Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אונו תל אביב

אונו מי יודע


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מסעדת אונו בתל אביב תהיה פתוחה בחול המועד פסח ותציע תפריט כשר ושמח, הכולל פיצות ופסטות ללא גלוטן ועוד מבחר מנות טעימות של דגים וסלטים. בינתיים שפרה צח חוטפת רגעים אחרונים של מאנצ'יס לבצקים ולמאפים. חג שמח

ארבעה ימים לפני ליל הסדר. מרבית הניקיונות כבר מאחורינו, הרהיטים הוזזו והושבו למקומם, התפריט גובש, הקניות נעשו, והבית מתרוקן בהדרגה מכל חמץ למינהו. בהתאם, עולה כמובן פלאים מפלס המאנצ'יס לבצקים ולמאפים, וכל המרבה הרי זה משובח. אז אחרי עוד יום עתיר סידורים החלטנו לפנק את עצמנו בארוחת טרום-פסח במסעדת אונו, שהיא גם איטלקית, גם כשרה וגם קל"ב.

היינו רעבים וקצרים בזמן, כך שההמתנה עד שהגיע המלצר התארכה לנו מעל הנדרש. אבל מהרגע שהוא הגיע העניינים זרמו כמו שצריך. ראשית הסתערנו על פוקצ'ה לוהטת בניחוח רוזמרין, תוך שאנחנו טובלים אותה לסירוגין במטבל עגבניות פיקנטי ובמטבל חצילים קלויים עז-טעם.

עכשיו כבר יכולנו להתרכז בראשונות שלנו. וטוב שכך, כי כל אחת מהן הייתה יצירה רבת טעמים להרכבה עצמית. זו שלו, קפלטי פורצ'יני, הורכבה מכיסני בצק במילוי פטריות שהונחו מעל קציפת פורצי'ני, לידם גירורי גבינת פיקורינו ולידה זילוף של רוטב בלסמי מצומצם. מסובבים את כיסן הבצק עד שכולו עטוף ברוטב העשיר, בוזקים עליו מהגבינה, מסיימים בטבילה בבלסמי ו-לפה. אוי כמה טעים. מנת הגרוולקס שלי הוכנה על פי אותו עיקרון, רק מהכיוון הצרפתי: תלולית נאה של סלמון כבוש בלימונצ'לו, ולידו ערימת טוסטונים, קורנישונים חצויים, צלפים, בצל סגול כבוש וקרם פרש. לערום את כל המרכיבים על הטוסטון הפריך ולהתענג על שילוב הטעמים והמרקמים. שתי המנות ממש מבקשות יין עשיר, וה"אלון" של יקב גליל, שהוא יין החודש, על טעמיו הבשלים והמלאים, הלם אותן להפליא.

אחרי פתיחה כזאת, הוא מחליט להסתפק בפיצה כמנה עיקרית. אבל ה"קוואטרו פרומג'ו" שלו הכי רחוקה שאפשר מפיצה קלאסית. זו פיצה בלנקה, ללא רוטב עגבניות, מבצק דק וקריספי מאוד, ועליו טופינג של שילוב גבינות לא שגרתי – ריקוטה, בושרון, פטה עזים, מוצרלה ופרמזן, ומעל הכול - פרוסות עגבנייה ועלי רוקט. התוצאה צבעונית, קלילה וכיפית.

אני זונחת בשלב זה את אגף הבצקים לטובת מנה של מוסר ים – נתח עבה של הדג הבשרני הזה, בתיבול מינימליסטי שמדגיש את טעמו הטבעי. יחד אתו מוגשות שתי תוספות שהולמות אותו מאד – האחת היא פירה כמהין – תערובת טעימה מאד של מחית תפוחי אדמה עם מחית כמהין ועוד זילוף של שמן כמהין למעלה, להדגשת הטעם. השנייה היא מנה אביבית מאד של "ירוקים" מוקפצים קלות בוויניגרט איטלקי, ובהם שעועית רחבה, זוקיני, אפונה ירוקה ועלי מנגולד.

גם בקינוחים הוא הולך ישר ולעניין על מקפא ברולה, עם שילוב מענג של מקפא ונילי, זיגוג סוכר חום מתפצח ותותים טריים מסביב. אני מצדי חוגגת עם הספיישל של היום – מון בלאן. יצירת שכבות של קרם פטיסייר, ומעליה קרם ערמונים עם שברי מרנג ומיני טראפלס, ומעל כל זה רוטב וניל וזילוף קצפת. טובלים את הכפית עד למטה דרך כל השכבות, וזה טעים ממש כמו שזה נשמע. ליקוק אחרון של הכפית, שלוק אחרון מהיין, ואנחנו בסדר. עד הסדר.

מסעדת אונו תהיה פתוחה בחול המועד פסח ותציע תפריט כשר ושמח, הכולל פיצות ופסטות ללא גלוטן ועוד מבחר מנות טעימות של דגים וסלטים.