מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה על קיבוץ גלויות במסעדות בישראל

קיבוץ גלויות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יום העצמאות מתקרב, זמן טוב להיזכר במיזוג המטבחים שיצר את ארצנו הקטנטונת. הנה כמה דוגמאות למסעדות ישראליות שמציגות מטבחים אחרים – טורקיה, כורדיסטאן, סוריה, מקסיקו, הודו וגרוזיה – אז מהו בעצם האוכל הישראלי?

יום העצמאות מתקרב, וזה זמן טוב להיזכר בקיבוץ הגלויות שיצר את ארצנו הקטנטונת. דווקא בכל מה שקשור במטבח ובמסעדות, הוא מתגלה בתפארתו ומתאפיין בסובלנות רבה כלפי האחר. בישראל, השפעות רבות ניכרות בין סוגים שונים של מטבחים, אינטראקציה שבמקומות אחרים בעולם מיטיבים לקרוא לה פיוז'ן. הנה כמה דוגמאות למיזוג גלויות במסעדות ישראליות.

פאשה, תל אביב


כשהטורקים פגשו את הכורדים, הם התוודעו יחד לסורים ואז הגיעו לרחוב הארבעה בתל אביב. מסעדת פאשה התל אביבית מציגה מזרח תיכון חדש, ומגישה לכם אוכל תורכי שרזיו הועברו מדור לדור עוד מימי הקהילה היהודית שישבה לרגלי הרי האורפה בגבול דרום-מזרח טורקיה ושאבה השפעות מהמטבח הסורי-חלבי. אם שאלתם את עצמכם, מקום השם פאשה בטורקית הוא תואר של כבוד, ובמסעדת פאשה המכובדת תמצאו לצד קובה בשר ברוטב עגבניות, שום ונענע, קציצות פראסה ביתיות כמו גם סטייק פרגית בפיסטוק שמי וקשיו. ושתהיה לכם ארוחה ים תיכונית נהדרת.

מקסיקנה, תל אביב


מתברר שיש יהודים גם במקסיקו, ולשמחתנו הטעמים הלטיניים שלהם הגיעו עד לתל אביב. מסעדת מקסיקנה מציעה שילוב מקסיקני-אמריקני עם טורטיות, גוואקמולה, פריחולס, סלסות, חלפיניו ועוד. מלבד המנות המקסיקניות זכינו גם בשמחה הרבה שמאפיינת את האזור המרוחק הזה, ומקסיקנה העליזה משתפת את לקוחותיה ב-Happy Hours לרוב כמו גם בתחרויות מצחיקות ברוח טובה. בין המנות של מקסיקנה תוכלו ליהנות מכל האינצ'ילדה – טורטיות עם עוף קצוץ, תירס, מוצרלה, פרמזן, בולגרית ושמנת עם רוטב מקסיקני ביתי, גבינת צ'דר מוקרמת, בוטנים ובצל ירוק.

איצ'יקידנה, ירושלים


אמנם להודו הבריטים הגיעו לפנינו, אבל משכבשנו, כבשנו. בלי או עם קשר ליהודים ההודים שעלו לארצנו, ישראלים רבים מרגישים בהודו בבית, ולא בכדי. המזג החם של המקומיים מזכיר קצת אותנו, והאוכל ההודי הוא מוקד משיכה משמעותי. מסעדת איצ'יקידנה מגישה מאכלים הודיים שמבושלים מדי יום מתוצרת טרייה במיטב המסורת ההודית. בין המנות החביבות עלינו תוכלו למצוא את התאלי הזכור לטובה – ארוחה הודית מסורתית המורכבת מאורז, תבשיל עדשים (דאל), ותבשילי ירקות (סאבג'י). את המנה המסורתית תקבלו כשבמרכזה האורז ומסביבה, מופרדים במחיצות, שאר התבשילים.

דדה, גבעתיים


ונשאר לנו גם האוכל הגרוזיני. במסעדת דדה שבגבעתיים מציעים לכם תפריט גרוזיני מסורתי עם נגיעות ים-תיכוניות מבית אימא. אווירה חמה וביתית, חומרי גלם איכותיים ובישול מהלב – כמו באימא גיאורגיה. בין המנות במסעדת דדה תמצאו את החצ'פורי הידוע במילוי גבינות וביצה, חשמלה, הלוא הוא תבשיל בקר עם אחד עשר סוגי ירק ומיץ רימון, מגוון בשרים על האש דוגמת שישליק או צלעות כבש בליווי לבש טרי, תפוחי אדמה אפויים וירקות חתוכים. בואו הביתה.

ארוחה ישראלית מורכבת ממיטב טעמי העולם, בתיאבון.