"היום מגישה מנורה אוכל טעים, טרי ולא יומרני. אנחנו מארחים הרבה חגיגות בר מצווה ואירועים משפחתיים אחרים, וכפי שאתם רואים, אני לא מהשפים שמכינים מנות מפוארות וקטנטנות..." יונתן שטרנברג אוכל במסעדת מנורה, ירושלים
"רקומה מתוך חלום. דלפק עץ קטן מציג תחתיו מבחר מתוקים ומאפים, שולחנות עגולים קטנים ושורות מדפים מציגים חומרי גלם ומוצרים מוגמרים. מאחורי הדלפק נישאים באוויר ריחות האפייה..." אמיר נהרי, סוויט ארטס רמת השרון
"שיחה קצרה עם השף חשפה אוטודידקט שלא למד בישול באופן מסודר, מה שאכן עובד לטובת אל דנטה, ומרחיק את המנות שלה מהטעמים הרגילים..." קחו לדוגמה את מנת הטאליאטלה ברבוניות שהזמין יובל בלנקובסקי – אל דנטה, ירושלים
שפרה צח מבקרת במסעדת ניומנ'ס שברעננה: עיצוב ואווירה של דיינר אמריקאי, התמחות בבשרים ותנור רוטיסרי ענק, והכול ליד האוכלוסייה האנגלוסקסית של רעננה שחלקה הגדול גם שומר כשרות. ניומנ'ס זוכה באהדת הקהל המקומי
"בעודנו אוכלים להנאתנו את המנות העיקריות של קפה יפו, עלה לבמה הרבי המזמר מברוקלין, הרב ישראל לוטניק... שירים בעברית ובאנגלית המתובלים בהרבה הומור יהודי כמיטב המסורת..." אמיר נהרי בערב עם הרבי המזמר בקפה יפו
"מנת הפיש בולז, אשר מוגדרת על ידי רבים כמנת הבית של החלבייה, הייתה מוצלחת אף היא. היא אמנם מכילה אטריות מסוג ספגטי, אך בזאת מסתכם הקשר שלה עם המטבח האיטלקי..." יונתן שטרנברג, החלבייה, ירושלים
1868, אחת ממסעדות העילית של ירושלים, מציעה עסקה חלומית: פעם בחודש, ביום שישי האחרון ליתר דיוק, סיור קולינרי אורך מהבוקר ועד הצהריים ומסתיים בארוחת טעימות חלומית ב-1868. יובל בלנקובסקי לומד משהו על 1868
"ואז הגיע טאג'ין השף של אל מגרב – צלחת חרס שמעליה מכסה גבוה בצורת חרוט. כשהוא הוסר הציפו את האף שלנו ריחות חזקים של בשר עגל ברוטב מבעבע של שזיפים ושקדים. גם הטעם היה מדהים..." דניאל לוין, אל מגרב, תל אביב
"מבין מבחר המאפים הפריכים שנאפו בתנור אבן גדול עם גבינות איכותיות ואנטיפסטי... בחרתי לי את הבריק המפורסם של סבתא מרגו של עלי פילו ממולאים בביצת עין..." שירלי רחמים, בוקר שישי, הבופה של מרגו, קיבוץ צרעה
"דג ברמונדי שלם עובר טיגון קצר בשמן עמוק ולאחר מכן מונח על גבי גריל פחמים להשלמת הבישול..." יונתן שטרנברג מתארח בסניף הירושלמי והכשר למהדרין של מסעדת שבתאי הדייג, הממוקם ברחוב הורקנוס: "אנחנו מתמקדים בדגים"
יובל בלנקובסקי אוכל אוכל אסייתי כשר למהדרין במסעדת מקסין בירושלים. הוא מוצא מגוון מנות סושי מרתקות, מבחר מנות קלאסיות של מסעדות אסייתיות כמו גם מנות עוף ובקר – ועדיין לא דיברנו על הקינוחים. בתיאבון באסיה
שירלי רחמים והזוגיות החדשה שלה יוצאים להיזכר בהודו במסעדת נמסטה שבטיילת חופשה של אשדוד. המוסיקה ההודית מנענעת, הנאן ההודי מזכיר נשכחות, והטנדורי, הקארי והמסאללה מריחים כמו שם. במסעדת נמסטה כמו בהודו
שירלי רחמים לוקחת ערב באמצע השבוע לארוחת ערב עם חברה טובה במסעדת פורטבלו האיטלקית והכשרה שביבנה. פורטבלו מספקת שירותי קייטרינג שמגיעים לכל קצות הארץ ומתאפיינים במגוון רב של מנות איטלקיות לוהטות – מוקד המשיכה
יונתן שטרנברג מתרשם מהבראנץ' של יום שישי בקפה מנספלד מבית "ירושלים הקטנה – בית אנה טיכו" שבמוזיאון ישראל המשופץ והמחודש. לא רק פנינה ארכיטקטונית כי אם גם קולינרית, עם תפריט חלבי, כשר ומשובח ממטבחו של השף
"הגענו לבית הוריה ומיהרנו לחמם בסירים ובמחבתות את המאכלים הנהדרים. תחילה פתחנו בכבד הקצוץ שמרחנו על מצע צנימים ושדרגנו עם ריבה ביתית..." אמיר נהרי טורח בערב שישי ומביא הביתה אוכל ממסעדת רוזמרין בראש העין
"לקינוח החלטנו לגוון ולהזמין בלינצ'ס. הפעם החלטנו לחלק את המנה לשני חלקים, ולאחר דיון קצר נפל הפור. האחד ימולא בים של שוקולד ואגוזים, והשני בגרידת תפוחים, צימוקים וקינמון..." אמיר נהרי, הבלינצ'ס של שושנה, רמת גן
"בשורה לחובבי דגים שומרי כשרות: ארמנדו, מסעדת הדגים המפנקת שבטיילת תל-אביב, הפכה באחרונה לכשרה..." שפרה צח, טיילת תל אביב. ועוד בשורה: עסקית במסעדת הדגים ארמנדו, כל יום כל היום, במחיר המנה העיקרית בלבד
"מה שכיף במטבחון של סימה זה שקודם כל רואים את האוכל ואז בוחרים אותו, אבל כשהכול נראה טעים, הפריבילגיה קצת מקשה על הבחירה. בכלל זאת צלחנו את המשימה ובחרנו מנות עיקריות..." שירלי רחמים, המטבחון של סימה, מודיעין
"בבקרים מארח טראפלס את אורחי הצימרים לארוחת בוקר מפנקת, הכוללת מבחר גבינות, ממרחים תוצרת בית, לחמים הנאפים במקום, ביצים ומיצים טבעיים. בערבים מגיעים התיירים במיוחד בשביל המתוקים..." עיינה גל, טראפלס, מנות
"הקונספט השיווקי של המושבה 54 מתרכז סביב תמחור ותמורה בעד הכסף, ובכל זאת נחמד לגלות שצוות המטבח והמסעדה אינו חוסך דבר מהסועדים. המנות נדיבות ומעוצבות בקפדנות, השירות חייכני..." יונתן שטרנברג, המושבה 54, ירושלים
"חברתי מתפעלת מן המומחיות שבה אני מורידה את פלחי הפרגית מהשיפוד אל צלחתה ומתענגת על תיבולה של הפרגית העסיסית והבשרנית..." שיר כידן לוקחת חברה למסעדת האווז באור יהודה רק כדי להראות לה מי אוכל יותר כנפיים
"תחילה הגיעה צלוחית ועליה מבחר גבינות עיזים קשות וחצי קשות, החל מקממבר עיזים דרך קלודין ותום וכלה בוורדית עיזים..." אמיר נהרי נהנה מבוקר מחוץ לעיר בבית הקפה טל טלה שבמושב נווה דורון – רק רבע שעה מלב תל אביב
"שיפודי חלומי ופטריות ברוטב שמנת ופסטו בציפוי טמפורה: גבינת החלומי הקפריסאית הופכת כל מאכל שהיא מצטרפת אליו למעדן ובטח כשמוסיפים לו שמנת ופסטו וטמפורה קריספית שמחבקת בעדינות..." שירלי רחמים, Zazoo, בפרדסייה
אורלי פרש-אזולאי תמיד חלמה על קפה שכונתי שאליו תרד מביתה לבושה בטרנינג, בנעלי בית ובמחשב נייד. בדיוק לפני שעברה שכונה בעקבות בית הקפה האהוב עליה, מצאה את קפה ברטה בנווה שאנן החיפאית – קפה שכונתי לתפארת
"טזין דל ג'זאר, או בשמו העברי מעורב מרוקאי, מכיל בין היתר אשכי הודו, קורקבן, טחול ובשר לחי של בקר בציר בקר, פלפלים ועגבניות..." אמיר נהרי במסעדת מרקש שבנתניה, מתברר שלא צריך להגיע לטנג'יר בשביל אוכל מרוקאי