החג הכי עתיר פחמימות ושוקולד של השנה מתקרב אלינו בצעדי ענק, ובשביל שנוכל לנצל אותו בצורה הכי טובה שאפשר מצאנו 10 קונדיטוריות שלגמרי שוות את הדיאטה של אחרי החג.
ראש השנה כבר ממש מעבר לפינה, מה שאומר שצריך לדאוג גם למשהו מתוק לשולחן החג. אז איך אתם אוהבים את העוגות שלכם? עם תפוחים, עם אגוזים, עם קינמון או עם המון דבש. ריכזנו עבורכם רשימת קונדיטוריות מומלצות לראש השנה המציעות תפריטים חגיגיים ומלאי הפתעות. חג שמח!
"הקיש הים-תכוני היה עם בצק פריך כשבפנים הייתה תערובת של גבינת פטה, חצילים ופלפלים קלויים, עגבניות שרי וגרעיני דלעת. תערובת פשוט נפלאה שיחד עם הגבינה השתבחה עוד יותר..." רונן סולומון, לחמים, תל אביב
אספנו בשבילכם רשימת קונדיטוריות מומלצות בתל אביב. מתכון מוצלח להמתקת היום ולמתן תחושה טובה
מחפשים משהו לכרסם בזמן שאתם מצפים לתוצאות הבחירות? לא יודעים איפה לקנות עוגת ניצחון? או אולי לחם מנחם? אספנו בשבילכם רעיונות לקונדיטוריות מומלצות. מגיעים, מריחים, טועמים ולוקחים הביתה
שבועות בפתח. סוף-סוף יש לגיטימיות לארוחה שמורכבת מקצת גבינה, ירקות, לחם, מאפים, עוגה טובה ויין. אספנו בשבילכם רשימת מאפיות בתל אביב, כדי שתוכלו להתאבזר לקראת החג. האם זהו החג האהוב גם עליכם?
לא אחת נשאלנו איפה נמצאים כל בתי הקפה הכשרים בתל אביב. ובכן, יש כאלו, וגם לא כל כך מעט כמו שנראה. גם בעיר החטאים, מתברר, יש מקום קולינרי לכולם. החזיקו חזק וקחו לכם רשימה קצרה של בתי קפה כשרים ולא בעיר הקודש
הבצק כבר מזמן אינו עניין של הישרדות אלא של טעם, וטעם טוב. בין אם אתם חסידי מאפי הגבינה ובין אם אתם חוטאים בשוקולד, בין אם אתם אוהבים לחם מלא ובין אם דל קלוריות, מצאנו לכם 4 מאפים (ועוד כמה) שתשמחו לטעום
מחפשים סופגניות לא שגרתיות? בחנוכה 2009 יש אור בקצה המנהרה. השנה שוכחים מהריבה המסורתית והולכים על סופגניות במילוי פסיפלורה, קפה, ארל גריי, פיסטוק ועוד. וגם- טיפים יצירתיים כיצד לעבור את החג מבלי לעבור את המשקל
''הקיש הבלקני כה ערב לחיכה של חברתי, עד שהזמינה גם קיש בצל וכרישה קטן. כה קטן הוא היה עד שקראה לו בחיבה 'קישון'. כשראיתי את המבט המצועף בעיניה כשטעמה מהקישון ידעתי שזו אהבת אמת..''. שיר כידן התמוגגה מלחמים, מאפייה ובית קפה
אם פעם היו רק שני סוגים של לחם, אחיד שחור או לבן עם שלושה שקעים למעלה, כיום מבחר הלחמים, הגדלים, הסוגים והתוספות יכול ליצור התלבטות לא קטנה בסופר. הנה ארבע מאפיות שמקדישות את עצמן ללחם. שם המבחר באמת אינסופי
נכון שביום כיפור מצווה לענות את נפשותינו. אבל לפחות את חלקנו, מה שמחזיק אותנו לאורך הצום זה לאו דווקא ההתפלשות בעינוי, אלא יותר הזיכרון של ארוחה אחת, מוצלחת באמת, והשאיפה לאכול אותה שוב. הנה כמה מסעדות שכדאי להתחרע בהן לפני הצום הגדול. כאלה שרק זיכרון המטעמים שלהן יוכל להחזיק אתכם עד צאתו של הצום וגמר החתימה הטובה
אם חשבתם שכדי לאכול אוכל בריא צריך לוותר על הנאות החיים או רחמנא ליצלן, לסבול, הנה החדשות הטובות: במיטב מאפיות ארצנו לוקחים ברצינות את טרנד הבריאות ששוטף את העולם ואופים יותר ויותר לחמים מקמח חיטה מלא. ארבע המלצות
בפרוץ עלינו חגי תשרי גייסנו את מיטב המוחות וקיבצנו עבורכם צרור מתכוני חג מנצחים. האוסובוקו בפירות יבשים של ארז שטרן, קבב הלוקוס על קרם כרישה וחצילים של מנחם כץ, סלט הירוקים וגרעיני הרימונים של בל קפצן, עוגיות הדבש החלומיות עם התבלינים של אורי שפט ועוד ועוד. פרויקט שלא מתחילים את השנה בלעדיו
אורי שפט גר במושב ידידיה בעמק חפר אבל מדי בוקר, עם קרני השמש הראשונות, הוא כבר בדרך לתל אביב, למאפיה של ''לחמים''. כרטיס ביקור עם אחד האופים המוכשרים בארץ, ובסופו, המתכון ללחמניות השוקולד הכי טעימות בעולם. להדפיס ולמסגר
מי אמר שחובה לאכול ארוחת בוקר בבוקר? ומי אמר שאי אפשר להגיש סושי במסעדה מרוקאית או למרוח את השוקולד על הלחמנייה עוד לפני האפייה? ארבע מנות שישאירו אתכם פעורי פה או לפחות מחויכים מאוזן לאוזן
לא רק ילדים אוהבים אוזני המן, בטח כשמדובר בכאלה הממולאים בקרם פטיסייר ופצפוצי שוקולד, בברולה קפה או באוזניים שעשויות בכלל ממרציפן. ארבע המלצות חמות ומתוקות לאוזני המן שירבו בשמחה
בקונדיטוריות ''לחמים'' הגיעו למסקנה שלמרות שהם יודעים לעשות יופי של לחם, הם רוצים לתת הרבה יותר מזה. כך נקלעתי עם חברה אותה לא ראיתי זמן רב למיני בית הקפה של ''לחמים'', בערב של השלמת אינפורמציה.