מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על קפה טל טלה מושב נווה דורון

טל טלה בבוקר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"תחילה הגיעה צלוחית ועליה מבחר גבינות עיזים קשות וחצי קשות, החל מקממבר עיזים דרך קלודין ותום וכלה בוורדית עיזים..." אמיר נהרי נהנה מבוקר מחוץ לעיר בבית הקפה טל טלה שבמושב נווה דורון – רק רבע שעה מלב תל אביב

אם נמאס לכם לשבת בבית קפה ולספור מכוניות, לשמוע את המולת העיר ולהריח את פיח האוטובוסים, אם בא לכם לשנות קצת אווירה, לשאוף אוויר צח וליהנות מהנוף הכפרי הפתוח, פשוט היכנסו לרכב. במרחק של רבע שעה נסיעה בלבד מלב לבה של תל אביב הסואנת שוכן לו בית הקפה טל טלה במושב נווה דורון, מאחורי באר יעקב המתפתחת והנבנית לה במהירות. טל טלה ממוקם במשקם של משפחת בלומנטל הוותיקה, בסמוך למחלבת טל. המחלבה נוסדה לפני שנים רבות ומתמחה בייצור גבינות עיזים רכות, קשות ומה שבניהן. חלב העיזים והכבשים מגיע מן הדיר הסמוך, שבו מתגוררות כאלף וארבע מאות עיזים מאושרות המלחכות חציר מבוקר עד ערב, ניתן כמובן להסתובב כאוות נפשכם ברחבי הדיר ולתת לילדיכם להשתובב מעט.

זוגתי ואני נמנים על אלו שמחפשים לצאת מהעיר כאשר מזדמן להם, ובית הקפה טל טלה היה תירוץ מצוין לכך. מצאנו את דרכינו בקלות בעזרת השילוט וחנינו בסמוך לבית הקפה. מייד הבנו שהגענו למקום מיוחד – שטחים פתוחים פרוסים לפנינו, פעיית העיזים באוזננו וריח הגבינות הטריות באפנו. החלטנו קודם לאכול ולאחר מכן לסייר ברחבי המשק.

השעה הייתה מוקדמת באחד מימי חול המועד סוכות, עיתוי מושלם לארוחת בוקר מפנקת. הזמנו ארוחת בוקר ליחיד בשבילי ושקשוקה טרייה בשבילה. תחילה הגיעה צלוחית ועליה מבחר גבינות עיזים קשות וחצי קשות, החל מקממבר עיזים דרך קלודין ותום וכלה בוורדית עיזים. גבינות משובחות ונפלאות שטעם חלב העיזים ניכר בהן בברור. עליי התחבבה במיוחד ורדית העיזים בעוד היא נקשרה לקממבר המשובחת. אבל זו הייתה רק ההתחלה. לאחר מכן הגיעו גבינות נוספות, גבינות עיזים רכות, חלקן מתובלות בשום ובשמיר או בזיתים, ולצדן סלסלת לחם חם ונהדר. עוד לא הספקנו להגיד צ'יז, וכבר הגישו לנו מחבת רותחת עם שקשוקה וצלחת עם זוג ביצי עין מעוטרות בפטרוזיליה טרייה ובבצל ירוק קצוץ. השקשוקה הייתה מעולה וסמיכה על טהרת העגבניות, כפי שכל שקשוקה צריכה להיות. לצדה קיבלנו סלט ירוק קצוץ דק ומתובל היטב וצלוחית של ריבת פירות יער עשירה ומתוקה.

השף של טל טלה, קובי גוטהלף, הציע זוג פשטידות אישיות של גבינות עיזים וירקות מהבילות היישר מהתנור. על שף גוטהלף נאמר כי הוא אדם המעדיף גבינה טובה על פני נתח של אנטריקוט, אכן איש מיוחד. כאשר פונו הצלחות הבחנו כי על נייר העריכה מצוינים כמה טיפים לשילוב של גבינה עם יין, ואפילו שני מתכונים נבחרים של השף, שאותם ניתן לגזור ולקחת הביתה, כדי שנוכל להשוויץ בהם בארוחה הבאה שנכין לחברים.

לפני הקינוח, כפי שהבטחנו לעצמנו, יצאנו לסיור קצר. הבעלים של טל טלה ושל המשק, מר ישראל בלומנטל, התלווה אלינו. ישראל הוא חקלאי בנשמתו, מהמעטים שעוד נותרו כאן. מבט חטוף לעבר האופק, לעבר המגדלים הנבנים והערים המתפתחות, מרמז לנו כי השטחים הפתוחים באזור המרכז אולי יהפכו למחזה נדיר בקרוב. אבל בינתיים, מספר לנו ישראל על שיתוף הפעולה של המשק עם בתי ספר באזור ועל הפעילויות שהם מעבירים לילדים, ועל ימי שישי העמוסים שבהם מגיש טל טלה תפריט בראנץ' ובופה עמוס בכל טוב.

שבנו למקומנו והזמנו עוגת שוקולד ביתית בציפוי שבבי קוקוס ושתי כוסות קפה. עם החשבון קיבלנו שובר הנחה של עשרה אחוזים לקנייה במעדניית טל הסמוכה שמוכרת את מוצרי המחלבה. כמובן, קנינו חתיכה נאה של גבינת תום ופרוסה עבה במיוחד של גבינת ברי עיזים. מדושני עונג וגבינות, נכנסנו לרכב וכעבור עשרים דקות כבר היינו ישובים על הספה בבית, נהנים מפרוסת צנים עם גבינת עיזים.