"מנה תאילנדית בשם שי שו פלה. מדובר בדג בורי שטוגן בבלילה, שהפכה את הציפוי של הדג לפריך. לאחר מכן הוא בושל בקארי אדום, חלב קוקוס, אפונה ירוקה והרבה כוסברה..." דניאל לוין בסינית האדומה שבצפון דיזינגוף, תל אביב
"אבל אני כבר מתענגת על המנה הבאה: פקאניה, נתח ייחודי ונדיר מאחורי הפרה..." ערב יום העצמאות, אפרת רוזנטל חוגגת בארוחת שחיתות מהסוג הקרניבורי במסעדת קאזה דו ברזיל שבראשון לציון. מה יותר טעים, הבשר או הקינוח?
"הוויכוח על מהותו של האוכל הישראלי הוא ישן נושן. שכן, מי החליט ש'לנו יש פלאפל'? מתי בדיוק המצאנו את החומוס? מה זה סלט ישראלי?..." אספנו בשבילכם רשימה קצרה של מסעדות ישראליות. אבל מה ישראלי בעיניכם?
"הבראנץ' מוגשת בכל יום שישי בשעות 10:00-14:00, ובעבור 89 ₪ לאדם, האורחים יכולים ליהנות ממגוון גדול של סלטים, גבינות, מאפים, לחמים איכותיים, סלמון מעושן, ירקות קלויים וגם..." יונתן שטרנברג, סופיה, מלון ענבל ירושלים
עוזי בשן מגיע לנצרת עם חומוס בראש ומסיים במסעדת אולגה, הרחוקה ממנו שנות אור: סגנון פיוז'ן מציע סלט יפני, שרימפס ברוטב חמאה ויין, קרפצ'יו וסריסו מקומי. זה אולי נשמע פשוט למדי, צריך לטעום כדי להבין שלא
"הנתח הגדול מעוטר בפסי צריבה מהגריל, ובעל צבע אדמדם עז מבפנים. לצדו מונחים זה על גבי זה שיפודי תפוחי אדמה אפויים מתובלים ומעוטרים ברוזמרין..." אפרת רוזנטל עושה הפסקה בתאיו על המים, בחוף ימה של בת ים
מסעדת אונו בתל אביב תהיה פתוחה בחול המועד פסח ותציע תפריט כשר ושמח, הכולל פיצות ופסטות ללא גלוטן ועוד מבחר מנות טעימות של דגים וסלטים. בינתיים שפרה צח חוטפת רגעים אחרונים של מאנצ'יס לבצקים ולמאפים. חג שמח
אירועי חול המועד פסח בחיפה כוללים את תערוכת הפרח הצבעונית (7-11 באפריל), את פסטיבל הצגות הילדים (8-10 באפריל) וכמובן – הרבה מבצעים במסעדות. חושבים שזה הולך להיות פסח אביבי במיוחד? נראה שאתם צודקים
אורלי פרש-אזולאי מגלה את הסליק בחיפה: במקום כלי נשק מחביאים כאן את היפים והיפות של חיפה, וגם אוכל מעולה, אלכוהול משובח ומוסיקה מצוינת. רשמתם לכם חובת ביקור בפסח? רוב הסיכויים הם שהיא תהיה שם גם, שוב
כשהפסטיבל הבינלאומי להצגות ילדים יפגוש את תערוכת הפרח בחיפה, חול המועד פסח בעיר יהיה מלא ילדים ומכוסה פרחים. המסעדות המקומיות כמובן משתפות פעולה עם מבצעים שווים, ולנו יש כמה כרטיסים וארוחות חינם להציע לכם
נכון, לא קשה למצוא בתל אביב פיצריות-ברירת-מחדל, שמוכרות משולש בשמונה שקלים בעמידה, שבהן מומלץ תמיד לבחור מהמגש שיצא אחרון מהתנור. אבל אם כבר מדברים על פיצריות בתל אביב, יש להעמיד דברים על דיוקם (ואיכותם):
"'סלמון סטייל' - צלחת שטוחה של קוביות סלמון המוגשות עם ניוקי תפוחי אדמה עשויים פרפקט, בצל ופטריות, והכול מבושל ברוטב ציר ירקות, גבינת צאן ופרמזן, בכמות רוטב מדויקת..." גיא סופר, קפה לואיז, רמת החי"ל, תל אביב
גורמה בעיר הגדולה, כי מה כבר יש לה להציע? אז זהו, שהכול. מטארט פרובנסל אה-לה-צרפת ועל סטייק טרטר, משרימפס ברוטב גבינה כחולה ותפוח עץ ועד יען ביין ואגסים. אספנו בשבילכם מסעדות גורמה בתל אביב, אז כדאי שתלכו
"המנות שאכלנו ריצו את הגיס טל ואותי: הצירוף המרשים של הטעמים הייחודיים, המקוריות והתעוזה העניקו לחוויה שלנו פנים אחרות, שונה בתכליתה מההצעות השגרתיות של פירות ים וסושי..." אורלי פרש-אזולאי במסעדת נמו שבחיפה
"פילה מוסר על הפלנצ'ה, עם מעטה קריספי מבחוץ ובשר לבן ועסיסי בפנים, על מצע של ניוקי שחמחמים ברוטב גבינות עדין וטעים עם פלפלים קלויים. יופי של שילוב טעמים, מרקמים וצבעים..." שפרה צח גם-וגם במסעדת סיטרה, סי-אנד-סאן
אסתר, ושתי, אחשוורוש והמן הרשע מחזירים אותנו לפרס, גם הדיון האיראני שברקע עושה את שלו. מה יותר טבעי מלדבר על חורש סבזי, גונדי ודולמה? אספנו בשבילכם מסעדות פרסיות מומלצות, כדי שיהיה לכם חג פורים שמח
"כהכנה למנה הבאה נחתו עוד שלושה סוגי סלטים על השולחן, סתם, שיהיה, ורק אז הגיע הכבש: מנת צלעות של כבש צעיר עם בצל ועגבנייה שהוכנו בחדווה יחדיו על האש..." עוזי בשן אוכל ארוחה טובה עם חבר טוב במסעדת מוברשם שבעכו
הסערה שמשתוללת בחוץ מבשרת את כניסת אדר, ויחד אתה את בואו של חג הפורים עלינו לטובה. הנה לכם כמה מהחגיגות שמתכננות לכם המסעדות: נשף תחפושות, קרנבל, תחרויות ופרסים, אבל הכי חשוב – הרבה יין ואוכל טוב. פורים במסעדות!
"'שוק טלה וירקות שורש בבישול איטי ברוטב יין אדום, דבש והל על מצע תפוחי אדמה'. כל מילה אמת, פלוס צבע שחום מגרה, טעם מתקתק-פיקנטי ובשר רך שממש נמס בפה..." שפרה צח לוקחת את הגבר למסעדת אתניקה שבהרצליה פיתוח
מארוחה בחושך מוחלט דרך צליית בשר על רשת שנמצאת במרכז השולחן; משתיית משקה גרוזיני מסורתי מתוך קרן ועד טאג'ין מרוקאי מלא בקוסקוס – הנה לכם מצעד המסעדות המיוחדות. יש לכם רעיונות נוספים למסעדות מיוחדות? כתבו לנו
"ראשית, סיפור. שערו בנפשכם, לידינו מיושב זוג לא צעיר, כזה מהרובע, שקשה לטעות ביהדותו. הגבר המזוקן לועס סטייק עסיסי מעורר חשד יחד עם פירה ענני ושעועית מאודה..." מוריס פייבוש על מטעמי הדגים של בין הקשתות, ירושלים
"איקורה - ביצי סלמון עטופות אצה. ביצי סלמון הן מסוג המעדנים שהיפנים יודעים להעריך. כשהן טריות (כמו בקיוטו) הן גוש בועות מתפצפצות בפה, בטעם עדין עם ניחוח ים..." אדם בר מבלה ערב בחברת האוכל היפני של קיוטו, הרצליה
"דוגמה ל'איך לקחת מנה טובה ולעשות אותה מצוינת'. פטה עוף הוא מנה שכבר יצא לנו לאכול לא מעט. ובכל זאת, הפטה של הטרקלין מתבלט במרקם מדויק, טעם עשיר, וחשוב לא פחות - ממדיו הנדיבים..." שפרה צח, הטרקלין, תל אביב
הפעם, לכבוד ולנטיין, אתם מבטיחים לעצמכם ארוחה במסעדה, ולכן אספנו בשבילכם כמה הצעות. ובעניין הרומנטיקה, מאחר שבטח יש לכם סיפורי אהבה משלכם, למה שלא תשתפו אותנו ואולי תזכו בסדנת בישול זוגית בלופט של פודסטפס?
"באיטלקיה בפשפשים אפשר לשבת בכיף על פיצה ובירה, וגם להשתקע בארוחה מלאה של שלוש מנות. לתפריט הקבוע מתווספות מדי יום מנות מיוחדות, ויש גם עסקיות שוות..." שפרה צח מסבכת את המלצרים של איטלקיה בפשפשים שביפו