מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > הרביעיה הפותחת> כתבה על ארבע מסעדות שמציעות מנות צמחוניות

מנות צמחוניות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

לאלו מאתנו שמתמוגגים למראה חומוס בתרד, שאוהבים את הקטניות שלהם ללא תחתית, שאוכלים ירקות כאילו היו גרעינים, שמלקקים את שיפולי הצלחת משאריות הטחינה. מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות שמציעות לכם מנות צמחוניות. רק בשבילכם

בית חצ'פורי בת ים

המדובר במסעדה שמתמחה בהכנת מטעמים מיוחדים מהמטבח הגרוזיני, ששמה דגש על מאפים טעימים וייחודיים ובמחירים שווים לכל נפש. לצמחונים מומלץ במיוחד החינקלי גבינה (34 ₪) – כיסוני בצק מאודים במילוי גבינות, הדילה (16\30 ₪), שהוא הסלט הגרוזיני המסורתי המוכן עם ירקות, בצל סגול, שמן זית, מיץ לימון ואגוזי מלך, וכמובן – הפחלאווה (22 ₪), היא עוגת אגוזים ודבש.

תאנים ירושלים

מסעדה צמחונית-חלבית שפועלת בירושלים כבר למעלה מחמש עשרה שנים. תאנים שוכנת במבנה אבן ירושלמית, שלו פאטיו פנימית וחצר גדולה סביב לעץ זית, כך שתוכלו גם למצוא חיבור עם הטבע בזמן שאתם אוכלים מנות צמחוניות. מגוון המנות הצמחוניות במסעדות תאנים הוא גדול, והן בעלות מגע אתני. חומרי הגלם הם מובחרים, וכוללים פירות וירקות טריים, ביצים אורגניות, עשבי תבלין ומיצים שנסחטים במקום. מומלץ: פטוצ'יני תרד אורגני ברוטב עגבניות טריות, שמן זית ושום, מוגש עם פרמזן (49 ₪).


הנשיקה זכרון יעקב

רק כמה צעדים מהמדרחוב של זכרון יעקב נמצאת מסעדת הנשיקה, שהכניסה אליה היא דרך גן ים תיכוני עם עצי דקל, זית ולימון לצד ערוגות עשבי תיבול ושביל שמוביל בצדו האחד לבית המשפחה שמתגוררת כאן כבר דור חמישי. רונן רביב השף של הנשיקה מציע חומרי גלם משובחים וייצור עצמי, מטבח אישי המושפע מהמטבח האיטלקי והערבי. ולצמחונים: מאפים אישיים במבחר טעמים מתוקים או מלוחים (19\22 ₪), סלט אורז, נבטוטים, בטטה, גבינת ריקוטה ושקדים (49 ₪) ובית מאפה צמוד בניחוח אירופי וטעם של בית.