על יד החלון. זהו, שלב א' עבר בהצלחה, עכשיו כל שנותר הוא להזמין ולהנות מהערב בתקווה שהזאטוט ישתף פעולה ויירדם לפני שיגיע האוכל. לראשונות הזמנו שרימפס בחמאה ויין לבן, קלמארי מטוגן ופוקאצ'ה אישית. שכחתי עד כמה המנות בכרמא נדיבות ובקלות יכולנו לוותר על אחת הראשונות. הקלמארי היו מצוינים, פריכים לא שומניים מדי והוגשו לצד איולי צ'יפוטלה וקרם פלפלים – מנה נהדרת עם בירה. השרימפס היו בסדר אך כנראה שהטבח היה מאוהב באותו ערב והמנה הייתה מלוחה מעט. על הפוקאצ'ה של כרמא, ראוי להתעכב, האישית מוגשת לצד לבנה ומשוחה בשמן זית, מלח גס, רוזמרין ושום. מדובר בפוקאצ'ה מצוינת שנאפית בטאבון אבן הממוקם בקומת הכניסה. הטאבון אחראי על שלל פוקאצ'ות ופיצות שיש בתפריט כמו גם על מספר קדירות המתבשלות בכלי חרס.

המלצר הגיע והביא עוגייה לקטן שלפחות בינתיים, סירב להירדם. חייכתי למלצר והסברתי לו שאנחנו עדין לא בשלב של המוצקים אבל תודה על הכוונה. ראיתי את הגברת מביטה בדיאלוג מהצד ולא הייתי בטוח אם היא גאה בי או שהיא חשבה שמזל שהיא שם, אחרת בטח הייתי נותן לו לאכול את העוגייה. ניצחנו, סוף סוף הוא נרדם ואפשר להתרכז בעיקריות.

בהמלצת המלצר ולאחר שהראשונות הגיעו בעיקר מהים, בחרנו להתמקד במנות הבשר שבתפריט - המבורגר מונדיאל היא מנה שהוגשה במהלך טורניר המונדיאל ולמרות שעבר חודש וחצי מאז גרמניה לקחה את הגביע, לשמחתי המנה נשארה בתפריט. המבורגר כפול ומושחת לגמרי העשוי מנתח קצבים, גבינת גאודה, איולי צ'יפוטלה ושלל ירקות לצד תוספת לבחירה. המבורגר טעים ועסיסי שבקלות יכול לתת פייט לרשתות הייעודיות המובילות. לעיקרית השנייה בחרנו בסטייק טי-בון שהוגש מדיום רייר על פלנצ'ה לוהטת כך שיכולנו לשלוט במידת העשייה הסופית. הסטייק היה מוצלח והיתרון שבהזמנת הטי-בון הוא העובדה שטועמים גם סינטה וגם פילה אך גם שזוכים לנשנש את הבשר שצמוד לעצם שהוא לדעתי הכי טעים שיש.

עם לא מעט מאמץ, אכלנו גם עוגת גבינה אפויה. קינוח קלאסי וטעים. עוד מנת קינוח מומלצת ומשפחתית במיוחד היא הפיצה שוקולד נוטלה ומסקרפונה שנאפית בטאבון ובקלות יכולה לספק ארבעה או חמישה סועדים. הגענו חזרה הביתה, פרקנו את הרכב והעברנו את הזאטוט למיטה – האמת, סתם עשינו מזה סיפור. זה היה הרבה יותר פשוט ממה שחשבנו.