"כשגיא קמחי חזר מדרום אמריקה הוא החליט לשלב בין היכולות שלו במטבח לבין המתכונים המסורתיים והמוזיקה הלטינית היפהפייה שהביא וכך נולדה לה מסעדת לה בוקה..." אמיר נהרי וזוגתו מבקרים במסעדת לה בוקה הירושלמית
"רוב העובדים במסעדת האגם השקט הם בני המשפחה, ורוב הלקוחות מרגישים כמו בני משפחה..." שיר כידן רק רצתה אוכל ביתי שלא יצא מקופסה ועבר במיקרוגל בדרך לצלחת, ומצאה מסעדה ביתית, חמה וטעימה: האגם השקט, אור יהודה
שירלי רחמים (פרץ געגוע לאותם דברים טובים ונטולי פוזה) מוצאת בבית הקפה חלוה שביהוד חמימות, אינטימיות, נעימות, טעם של פעם ושירותי קייטרינג שמציעים אפילו את הרוטב המופלא של השקשוקה באריזה שאפשר לקחת הביתה
"ה'כריך כבקשתך' מאפשר לבוחר בו לבנות אותו כטעמו וכתשוקותיו..." אדי רון מבקר בבית הקפה דולצ'ה לאטה שבירושלים, מתרשם מהקפה, מהתפריט ומהסביבה המזמינה שיטוט, ואף נתקף פרץ נוסטלגיה לאספרסו בר הראשון של ירושלים
קרן ויזנר וחברה קופצנית מבקרות במסעדת טריאקי – אסייתית כשרה בפתח תקווה. אירוע המחלקה של אחת מחברות התקשורת בארץ לא מפריע להן ליהנות מגיוזה, משנגרילה צ'יקן וממדליוני סינטה, עוד לפני קינוח הוופל הבלגי הפריך
שירלי רחמים מעזה לראשונה בחייה לאכול אוכל ביתי מחוץ לבית, ומגלה שלפעמים משתלם לחרוג מהרגלים ישנים. וביום שלישי במסעדה של ג'יזל שביבנה יש קוסקוס, מפרום, בשר ראש וסלטים - אוכלים אצל ג'יזל וגם לוקחים הביתה
בשבוע שלפני פסח הסתובבה קרן ויזנר עם סלסלה במסעדה היהודית שבבני ברק ולקחה מכל טוב, לה ולחברים שסועדים אתה: גפילטע פיש פולני, קציצת קרפיון שמנמנה, סטייק סלמון, דג נילוס, עוף בטריאקי, אוסובוקו ועוד ועוד
"הגעתי מוכן לגמרי לעיקריות. כאן ציפה לי אתגר לא קל: הזמנתי אנטרקוט צלוי בגריל ברוטב וויסקי וציר בקר, זוגתי - תבשיל אוסובוקו עם ירקות שורש, ועוד ביקשה ממני לחלוק אתה את המנה..." יובל בלנקובסקי בגבריאל ירושלים
"המטבח של פרימוורה משכיל לתמרן בין בסיס איטלקי איתן (אנטיפסטי, פסטות, לזניות ופיצות), נגיעות צרפתיות (קישים, גראטן וקרם ברולה) וקריצה אוריינטלית (סושי, Inside-Out)..." מיה בר מציצה בתפריט של פרימוורה תל אביב
אורלי פרש-אזולאי וחברה מבקרות ביום שמש חורפי בבית הקפה הרצל שברחוב הרצל בחיפה. במדרחוב ששופץ ושהחזיר לעצמו לא מעט מן האופי שהיה לו לפני 40 שנים, הן נהנות מארוחת בוקר חלבית ומשקשוקה רוחשת שזה עתה הוסרה מן האש
דניאל לוין וחבריו הדוגרים תחת סגר תקופת המבחנים מחליטים בערב שישי לקחת אוכל מוכן וכשר מקייטרינג רוזמרין שבראש העין. למרות האשמות בדבר עיניים גדולות לא נשאר דבר לארוחת הצהריים של מחר, והם חוזרים לאכול פתיתים
שירלי רחמים נהנית מבראנץ' בופה עשיר בקפה בלמונט שבמלון בלמונט, קיבוץ צובה, הרי ירושלים. אל מול הנוף ההררי המפעים היא מסדרת מקום לעוד קצת סלט בצלחת, מתלבטת האם לקחת צלחת גבינות נוספת וסופרת את הקינוחים
אפרת רוזן מוציאה את בן זוגה למסעדת פורמג'ו בראשון לציון, ומגלה שאין ממש צורך לעבור את הפקק של יום חמישי באיילון צפון בשביל לאכול פסטה או לזניה גדושת גבינות בערב סגרירי ואפור, כשיש פורמג'ו במרחק קצר מהבית
בית הקפה של גידי מזכיר לשיר כידן את סרוגים נוסח רמת גן, כשמסביבה יושבים זוגות בדייט או חברות שהתכנסו לארוחה משותפת. אבל גם אם אתם לא מחפשים כשרות, היא ממליצה, מה זה משנה בעצם? האוכל מצוין וזה מה שחשוב
שירלי רחמים הולכת להטמין פתק בכותל ומיד אחרי לארוחה במסעדת בין הקשתות, ירושלים. פה היא בוצעת חתיכת פוקאצ'ה ומנגבת, עוד חתיכה ומורחת, עוד חתיכה ומלקקת. ועוד לא דיברנו על המנות העיקריות שמציעים לה בין הקשתות
במסעדת מפגשים שברמת גן מוצאת שירלי רחמים מפלט מעומס השבוע בשילוב עם ארוחה טעימה, שמפתיעה אותה: לא מדובר בעוד מסעדה מזרחית-ים-תיכונית עם תפריט צפוי כי אם בהיצע עשיר ולא אופייני, עשוי כהלכה, לטעמה ולטעם אמה
"בקינוחים של די רסטורנט מצאנו את שביל הזהב בין המטבח הקלאסי למקומי. ואם חושבים על זה, לשילוב של הקלאסי עם הפתיחות ל'כאן ועכשיו' בדי רסטורנט יש גם מסר לחיים. בעיקר ביום הולדת..." שפרה צח על די רסטורנט תל אביב
"כשהסקרנות שלחה אותי לתקוף את הקיורטוש הלוהט בסכין נזעקו העובדים מכל קצווי המסעדה להסביר לי ש'קיורטוש זה כמו חומוס, אוכלים עם הידיים!' לא חשתי נזוף. קריאתם, שבאה מהלב, נגעה ללבי..." אדם בר ורזי הקיורטוש בת"א
"סלט הסשימי התברר כמנה מוצלחת. הסיבה - ברוטב שיוצק עליו השף שלמה כהן: מרקחת שמן שומשום, סויה, תבלינים ומיץ יוזו – פרי הדר יפני המזכיר משהו בין קלמנטינה חמוצה לאשכולית..." יונתן שטרנברג נהנה בטייקו ירושלים
"15 שניות אחרי שהתיישבנו נכנסה תהלוכת סלטים מפוארת: חומוס, טחינה, חצילים במיונז, סלט חצילים רומני, סלט ביצים, גזר חריף, סלט תורכי, סלט סלק, סלט בורגול (אתם עוד פה?)..." אדווה גן סתיו רעבה במפגש הסטייק בהרצליה
"המסע החל במנה הראשונה: סלט ירקות קצוץ דק, מטבוחה, עלי גפן ממולאים, סלט טאבולה, סלט חצילים, אפילו את הזיתים מכינה אביבה מעץ הזיתים שבחצר ועומלת על הכנתם במשך חודש ימים..." שירלי רחמים מתמוגגת מסוכה בכפר
"המשכנו למנות העיקריות: קבב טורקי, פרגיות במילוי פיסטוקי שאמי ועלי סינטה. הפרגיות היו מצוינות, שילוב נהדר של בשר רך ועסיסי עם מחית של שברי פיסטוק..." יובל בלנקובסקי מגיע לאבו רמי, מסעדה בעלת אופי טורקי אמיתי!
"הלזניה הוגשה בכלי חרס לבן בצורת אליפסה, רותחת ומבעבעת. השילוב של הגבינות, העגבניות, הפסטה והחצילים, הפכה את המנה הזאת למנצחת..." שרון ינובסקי מחזירה את החייל שלה לחיים האזרחיים דרך ביקור בטוסקנה
"עברנו ל'מג'דרה של המהרג'ה'- בורגול ועדשים בלאדי, מוגש עם צ'אטני של בצל אדום וזגביל ויוגורט. מנה מקסימה מהמטבח ההודי, כל המנות כאן הן יצירות מופת..." יובל בלנקובסקי מבקר בתאנים, מסעדה צמחונית מהותיקות בירושלים
"שתי צלחות עמוסות עשו דרכן לעברנו. אנטריקוט טוב לצד רוטב צ'ימיצ'ורי ונתח קצבים רך ועסיסי הוגשו ברוחב לב מרשים והיוו אתגר לא מבוטל...." אדוה גן סתיו מבקרת בקולומבוס ומרגישה שכל המוטיבים האמריקאיים חוזרים אליה