מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבה על קייטרינג רוזמרין ראש העין

רוזמרין - האוכל מוכן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דניאל לוין וחבריו הדוגרים תחת סגר תקופת המבחנים מחליטים בערב שישי לקחת אוכל מוכן וכשר מקייטרינג רוזמרין שבראש העין. למרות האשמות בדבר עיניים גדולות לא נשאר דבר לארוחת הצהריים של מחר, והם חוזרים לאכול פתיתים

היינו שישה סטודנטים בתקופת מבחנים, לא חוזרים הביתה ולאף אחד אין זמן לבשל. לקראת המבחנים האחרונים נמאס לנו מפתיתים ומספגטי עם רוטב מקופסה, והוחלט שבערב שישי נתפנק באוכל מוכן, שיזכיר לנו את האוכל של אימא (כל אחד ואימא שלו). אחרי הליך לא דמוקרטי נבחרתי כמומחה וקיבלתי על עצמי שני תנאים: אוכל כשר ואופציה צמחונית. נועם הסכים מיד להצטרף אליי והיה לו ברור מאיפה נאסוף את האוכל לארוחת השישי החגיגית.

יצאנו מתל אביב ונסענו מזרחה. בכניסה לראש העין, באזור התעשייה הקטן, חנינו מול מקום קטן בשם רוזמרין. נועם סיפר שהכיר את רוזמרין כשחיפש קייטרינג שיהיה גם כשר וגם טעים, ושרוזמרין זכתה לאחר תהליך ארוך של חיפושים וטעימות. התחלנו לטייל בין השולחנות והדלפקים העמוסים בכל סוגי המנות – סלטים קרים וחמים, מנות ראשונות, תוספות, עיקריות בשריות, צמחוניות ואפילו מרקים. המוכר בדלפק של רוזמרין סבלני ושמח לענות על כל שאלה מטרידה - מה חריף, אילו מנות צמחוניות, איך מומלץ לחמם כל מנה ומה הוא אוהב באופן אישי. ויתרנו על סלטים (שהצמחוני בחבורה יכין לעצמו) וגם על מנות ראשונות כמו כדורי פלאפל, סיגרים ופסטלים, כדי לטעום מהתבשילים החשובים באמת.

כשהגענו לדירה שלי פרקנו במהירות את הקופסאות העמוסות שהבאנו מרוזמרין ותוך פחות מחצי שעה כל המנות היו חמות ומוכנות לאכילה. פתחנו את הארוחה בכבד קצוץ, שזכה לפרס חביב הקהל, לאחר שכולם הסכימו שזו המנה הטובה ביותר בכל הארוחה, או כדברי נועה: "אימא שלי מכינה בבית כבד קצוץ, אבל זה מעדן – הוא כל כך נימוח ומלא בטעמים עדינים". גם אחרים שבדרך כלל נמנעים מכבד נהנו ממנת הכבד הקצוץ של רוזמרין, שהייתה מפתיעה בטעמה ובקונצנזוס הרחב שלו זכתה. המשכנו למנה ראשונה נוספת – מאפה ציידים פריך במילוי חצילים וכבדים, שכשנגסתי בו לראשונה חשתי מרקם בשרני ומלא עסיסיות. ובעוד התלהבנו כולנו מהמאפה, אכל הצמחוני שלנו תבשיל אפונה וארטישוקים ששחו ברוטב קרמי.

עברנו למנות העיקריות ופתחנו בשניצל – נתחים עבים של בשר עוף אמתי ועסיסי מצופים במעטפת זהובה, פריכה ועשירה בשומשום. ומכיוון שכשאספנו אותו הוא היה חם ומוכן לאכילה, עליי להתוודות שבערך שליש מהקופסה לא זכה להגיע הביתה. חילקנו בינינו גם קציצות עוף פיקנטיות וקציצות דגים מתקתקות, ששחו ברוטב עגבניות שהשתלב עם טעמן.

הבא בתור היה החמין שהצטיין ברוטב סמיך עם מרקם עשיר ביותר. הוא הכיל נתחי בשר נדיבים, תפוחי אדמה קטנטנים ורבים ושעועית לבנה. סיכמנו שהוא כנראה החמין הטוב ביותר שאכלנו, והוא זכה בתואר הנחשק חרף העובדה שאותו היום לא היה גשום וקר. מנה מעניינת שלא זכיתי לטעום מפאת חיסולה בטרם עת היא פילה דג ברוטב מרוקאי פיקנטי. בדומה לחמין, גם זו מנה קלאסית לארוחות משפחתיות והוסכם בלעדיי שהיא מצוינת. לצד המנות העיקריות אכלנו אורז ירוק עם מגוון עשבי תיבול ואורז אדום שתובל ביד נדיבה. לקראת סיום טעמתי מתבשיל מרוקאי של בשר ראש עם גרגירי חומוס, שילוב שלא שמעתי עליו מעולם. בשר הראש היה רך והחיבור עם גרגירי החומוס המבושלים היה מקורי מאוד. עוד הופתעתי ממנה של עוף מוקפץ עם ירקות בסגנון סיני, שהצטיינה בטעם אסייתי מובחן מאוד. לא ציפיתי שמטבח כמו של רוזמרין, שמתמחה באוכל ביתי וכשר, יצליח עד כדי כך להזכיר לי נשכחות מהטיול במזרח.


כולם היו מרוצים מהארוחה שהגיעה לביתנו באדיבות רוזמרין בערבו של יום שישי, במיוחד לאור המגוון, העמידה בתקציב ובתנאי הצמחונות והכשרות. לאחר שקיפלנו הכול גיליתי לצערי שלמרות האשמתו של נועם על כך שהגזמתי והבאתי יותר מדי אוכל, חוסלו המנות של רוזמרין כמעט לחלוטין ולא נשאר לי דבר לאכול מחר בצהריים.