מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> מסעדות גורמה בתל אביב - 2eat.co.il

מסעדות גורמה בתל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גורמה בעיר הגדולה, כי מה כבר יש לה להציע? אז זהו, שהכול. מטארט פרובנסל אה-לה-צרפת ועל סטייק טרטר, משרימפס ברוטב גבינה כחולה ותפוח עץ ועד יען ביין ואגסים. אספנו בשבילכם מסעדות גורמה בתל אביב, אז כדאי שתלכו

רפאל רסטו ביסטרו

רפאל נכנסה כבר מזמן לרשימת המוסדות הקולינריים המוערכים בארץ. השף רפי כהן שבראשה משלב בין טעמים ים תיכוניים להשפעות צרפתיות ואיטלקיות, ובכל מהדהדים טעמים משכונת ילדותו. כך נוצרות מנות מיוחדות כמו קבב לוקוס וטורו טונה בוויניגרט חם של ירקות שרופים באש וכוסברה; לינגוויני חלמונים עם שרימפס קריסטל וחמאה מלוחה; וקוסקוס כתף טלה עם גרגרי חומוס וירקות שוק.

שגב אקספרס

השף שגב משה הוא שעומד בראש המסעדה שברמת החי"ל, וכאן הוא מציע מנות גורמה בגרסת אקספרס: בצלים אפויים עם סוכר חום, חומץ בלסמי ורוזמרין; כרע עוף מן הטאבון ברוטב קברנה, יין קינוח ובצלים סגולים; פילה יען צלוי על הגריל עם סלסה של צמחי תבלין המכוסה בבצלים אפויים ובפרוסות שקדים חריפות; שרימפס המוגשים בתבשיל קוקוס עם גזר, כרישה, פלפלים, סלרי, בזיליקום, כוסברה טרייה וקארי.

קימל

הדגל של השף שאול בן אדרת, שכבר חגג 20 שנים של גורמה בנווה צדק. בתוך מבנה בן יותר מ-130 שנים, עם אופי צרפתי-כפרי, מכין בן אדרת מנעד רחב של מעדנים מחומרי גלם משובחים והנה כמה דוגמאות: פטריות ממולאות בכבד אווז ברוטב יין פורט, תאנים ושזיפים; קונפי ברווז ברוטב יין אדום, חומץ בלסמי ותרד מוקפץ בשמן זית; סקלופ שרימפס במעטפת בצק עלים ברוטב הדרים אספרגוס. ויש עוד הרבה, המוגשות לצד קוקטילים ואפרטיפים ומבחר יינות משובח.

רוקח 73

הביסטרו האלגנטי של השף אייל לביא מצטיין בטעמי פרובאנס צבעוניים – מוקפדים אך נגישים. החוויה המרווחת על הכורסאות המרופדות אל מול החלונות הגדולים (שצופים לעבר מגרשי הטניס של צפון העיר) מסתדרת נהדר עם אוסף יין משובח, ועם מנות מן המטבח: מול רוקפור ברוטב גבינה כחולה ועירית; ריזוטו תמנונים ביין אדום וירקות שורש; פילה מיניון ברוטב יין אדום.

לה רלה ג'פה

היא ממוקמת במתחם נגה שביפו, פנינה קלאסית (וכשרה) בתוך מבנה שנשמר מתקופת המנדט הבריטי. המנות בתפריט של לה רלה ג'פה הן קלאסיות לא פחות, וכוללות טארט פרובנסל ברוטב קואנטרו; כבד אווז בצימוקים ובקוניאק; צלע עגל ברוטב נורמנד; פילה ברוטב פלפל וגם קינוח יפואי מסורתי של מלבי במי ורדים.