הגעתם לרחוב הכי מרהיב, הכי תוסס והכי מתוייר בתל אביב. בין שלל בתי הבאוהאוס המיוחדים, שדרת העצים הירוקה והמטופחת ומבני התרבות והאומנות - תמצאו גם עשרות מסעדות ברוטשילד, המתאפיינות במטבחים שונים מרחבי העולם. בואו לגלות איפה ימגנטו אתכם עם אוכל איטלקי משובח, איפה הקינוחים הם רק תירוץ לארוחה ומי מציעה שיק אירופאי קסום.
אם תכננתם לקפוץ לאילת ושכולם יקפצו, וגם התחשק לכם שהחופשה הקצרה שלכם לא תצא מאד יקרה (בכל זאת, רק רציתם לברוח קצת מהגשם), אז הנה לכם כמה המלצות למסעדות זולות באילת. מה זה זול? זה כשהמנה העיקרית עולה בסביבות 50 ₪
הסיפור עם אילת הוא שלא סתם נקלעים אליה, בדרך כלל מגיעים כי רוצים קצת חופש. ומה הטעם בחופש בלי איזו מסעדה טובה? אז מתברר שיש אופציות קולינריות גם באילת. הנה כמה הצעות לכמה מסעדות בעיר המלונות והתיירים
יום העצמאות מתקרב, זמן טוב להיזכר במיזוג המטבחים שיצר את ארצנו הקטנטונת. הנה כמה דוגמאות למסעדות ישראליות שמציגות מטבחים אחרים – טורקיה, כורדיסטאן, סוריה, מקסיקו, הודו וגרוזיה – אז מהו בעצם האוכל הישראלי?
לאלו מאתנו שמתמוגגים למראה חומוס בתרד, שאוהבים את הקטניות שלהם ללא תחתית, שאוכלים ירקות כאילו היו גרעינים, שמלקקים את שיפולי הצלחת משאריות הטחינה. מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות שמציעות לכם מנות צמחוניות. רק בשבילכם
"בשר העגל השומני והרך התמוסס לנו בפה והתמזג עם מליחות הבצק..." אפרת רוזן מוצאת אהבה בתוך בצק המאפים הבשריים והפריכים של מסעדת בית חצ'פורי בבת ים – מטבח גרוזיני מסורתי ובית מלא תשוקה, תבלינים, טעמים וריחות
"בצל סגול מכסה את הבשר כשמיכה ונשאר עליו לפחות כדקה לאחר ההגשה במטרה להוסיף ארומה וטעם לבשר..." שיר כידן מגלה את רזי הקולינריה הגרוזינית והאלכוהול האופייני לו במסעדת דדה הגרוזינית בגבעתיים, עושה בית ספר לתל אביב
''הדולמה, או בעברית עלי גפן, הגיעו כשהם חמים ומזמינים, צבעם ירוק עז ותוכנם עשיר ומשביע. ללא ספק, צריך לדעת לאיזו אמא להיוולד בכדי לחוות טעם שכזה...'' רונית טל וחברה נפגשים בדדה וזוכים להכיר טעמים חדשים
טימורז גבוניה, השף והבעלים של מסעדת דדה, מסעדה גרוזינית ביתית בגבעתיים, מספר איך היה עוזר לסבתא במטבח בתור ילד, מה הוא הכי אוהב לאכול, למה אנשים נותנים לו השראה ומה חשוב לו במסעדה אפילו יותר מהאוכל
''בתחילה, חוש הראייה מזהה את המנות מתקרבות. בערך מחצי הדרך, חוש הריח משתלט, וסוחף אותך למערבולת דמיון של אגדות נשכחות. אח''כ חוש השמיעה, כשאתה שומע בחצי אוזן את השותפה שלך אומרת בתיאבון - ואז זה קורה. חוש טעם שם את כל השאר בכיס הקטן, ואתה מתמכר באופן מוחלט וסופי לטעם הכל כך מיוחד הזה. כל המנות היו לא פחות מנפלאות....''. נדב אבידן התמכר לאוכל גרוזיני במסעדת דדה - אמא בגרוזינית - שבגבעתיים