מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת תאיו בבת ים

תאיו על הים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הנתח הגדול מעוטר בפסי צריבה מהגריל, ובעל צבע אדמדם עז מבפנים. לצדו מונחים זה על גבי זה שיפודי תפוחי אדמה אפויים מתובלים ומעוטרים ברוזמרין..." אפרת רוזנטל עושה הפסקה בתאיו על המים, בחוף ימה של בת ים

קצת לפני הבלגאן של ליל הסדר, הניקיון, הבישולים וטרדת המתנות, רצינו לעצור את העולם לערב משפחתי רגוע, שיכלול שקט, אוכל טוב ובריזה של ים, לאו דווקא בסדר הזה. הבחירה האולטימטיבית הייתה מסעדת תאיו, שממוקמת ממש על קו המים בין בת ים לראשון לציון. היא כוללת שלושה מתחמים גדולים במיוחד: מסעדת חוף קלילה עם ספות רביצה, חצר יפה עם דק עץ ומדשאה גדולה וחלל מסעדה פנימי מהודר ואלגנטי. הגענו בשעת אחר צהריים, כשהאוויר שהגיע מהים היה מעט קריר, והתיישבנו בחלל הפנימי מול חלונות שקופים שמשקיפים לעבר הים. צריך להגיע לתאיו בשביל להבין מה זה קו מים: מדובר בחוף הים עצמו, ממש כמו שאתם זוכרים מהטיול בתאילנד.

לחם הבית חם ופריך בתוספת חמאה, שמן זית ועשבי תיבול מרגיע קצת את הרעב, ולמנה הראשונה אני מזמינה פטריית פורטבלו במילוי גבינת עזים וגמבה קלויה, ובן זוגי - פטה כבד על ריבת בצל בליווי משולשי טוסטונים. שתי המנות מוצלחות במיוחד, ומשתלבות יחד בהרמוניה. הפטרייה בשרנית ועסיסית ובתוכה גבינת העזים נימוחה עם טעם ארומתי. פטה הכבד נמס בפה ומדגדג את הלשון בטעמים מתקתקים של ריבת בצל ביתית. אנחנו בוצעים מהלחם וטובלים בשתי המנות, מחסלים את שתיהן לסירוגין.

אחרי ההצלחה הזו, אנחנו מתלבטים עם העיקריות. הוא בוחר באווירת הים דג דניס, ואני מחליטה על בשר-בשר, ומזמינה לי אנטרקוט. אחר כך אנחנו מחליטים שאי אפשר לשלב את שתי המנות הללו יחד, ומבקשים מהמלצר החביב להגיש קודם את הדג, ורק אחריו את הסטייק, ובקשתנו נענית בשמחה כמובן. הקטנצ'יק מקבל פנה ברוטב שמנת וחוברת צביעה.

אנחנו מביטים בים, לוגמים מים מינרליים בטעם אפרסק, וחושבים לעצמנו שאנחנו חייבים לעשות את זה יותר. מנת הדג שמגיעה ראשונה קוטעת את מחשבותיי. על הצלחת מונח דג דניס שלם, רך ועסיסי, מתובל היטב, עם רוטב בזיליקום ולימון ורוטב שמנת-פלפלת בצד. לצדו תוספת של אספרגוס, עגבנייה וגמבה קלויים ונבטים קטנטנים טריים. זהו אכן מעדן.

עכשיו מגיע תור האנטרקוט. שבעים או לא שבעים, חייבים לסיים את הטעם העז של הבשר. הנתח הגדול מעוטר בפסי צריבה מהגריל, ובעל צבע אדמדם עז מבפנים. לצדו מונחים זה על גבי זה שיפודי תפוחי אדמה אפויים מתובלים ומעוטרים ברוזמרין. אנחנו מזליפים על הסטייק בנדיבות רוטב פלפלת וטובלים אותו מעט ברוטב הצ'ימיצ'ורי הריחני. הסטייק משויש בשוליו בשומן עסיסי, ובשרו רך כחמאה, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. סיום מנצח לארוחת שחיתות.

תה מתוק עם נענע, ואנחנו גונבים עוד כמה דקות ארוכות של צפייה בים. אחרי רבע שעה, אנחנו מוכנים בהחלט לקינוחים. פאי תפוחים פריך וחמאתי במילוי קרם שקדים עם גלידת וניל ורוטב קרמל, וקדאיף תותים, שנראה כיצירת מופת - אטריות קדאיף פריכות עטופות בקרם מסקרפונה עשיר ועליו ערימות תותים טריים. זה באמת השיא. מתברר שאת כל הקינוחים של תאיו מכין במקום הקונדיטור האגדי.

כשהקטנצ'יק מסתיים להתמרח כולו מכף רגל ועד ראש בגלידת וניל, אנחנו מסיימים ערב מושלם ורצים לג'ונגל של הקניות וההכנות לליל הסדר. ככה זה. אחרי כל שקט, תמיד ממתינה בפינה סערה קטנה. אבל זה כל הכיף.