איך אתם אוהבים את פירות הים שלכם? צלויים על הגריל, בתוך קדירה, ברוטב שמנת, בתוך שקשוקה, מרק או סתם עם לימון ושמן זית - כל אחד לפי טעמו. אספנו בשבילכם המלצות על מסעדות שיודעות דבר או שניים על המעדנים הנהדרים האלו
"פטריית הפורטבלו שטעמה בשרני ואדמתי, חיבקה בחום ובאהבה את נתחי הפילה וכבד האווז. נתחי הפילה היו במידת העשייה הנכונה, ונתחי כבד האווז נצרבו כראוי ושמרו על מרקם נימוח ונעים. מנה מושלמת..." ליאור נובו לוקחת את הסטארטאפיסט שלה לחוויה קולינרית גלילית וכשרה במסעדת שף בן עמי במושב בן עמי שבגליל המערבי
"נתח עסיסי של חזה מולארד, כשלידו נחו בצלצלים ודובדבנים ברוטב יין אדום. הבשר היה רך ונימוח בפה, כל טעימה רק הגבירה את הטעם ולא יכולנו להפסיק לאכול..." רונן סולומון מגלה את רזי המטבח הגרוזיני בראצ'ה
כשמדובר באירוע, עם כל השמחה עם החוגגים, הכי חשוב זה שיהיה טעים. ואם גם לכם חשוב האוכל, אולי תבחרו לערוך את החגיגה הבאה שלכם במסעדה. מצאנו בשבילכם חמש הצעות למסעדות מיוחדות לאירועים קטנים וגדולים. תשמרו למקרה הצורך
"את הקבב קל מאוד להרוס. מערכת היחסים העדינה כל כך בין כמות הבשר וכמות השומן, התבלינים ומידת הצלייה מחייבים מומחיות ודיוק. הקבב של האווזים היה ונשאר אחד האהובים עלי..." גיל ח' עמית מבלה כמיטב המסורת השכונתית, עם הרבה אוכל טוב המוגש בנדיבות ובאווירה נעימה באווזים בתל אביב
"שיפודי עוף מיוחדים שתובלו בפפריקה מעושנת מתוקה ושמן ארגן המיובא ממרוקו. אין ספק שהשמן המיוחד "הקפיץ" את המנה ונתן לה את הטוויסט המיוחד..." קרין אביב במפגש אישי מעניין עם ירון חן מ"שירת הסירים - סדנאות בישול וארוחות שף"
החופש הגדול הסתיים ונותרו עוד שלושה שבועות עד לחופשה הבאה שלנו בחסות חגי תשרי. אז דווקא עכשיו בוחרים חופשה בירושלים המציעה שלל אירועי תרבות, מופעים, מייצגים ועוד. אל דאגה, גם המסעדות מחכות לכם עם הטבות שוות במיוחד
"הנודלס של VONG אינן שגרתיות אלא אטריות קמח רחבות עשויות במקום, בלוויית נתחוני בשר מוקפצים עם כרישה ועלי בוק צ'וי, ברוטב מתקתק-פיקנטי, שעלי נענע מוסיפים לו רעננות נעימה...." שפרה צח יוצאת למסע מרתק, סוחף, מלא ניחוחות וצבעוניות ב-VONG הויאטנמית של תל אביב
יובל בלנקובסקי מזמין אתכם להכיר מספר יינות המיובאים לארץ מאוסטרליה ומצרפת, המציעים הזדמנות לטעום זנים בשילובים שונים, להתמכר לניחוחות ולריחות ולאתגר את החיך במשהו שונה ולא מוכר
מתכננים נסיעה עם המשפחה לצפון או בילוי זוגי בצימר? אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בצפון הארץ המציעות אווירה נינוחה, נוף ירוק והכי חשוב אוכל טוב ומשובח. אז מתי נפגשים בצפון?
"סביצ'ה דג ים הוגש עם לימון כבוש על מצע עלים ירוקים. העדינות והלבנבנות של הדג נעטפו בכתום עדין של פפריקה. המנה היתה רעננה, קלילה ונעלמה כלא היתה..." קרין אביב מרגישה כאילו איזו מאמא איטלקייה הגישה לה מנות ממיטב המסורת האיטלקית בבית איטלקי, נווה צדק, תל אביב
בשנים האחרונות מסעדות היוקרה הפכו לפופולריות יותר בקרב הישראלים. הסועדים מוכנים לשלם יותר עבור החוויה הקולינרית הגבוהה הכוללת מנות גורמה, חומרי גלם איכותיים ואירוח יוקרתי. קבלו המלצה למסעדות עילית בתל אביב שכדאי להספיק לאכול בהם ולהרגיש "חשובים" למספר שעות
"הניוקי סלק שהוזמן התגלה כמנה מפוארת ונאמנה לטעם ולמרקם איטלקי משובח: כדורוני ניוקי סגלגלים, עשויים סלק, טובלים ברוטב שמנת סמיך ומדוייק להפליא..." חגית גרוס במסע קולינרי איטלקי בטעם של פעם בטאבולה, הרצליה
"לשולחן הגיעה צלחת הגשה ענקית עליה היו מוצגים עשרות יחידות סושי של רול סופט-של קראב עם טאביקו, עירית, ספייסי מיו ואבוקדו, ניגירי צלופח ים, רול חם של טונה ועוד..." דן תורן נהנה מארוחה קייצית איכותית בנאמוס במרינה בהרצליה פיתוח
"מערום בייגלים מכמה סוגים לצד סדרה מלאה של מטבלים צבעוניים ומגירי נוזלים מפתים, ביניהם: אבוקדו, פלפלים קלויים, סלט ביצים, דגים מעושנים, מטבלי גבינות בכמה סוגים, ממרחים נפלאים, ירקות בכל מיני גוונים ולימון כבוש..." ענבל גרזון פותחת את הבוקר עם שלל בייגלים בטעמים ב-BC בייגלס קפה, ירושלים
כבר מזמן שישי בבוקר הפך ליום של סידורים שמתחיל בארוחת בוקר נינוחה. נחמד יהיה להתחיל את היום הקצר בבית קפה בעל אווירה מיוחדת, קצת טבע או נוף מקסים. קבלו הצעות לכמה מקומות שכדאי להתחיל בהם את בוקר שישי
"הטאקוס הממולא דג: נתחוני פילה דג ברמונדי בבלילת בירה קורונה, ברוטב חלפניו ליים, עם גווקמולה, כרוב כבוש ובצל סגול. זהירות! נטרף...." חגית גרוס לוקחת הפסקה קלה בימי 'צוק איתן' ונכנסת לבועה המקסיקנית במקסיקנה שברחוב בוגרשוב בתל אביב
"הדניס המעושן הפתיע באיכותו. מצד אחד דג מעושן אך מצד שני צלוי על פחמים. שילוב אדיר של טעמים ושיטות הכנה שיחדיו השתלבו למנה מפתיעה, טעימה, איכותית מאוד ומרעננת..." דן תורן בערב עשיר בבירות ובאוכל משובח ומדוייק בפיראט בר בראשון לציון
"פילה טרוטה על ז'וליינים של ירקות שורש, ברוטב אסיאתי. החיבור בין ההכנה המסורתית לרוטב הפיקנטי נתן טוויסט מעניין שהחמיא לבשר הדג העדין..." שפרה צח גאה להביא בפניכם את פנינות האוכל בשטרסבורג, חבל אלזס, צרפת. כדאי לשמור לנסיעה הבאה שלכם לאזור
"הסטייק היה מוצלח והיתרון שבהזמנת הטי-בון הוא העובדה שטועמים גם סינטה וגם פילה אך גם שזוכים לנשנש את הבשר שצמוד לעצם שהוא לדעתי הכי טעים שיש..." יונתן שטרנברג והאישה שאיתו נהנים בכרמא, בלב שכונת עין כרם הקסומה בירושלים (ותודה לזאטוט החדש ששיתף פעולה)
החופש הגדול כבר כאן, וזו הזדמנות לקחת את כל המשפחה לחופשה בעיר הדרומית ביותר, אילת. אז לצד בטן גב על החוף, סיור במצפה התת ימי או ביקור בריף הדולפינים, כדאי לשלב ארוחה טובה. קבלו המלצה לכמה מסעדות שישדרגו את החופשה שלכם
הקיץ כבר כאן, וקיץ זה ים. זה הזמן להתענג מהבריזה הנעימה של שעות אחר הצהריים או מרעש הגלים בשעות הערב. אז אם אתם אוהבים אוכל משובח לצד נוף לגלים הכחולים של הים, במיוחד בשבילכם ריכזנו את המסעדות המציעות את השילוב המנצח. מצפון ועד דרום – קבלו את המסעדות שכדאי לבקר בהם בקיץ הזה
חג האהבה העברי מביא איתו הרבה לבן, שמחה, רומנטיקה וטוהר. החג אומנם ותיק ועתיק, בו בנות ישראל נהגו לצאת אל הכרמים לבושות בלבן, ולתת את ליבן לבנים אך כיום הזמנים השתנו, הכרמים אינם קרובים – קל בהרבה פשוט לשתות יין ולאכול במסעדה. קבלו המלצה למסעדות שף המתאימות לזוגות האוהבים בט"ו באב או לכל יום אחר במהלך השנה
"מנה צבעונית ועשירת טעמים, ובה נתח עבה של דג, קליפתו שחמחמה ומעוררת תיאבון ופנימו ורוד עסיסי, והוא מכוסה ברוטב המיוחד יחד עם פרוסות לימון, שיני שום חצויות ועגבניות שרי צלויות..." שפרה צח מגיעה בשעת צהריים לקפה וניס בגבעתיים ומגלה שזה הרבה יותר מעוד בית קפה
"מנת המג'דרה - מנה נדיבה ועשירה המתבססת על חיטה במקום אורז – טוויסט מקורי ובעיני מוצלח מאוד. המג'דרה הוגשה עם ראיטה מתובלת כדי לצנן את החריפות וצ'אטני בצל וג'ינג'ר שהוסיפו והחמיאו למנה..." יונתן שטרנברג מבקר בתאנים, אחת המסעדות הצמחוניות הוותיקות בירושלים, ומתרשם לטובה