Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת האווז אור יהודה

האווז


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"חברתי מתפעלת מן המומחיות שבה אני מורידה את פלחי הפרגית מהשיפוד אל צלחתה ומתענגת על תיבולה של הפרגית העסיסית והבשרנית..." שיר כידן לוקחת חברה למסעדת האווז באור יהודה רק כדי להראות לה מי אוכל יותר כנפיים

באמצע העיר, השבוע והריצה המטורפת של החיים, אחד הדברים שאני תמיד מתגעגעת אליהם הוא על האש עם המשפחה. שיפודים, סטייקים, כנפיים וכל מה שדודים שלי מוכנים לשים על הגריל בצהרי יום החג הם מושא כיסופיי. אז לקחתי חברה לביקור במסעדת האווז באור יהודה. מסעדת האווז שוקקת חיים רוב שעות היום בזכות התפריט העסקי המשתלם שהיא מציגה לטובת עובדי האזור הפוקדים אותה בשעות הצהריים ושאר תושבי אור יהודה וסביבותיה שמאכילים את המשפחה בבשר איכותי. מעבר לכך יערכו עובדי מסעדת האווז קייטרינג כשר למהדרין עבורכם בכל רחבי מרכז הארץ: מהמזרח בירושלים ועד למערב בתל אביב, לכל סוג של אירוע. רק תתקשרו והם כבר ידאגו לכל השאר.

השולחן שלנו במסעדת האווז מתמלא בכל טוב פיתות עיראקיות, פיתות רגילות והרבה מאוד סלטים. אני מחסלת סלט תירס במיונז בעצמי בתוך שנייה אחת. סלטי סלק, טאבולה, סלט ירוק וטרי קצוץ דק, חומוס, מטבוחה, גזר, צלחות שונות של חמוצים למיניהם, חצילים מבושלים ברוטב ועוד ועוד סלטים טריים ממלאים את אוויר המסעדה ומגרים את בלוטות הריח. רק מאלו אפשר להתמלא, אבל אני, להזכירכם, כאן בשביל הבשר. טוב, נו, גם בשביל הצ'יפס. חמים ומהבילים, פריכים מהסוג שקצותיהם מתפצפצים בפה, הם נגמרו כבר מזמן, כי אני לא משאירה שבויים בשטח.

אזור השולחן שלנו במסעדת האווז מתמלא ריחות נפלאים עם הגעתה של מנת שני שיפודי פרגית ענקיים וצלחת תואמת עמוסת כנפיים על הגריל. חברתי מתפעלת מן המומחיות שבה אני מורידה את פלחי הפרגית מהשיפוד אל צלחתה ומתענגת על תיבולה של הפרגית העסיסית והבשרנית. אני, לעומת זאת, פונה לטפל במנת הכנפיים הענקית, שכן עבר זמן רב מאז שראיתי אותן צלויות כל כך טוב על הגריל. בטח מאז החגים, שהיום נדמה לי שהסתיימו לפני שנתיים ולא לפני שבועיים. בשיטתיות אני מחסלת כנף אחר כנף. בעוד השיחה מתמשכת, הפרגיות מתחסלות ואפילו קצב טריפת הכנפיים מואט, היא אוזרת אומץ ושולחת יד אל ערימת הכנפיים שלי. אפשר לקרוע עוד כנפיים רבות, לגוון עם סלט, עם פיתה או עם מטעמים נוספים מהגריל המפתה של מסעדת האווז. אבל אולי כדאי להפסיק.

אנחנו אומרות די, ומיד מתחרטות ומנסות ממתיקות את הגלולה המרה. אחרי ארוחה טובה תמיד צריך משהו מתוק ובמסעדה מזרחית, כמו במסעדה מזרחית, כמו במסעדת האווז, כדאי לבחור בבקלאווה. הסתיו המבצבץ ודוחף את הקיץ לאחור מביא רוחות קרירות גם לאזורנו ואל השולחן שלנו מוגשות כוסות תה מהביל מלוות בשלושה פלחי בקלאווה. אנחנו טובעות במתיקות העמוקה, הדביקה והבלתי מתנצלת שלה. השעה כבר מאוחרת, אנחנו שותות עוד כוס קפה שחור ויוצאות לדרך. בעוד זמן לא רב נתגעגע שוב לבשר של מסעדת האווז.