Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על סליק חיפה - 2eat.co.il

סליק חיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אורלי פרש-אזולאי מגלה את הסליק בחיפה: במקום כלי נשק מחביאים כאן את היפים והיפות של חיפה, וגם אוכל מעולה, אלכוהול משובח ומוסיקה מצוינת. רשמתם לכם חובת ביקור בפסח? רוב הסיכויים הם שהיא תהיה שם גם, שוב

בערב גשום, כנראה אחד האחרונים לעונה, החלטנו שדי להתכרבלות בין השמיכות, הגיע הזמן לעשות מחווה לאביב שמתקרב ולצאת מהבית.

שמו של הסליק במרכז הכרמל תמיד עורר בי עניין מיוחד, וההסתובבות הממושכת סביב לכתובת הרשמית חיזקה בי את תחושת העניין והמסתורין. ירדנו בעקבות קולות מוסיקה עמומים לחניון של הסליק שבסופו מצאנו את המטמון.

אמנם הייתי קצת פסימית מהמאמץ, אבל מיד כשנכנסתי שכחתי מזה. גיליתי בר-מסעדה בעיצוב אלגנטי ומוקפד, עם בר גדול שנפרש לאורך כל המקום, וסביבו פינות ישיבה נעימות. המקום הומה אדם, ומדד החתיכים גם הסביר סוף-סוף את פשר השם: אכן מדובר בסליק, מקום המחבוא של היפים והיפות של חיפה, הפתעה שמצדיקה את קושי ההגעה וגם מייתרת את הגעת הבעל.

אז הסליק כאמור הוא בר-מסעדה, אחד האופנתיים בחיפה ולא בכדי. המקום פתוח החל מהשעה 19:00 ככל מסעדה איכותית, מציע 25% הנחה על כל התפריט, כולל אלכוהול עד השעה 21:30. עם שוך הלילה הקצב עולה, ובחורים ובחורות צעירים ומבוגרים כאחד שוטפים את המקום. תפריט האוכל עשיר ומגוון, תפריט האלכוהול משובח ועצום, ואפשר תמיד להתערות בבלייני העיר וגם לערוך אירועים פרטיים בצהרי היום, בתנאי שהם כוללים עד 90 מוזמנים.

התיישבנו באחת הפינות והחלטנו לפתוח את הערב עם בירה. הוא עם וסטונס, שהיא בירה מסיידר אגסים אורגני, ואני עם קסטיל רוז' בטעם דובדבן. השקנו כוסות והסכמנו שהיה שווה לצאת מהבית.

עברנו לשתי מנות ראשונות: קרפצ'יו פילה עגל ושרימפס עטוף בבייקון ברוטב תפוחים וצ'ילי. הקרפצ'יו הפגין איכות מעולה. פרוסות דקיקות של פילה עגל מעל רוטב תחמיץ מעולה ושבבי גבינת פרמזן, והכול מלווה בלחם טרי ופריך. השרימפס נעטפו באהבה בפרוסת בייקון דקה, ומעל טופטף רוטב עדין של תפוחים וצ'ילי, שהוסיף למנה טעם חמצמץ נהדר.

המשכנו לשתי עיקריות מיוחדות, שהפתיעו אותנו ברמת המקוריות והטעם המשובח: סטייק צלע בשר לבן עם רוטב שמנת וחרדל שהוגש על מצע תפוחי אדמה אפויים, וגם שרימפס ברוטב עגבניות ובמיה. סטייק הצלע הוא צמד נתחים שנצלו במקצועיות על הגריל, תפוחי האדמה נחרכו ונעשו היטב, והכול הונח על רוטב שמנת חרדלי מעודן. מנת השרימפס הגיעה לוהטת, אחרי שהוקפצה בשום, עגבניות, במיה ורוטב יין לבן וחמאה, מה שיצר לא פחות ממעדן.

כבר נעשה מאוחר, והמוסיקה הלכה והתגברה. המקום התמלא בלי ששמנו לב, והבירה שלנו בשילוב עם אדי האלכוהול מסביב גרמו אצלי לסחרור קל. זה היה השלב לפנות לתפריט הקינוחים, ולבחור בקרמבל תפוחים חם. הקינוח האנגלי הקלאסי מתכתב עם ההיסטוריה של סליק, שהיה בעברו, בימי המנדט הבריטי, מחבוא אמתי לכלי נשק. לשמחתנו, במקום נפיצים קיבלנו שכבות של תפוחים חמים שצופו בפירורי בצק פריך.

זה יופי של מקום מחתרתי, מרגש ואנרגטי, רשמתי לעצמי לחזור.