Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדות ישראליות

מסעדות ישראליות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הוויכוח על מהותו של האוכל הישראלי הוא ישן נושן. שכן, מי החליט ש'לנו יש פלאפל'? מתי בדיוק המצאנו את החומוס? מה זה סלט ישראלי?..." אספנו בשבילכם רשימה קצרה של מסעדות ישראליות. אבל מה ישראלי בעיניכם?

מדן ועד אילת, משופעת ארצנו מסעדות ישראליות. הוויכוח על מהותו של האוכל הישראלי הוא ישן נושן. שכן, מי החליט ש"לנו יש פלאפל"? מתי בדיוק המצאנו את החומוס? מה זה סלט ישראלי? ומה לגבי השניצל והפירה? בסופה של ארוחה, גם אם השורשים של האוכל שאנחנו מכנים אותו ישראלי לא נמצאים כאן ממש, מה שבעצם משנה הוא שהם כבר מזמן נכנסו לפנתאון שלנו. אז מה ישראלי בעיניך?

דגי דפנה – מכל טוב הצפון


בקיבוץ דפנה שבעמק החולה זורמים פלגיו של נחל דן, והוא שופע בריכות דגים. אך הגיוני שמסעדה הממוקמת בקיבוץ, שהוא מלכתחילה סמל הישראליות המחוספסת והקלאסית, תביא אל הצלחת דגים, ועוד היישר מחוות הגידול הסמוכה. כך תמצאו בתפריט פורל ורוד, פורל מעושן, מושט מטוגן וגם אנטרקוט או פרגית שנצלים על האש. מעבר לדגים מוגשים כאן סלטים ישראליים טובים – חצילים על האש, כרוב לבן בגרעיני חמניות, בייבי חסה ואגוזים ואחרים.

חדר האוכל – טוויסט על הקיבוץ


תל אביב היא סמל לעירוניות ישראלית, שפעמים רבות עומדת תחת קיטון ביקורות בסגנון "סושי ונרגילות". אולם כבירת התרבות ובכללה גם הקולינריה של ישראל, היא מציעה כמובן מסעדות מכל סוג אפשרי ובכל שעה אפשרית, כשאת הז'אנר הישראלי היא מכבדת בטוויסט מיוחד. השף עומר מילר למסעדת חדר האוכל מתחבר לתחושת הקיבוץ הישראלי עם מסעדה של שולחנות מוארכים, שסביבם יושבים הסועדים בצוותא ואוכלים מנות ישראליות מוכרות. רק שאלו מובאות הפעם בצורת הגשה מוקפדת, עם טוויסט מינימליסטי וחדשני. מנת הדגל הישראלית של חדר האוכל היא כבד קצוץ עם בצל מטוגן ומלפפון חמוץ, והיא עשתה את דרכה גם אל התפריט של מסעדת "שולחן" החדשה של השף בשדרות רוטשילד.

מאראבו – יצירתיות ישראלית


השף יואב בר למסעדת מאראבו מציג מטבח ישראלי יצירתי שמושפע מילדותו באופקים, מניסיונו הקולינרי שנרכש בחו"ל וממטבחי אגן הים התיכון. כל אלו יחד יוצרים שילובים מעניינים: סלט רחוב עם גבינה כחולה, תפוח אדמה אפוי, בצל סגול, עגבניות שרי, זיתים ומבחר חסות; פילה לברק על ניוקי עגבניות, חצילים שרופים, לימון כבוש ובזיליקום; ועוגת גבינת עזים בציפוי טוויל פריך וסורבה לימון.

אתניקה – קיבוץ גלויות אותנטי


אם אתם מתגעגעים למטבח של אימא אבל מאז שעזבתם את הבית הצלחתם לפתח גם אהבה רבה לסטייק טוב, אם חומוס זורם אצלכם בעורקים במקום דם, נראה שאתניקה היא המקום בשבילכם. המטבח האוריינטלי החדש הזה מוציא מתוכו יציאות ישראליות מוכרות מכל קיבוץ הגלויות שלנו: חציל בלאדי בטחינה ודואט כבד קצוץ של כבד עוף ואווז; אוסובוקו טלה וחריימה לוקוס; קבב על מצע אורז בר עם מטבלים וסטייק אנטרקוט; ולצד אלו גם תפריט אלכוהול מעניין.

המטבח של רמה – ערבי ומערבי


על רקע הרי יהודה, עם האוויר הצלול, רמה בן צבי מ"המטבח של רמה" מגדירה את האוכל שלה ערבי עם השפעות מערביות, מה שכנראה מוכיח באופן סופי שהמטבחים שלנו מעורבבים ללא הכר: חציל עטוף בקדאיף וממולא גבינת פטה עם רוטב רימונים; מאפה טאבון של ארטישוק ירושלים בשמנת ופטריות חורף; סיטנה מיושנת צלויה בקראסט בוטנים עם רוטב פורטבלו, בצל ירוק ופירה מדורה ועוד הרבה אחרות.

החומוסיה של זרזיר – ולנו יש פלאפל


באזור השפלה, ביישוב כרמי יוסף שהוקם בשנת 1980, גר קומץ אנשים על שטח פנים לא גדול בכלל. במשך השנים הספיקו להקים כאן יקב שמייצר יינות בוטיק, וחומוסיה משובחת – החומוסיה של זרזיר. אנחנו הישראלים אולי לא יכולים לקחת קרדיט על המצאת החומוס, וגם לא על השניצל והפירה. אבל אם כבר חומוס אז שיהיה החומוס של זרזיר, שעבר המון מקצי שיפורים ועמד בהרבה ניסויים, לפני שהגיע לגרסתו הסופית. זו כוללת את החומוס הנקי והקלאסי, וגם את זה עם התוספות: פטריות, צנוברים, מסבחה, פול וגם שקשוקה חומוס – השילוב האולטימטיבי. וכן, כמובן, יש פלאפל.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש