Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת נמו בחיפה

נמו בחיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"המנות שאכלנו ריצו את הגיס טל ואותי: הצירוף המרשים של הטעמים הייחודיים, המקוריות והתעוזה העניקו לחוויה שלנו פנים אחרות, שונה בתכליתה מההצעות השגרתיות של פירות ים וסושי..." אורלי פרש-אזולאי במסעדת נמו שבחיפה

חשק אדיר לפירות ים ולסושי הביא אותי ואת הפרטנר הכי טוב שלי - הגיס טל - אל המושבה הגרמנית. מכיוון שאין המון מסעדות באזור שמציעות כזה מגוון של שרצים, מגיעים לכאן חובבי הז'אנר מכל רחבי חיפה, הצפון ואפילו המרכז, ומבט חטוף בתפריט העצום מסביר למה.

נמו ממוקמת בלב המושבה הגרמנית, אחד הרחובות היפים ביותר בעיר. בקיץ אפשר לשבת בחוץ על המדרכה ולצפות ברחוב היפהפה, על כל העוברים והשבים בו, בעוד המסעדה מעוצבת בסגנון המשלב פריטים מן הים - תפאורה המרמזת על העומד להגיע היישר אל הצלחת. נמו פתוחה בכל יום מהשעה 10:00 ועד אחרון הלקוחות, ובכל זאת רצוי להזמין מקומות מראש, בעיקר בסופי שבוע כשהיא הומה סועדים. מי שלא מצליח להזמין שולחן, יכול להשתמש בשירות המשלוחים, וברי המזל יכולים לחגוג כאן אירועים קטנים שכוללים עד 25 מוזמנים.

ואל התפריט: המנות של נמו ייחודיות, וכאמור קשה למצוא כמותן במסעדות באזור. יתרה מכך, הוא משתנה בהתאם לטעם הלקוחות וגם כדי להפתיע אותם. כמנת פתיחה מרעננת הזמנו את סלט בתולת הים, שהורכב משבבי סלמון על מצע חסה פריכה וירקות בתוספת זילופי גבינת שמנת עם נגיעות קוויאר אדום. הוא היה גדול, הירקות היו טריים, שבבי הסלמון רבים והקוויאר האדום על גבינת השמנת התפצפץ בעסיסיות בפה. מכאן רמת הציפייה שלי רק הלכה וגברה.

מהמדור בתפריט שנקרא "משהו משהו" בחרנו מנה שנקראת מאדאם פומפדור, שהיא מיקס פירות ים ברוטב שמנת שמפניה עם סלמון וקוויאר אדום. שרימפס וקלמארי הוקפצו ברוטב שמנת ושמפניה, ולוו בנתחי סלמון ובקוויאר אדום שהוסיף מליחות מעניינת למנה. טעם השמפניה היה עדין מאד והעניק למנה ארומה ייחודית.

מנה נוספת שעמדה גם היא בכל מבחן אפשרי הייתה טרמידור - מיקס פירות ים ביין ושמנת מוקרם בתערובת גבינות. חובבי הטעם המוקרם יאהבו את המנה הזו בוודאות. פירות הים שנעטפו בשילוב העדין של השמנת ויין הוקרמו במבחר גבינות משובחות, ובכל שלט מרקם שמנתי מעולה.

מכיוון שהסושי עניין אותנו מאד הזמנו שני רולים: פוטו מאקי ואורו מאקי – האחד עם צלופח, שרימפס, גבינת פילדלפיה ואבוקדו והשני עם גבינת שמנת, קוויאר אדום, מלפפון ואבוקדו, עטוף בסלמון ומוקרם בגבינה. והנה ההוכחה לייחודיות גם במדור הסושי של נמו, לא היה משעמם לרגע.

המנות שאכלנו ריצו את הגיס טל ואותי: הצירוף המרשים של הטעמים הייחודיים, המקוריות והתעוזה העניקו לחוויה שלנו פנים אחרות, שונה בתכליתה מההצעות השגרתיות של פירות ים וסושי. בזכות כל אלה החלטנו על קינוח - סוויט רולס - רולים שחלקם ממולאים בריבת חלב וחלקם בקרם וניל עם שוקולד חם שנמזג מעליהם. זו הייתה החותמת האחרונה שאישרה את טיבן ואת ייחודן של המנות בנמו.

זהו, חזרתי הביתה, פניתי אל יומני היקר וסימנתי את תאריך השיבה שלי למסעדה. למקרה שהפרטנר הכי טוב שלי לא יוכל להגיע, יש מתנדבים לקחת את מקומו?

לחם בשר הרצליה אירועים חדש