Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על Zazoo פרדסייה
לחם בשר הרצליה

Zazoo


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שיפודי חלומי ופטריות ברוטב שמנת ופסטו בציפוי טמפורה: גבינת החלומי הקפריסאית הופכת כל מאכל שהיא מצטרפת אליו למעדן ובטח כשמוסיפים לו שמנת ופסטו וטמפורה קריספית שמחבקת בעדינות..." שירלי רחמים, Zazoo, בפרדסייה

הסיפור רק התחיל עם שני הורים עליזים וצעירים שהולידו בשבילי את המשפחה שלי, וכבר אחי עומד להתחתן ולצרף אל חיק המשפחה שלנו אישה חדשה. והנה אנחנו נפגשות היום לערב משותף ואינטימי במסעדת Zazoo שבלב פרדסייה. אל מסעדת Zazoo הכשרה הגעתי לא במקרה אלא בעקבות המלצות טובות. אמרו שהיא שכונתית, אמרו שהיא ייחודית, אמרו שהאוכל נפלא ושהעיצוב מקורי וכל שנותר לי היה ללכת ולהיווכח בעצמי.

בכניסה ל-Zazoo חיכתה לנו הפתעה. ציפינו לעוד בית קפה של מושב עם כמה שולחנות וכיסאות פלסטיק, אך ללא ספק העיצוב של Zazoo הוא בולט באזור. העוצמה באה לידי ביטוי בחשיבה על כל פרט ולו גם על הקטן ביותר, בספות אריסטוקרטיות זקופות ומרשימות בצבעים עזים, בתקרה ובמנורות ייחודיות, בצבע הקירות, במקרר קינוחים מרשים ואפילו ברמת העציץ הקטן המעטר את השולחן, וחכו לשירותים שבהם עוד אבקר בהמשך.

התיישבנו בשולחן מלכים באמצע המסעדה, עדיין מתפעלות מהנוף סביב. מתברר ש-Zazoo קיימת כבר שנתיים, לאחר שיניב ותומר, שני אחים עם רזומה מכובד בעולם המסעדנות החליטו לפתוח את המקום וליצור אווירה משפחתית וייחודית שתביא משהו אחר לישוב. התפריט מגוון ביותר וכולל ארוחות בוקר עשירות, סלטים, כריכים, פסטות ועוד עיקריות ייחודיות. המסעדה כשרה וחלבית עם תפריט בית קפה קלאסי ונגיעות אסייתיות קלות.

מאחר שהגענו בערב יום שלישי, הרי הוא ערב הסושי, לא היינו יכולות לעמוד בפיתוי והתחלנו כפתיח בסושי טונה נהדר עם אבוקדו בציפוי טמפורה רק כדי לעורר את התיאבון. מנה ראשונה נוספת שניסינו הייתה של שיפודי חלומי ופטריות ברוטב שמנת ופסטו עטופים בציפוי טמפורה: משהו במרקם הרך והנוטף של גבינת החלומי הקפריסאית הופך כל מאכל שהיא מצטרפת אליו למעדן ובטח כשמוסיפים לו שמנת ופסטו וטמפורה קריספית שמחבקת בעדינות. לשמחתי, היום לא תורי לנהוג, אז גם נהניתי מכוס אפל מרטיני המשלבת מרטיני ביאנקו, שנאפס תפוחים ומיץ תפוחים להשלמת האווירה.

עם המנות העיקריות קצת התלבטנו, עד שהחלטנו על שתיים: הראשונה הייתה מנת פילה סלמון אפוי בתנור עם רוטב שום, לימון ועשבי תיבול, שהונח על צלחת מאורכת כשלצדו קוביות תפוחי אדמה ושעועית ירוקה עם רוטב יוגורט שום שמיר. הסלמון היה רך ואפוי היטב והשילוב עם היוגורט והשעועית שהוקפצה בשמן זית היה משובח ביותר. המנה השנייה הייתה מנת רטרו של בלינצ'ס ברוטב שמנת פטריות, מושקעת, משביעה וללא ספק מעוררת נוסטלגיה.

Zazoo ידועה באיכות הקינוחים שלה, שמגיעים ישירות מהמטבח של הקונדיטור בן עמי. רגע לפני שיצאנו לסיור המודרך בארץ הקינוחים, עברתי בשירותים, גם שם השהות חווייתית עם ציוץ ציפורים מענג ומרגיע. עוד עצירה שהייתי חייבת לעשות הייתה בתערוכת תכשיטים של אמניות מקומיות, ש-Zazoo מארחת בפינת המסעדה.

את הערב שלנו ב-Zazoo קינחנו עם בולרו, שמתחיל בבסיס שוקולד מריר אפוי עם מוס שוקולד וקרם ברולה בציפוי חלומי של גנאש שוקולד חלב - כאן הייתי חייבת להיות מהירה ולהפסיק לרגע לדבר, כי מירב, שהכינה אותי מראש שהיא אוהבת שוקולד, עמדה במילתה והמנה התחסלה כלא הייתה.

הערב הסתיים באווירה נפלאה שכן יש משהו ב-Zazoo שמשלב את האיכות והשלווה של היישוב הקטן עם הקלאסיות הריגוש של העיר הגדולה. פתוח כאן בכל ימות השבוע עד חצות ובשבת לאחר צאת השבת. תבואו, תתרשמו - אני אחזור בטוח.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש