אורלי פרש-אזולאי נפגשת עם חברת נעורים במסעדת אלריאן החיפאית, שמציעה לסועדיה טעמים ביתיים ואימהיים. על צלחות של טאבולה, פתוש, כופתה, טחינה, קובה, ספיחה ועוד הן נזכרות במטעמי הנעורים שלהן, כי אין כמו חיפה
מורם מעל רחוב וייצמן, לא רחוק מכיכר המדינה שבתל אביב, נמצא בית הקפה-מסעדה אלתר נתיב. עם מוצרים טריים, כשרים ואיכותיים מכינים לכם כאן מדי יום ארוחות נהדרות, שאותן כדאי ומומלץ לצרוך בפורמט של ארוחה עסקית משתלמת
איך אתם חוגגים את פורים? שולחים את הילדים לבית הספר בתחפושת? מנשנשים אוזני המן ממשלוח המנות שלהם? מתחפשים בתחפושת תקופתית במשרד? למה שלא תחגגו קצת באמת? אם אין לכם רעיונות, מצאנו בשבילכם ארבעה – במסעדות טובות
"כשאנו מגיעים לעיקרית, שואל המלצר רטורית: אנטריקוט? כי זהו הייחוד העיקרי של מסעדת לאנרטריקוט דה פריז, המתגאה בכך שהיא נאמנה למנה המקורית שפיתח השף פול ז'יסנט דה סור..." שפרה צח, לאנטריקוט דה פריז בהרצליה
נכנס אדר, ואתו ניחוחות אפיית אוזני המן. אם אין לכם סבתא חובבת אפייה או שכנה נדיבה שתזרוק לכם פירור פרג, אתם מוזמנים להתנחם במאפי הקונדיטוריות הנהדרים, ייתכן שתופתעו ותגלו שהם קצת יותר מעניינים מאלו של השכנה
"הסינטה, אגב, הייתה נהדרת – עשויה במידה הנכונה, עסיסית ומלאת טעם..." עיינה גל חוזרת למחוזות ילדותה במסעת פינגוין שבנהרייה. היא כבר חוגגת את שנתה השבעים, אך מסעדת הדגל של שדרות הגעתון ממשיכה לחדש את פניה
"מהעיר זחלה הלבנונית ניתן השם לכל מה שמייצג את העושר הקולינרי של לבנון – זחלאווי..." ארז שבת מגיע למסעדת זחלאווי שביישוב הגלילי ג'יש (גוש חלב). כאן הוא מגלה מנות לבנוניות טריות ונהדרות, עראק משובח ושף מוכשר
מסעדת אלפרדו קרויה על שם המנה האיטלקית כל כך, וכשמה כן היא – איטלקית יפהפייה. בשעות הבוקר תוכלו ליהנות כאן מארוחת בוקר איטלקית, בצהריים מעסקית משתלמת ובערב מישיבה על המרפסת. וכל זה בלב עמק הסיליקון של פתח תקווה
מה לא עשו לקציצת הבשר: הוסיפו לה טוגנים, הכינו אותה מסינטה, הקטינו, הגדילו, הכפילו, הניחו בלחמנייה מלאה, הוסיפו חביתה, בייקון, פטריות, בצל וסיינט מור. השף הכין לה רוטב פלפלים וגם רוטב אסייתי – המבורגר, מישהו?
עוד לא הגיע פורים אבל פסח גם הוא בפתח, וברשת החנויות ספייסס כבר מתכננים לכם את החג. הדרך הנאותה היא כמובן עריכת ליל סדר שהאורחים שלכם לא ישכחו לעולם, ולשם כך מציעים לכם בספייסס סדנה שתלמד אתכם כיצד. הנה:
"'אנחנו אוהבים לחרוך פירות-ים רגילים (וגם קצת פחות רגילים), לתבל אותם בעדינות אבל ביצירתיות, ולשלב בהם רכיבים מפתיעים ואיכותיים'..." מיה ואדם בר מגלים מחוזות חדשים – מסעדת שילה בצפון בן יהודה, תל אביב
"כבר בכניסה אליה אנחנו מקבלים הבזקים חמים של צבעים כתומים וצהובים, צלילי מוזיקה ספרדית שמחה וריחות של מטבח עם הרבה צ'ילי..." אפרת רוזנטל מקבלת מנה הגונה של מקסיקו במסעדת מקסיקנה, בוגרשוב-בן יהודה תל אביב
"לרול הזה קרה משהו מדהים, שהיפנים, בהקפדה שמרנית, פספסו לגמרי: הסלמון החיצוני נמס במקצת וקיבל מרקם של משי, וכל הטעמים התמזגו והתחדדו לכדי מנה שהיא פיתוח מקורי של המטבח היפני.." דניאל לוין, סופר סושי, תל אביב
"ממסעדת גורדו נשקף ים כחול מנוקד מפרשיות וברקע התנגנה מוזיקה ישראלית נעימה..." אמיר נהרי מכיר את המבקרת זיו רונה, מי שזכתה בגמר תחרות מבקרי הגליל של טבעול והשף ארז קומורובסקי, שנערך במסעדת גורדו תל אביב
מעדניית לומיטו שבקריית עקרון (רחובות) היא חנות בוטיק כשרה, אטליז, ספקית שירותי קייטרינג ובית לאוהבי בשר. התפריט של לומיטו הוא מגוון ומשלב מוצרים וטעמים רבים, ובשעת צהריים אפילו מציעים כאן ארוחה עסקית
יש אנשים שאוהבים סושי ואחרים שלא מסוגלים לסבול את המחשבה על האורז הדביק המגולגל בתוך אצה. לאלו נוכל לומר שמדובר בטעם נרכש – עשוי להיות קשה בהתחלה, אבל אחר כך תתמכרו. איך אתם אוהבים את הסושי שלכם? המלצות
"בלאק בר אן בורגר היא הרבה יותר מעוד מסעדת המבורגרים, היא מציעה מגוון גדול של מנות ומתאימה למגוון קהלים ואווירות. אבל בעיקר זאת מסעדה שבמחיר סביר מגישה אוכל טעים, טרי ואיכותי..." יובל בלנקובסקי, המטבח בירושלים
אולי בגלל פורים, אולי יום האישה, אולי סיינט פטריקס דיי הידוע לשמצה, אולי זה בגלל האביב המתקרב וחג החירות שבא יחד אתו – למסעדות שלנו יש מספיק סיבות להתחיל להרגיש שבא להן להשתולל. קחו כמה המלצות שבועיות
"מסעדת אבו אל עבד היא מסעדה ערבית אמתית שפועלת ברחוב יפת כבר עשרות שנים. האימא מבשלת, הבנים מגישים והמקומיים מגיעים לאכול. פשוט לאכול. כי כאן אין גינונים ואין משחקים..." שפרה צח: צהריים במסעדת אבו אל עבד ביפו
בימים הקרובים תערוך הרשות לפיתוח ירושלים פסטיבל למשפחות ברוח הילדות החורפית, שבמסגרתו תוכלו לחוות עם ילדיכם טיול בעיר המרגשת ובאותה הזדמנות ליהנות ממבצעים מיוחדים במסעדות רבות בעיר. בואו עם הילדים לירושלים
עדיין אפשר לדמיין את החורף. בעיקר בשעות הערב, כשהצינה שוררת, הסוודרים הגדולים והחמימות הביתית עדיין כאן. קחו כמה המלצות ממסעדות למאכלים המיוחדים שבעוד כמה שבועות נוכל רק להתגעגע אליהן. רגעים אחרונים
"מצאתי שרימפס ברוטב שום סמיך ומעודן, טורטליני גבינה ברוטב פונגטי, לזניה בשרית עם רוטב בולונז ופילה בקר פלומבה ברוטב שום ויין עם תפוזים..." אורלי פרש-אזולאי, מסעדת פופולו בחיפה, קצת לפני חגיגות יום הולדתה ה-35
גם עכשיו כשבית הקפה-מסעדה פינגווין שבנהריה חוגג את יום הולדתו ה-70, הוא ממשיך להיות מקום מפגש מרכזי לתושבי הסביבה. המנות האהובות מהמטבח האירופי וביניהן 'שניצל פינגווין' המפורסם מוצעות במסעדה, ובצהריים – עסקית
לא על הכסף לבדו, ואהבת לרעך כמוך: בשקט ובלי פרובוקציות, יותר ויותר בתי עסק מבינים שהכול מתחיל ונגמר באדם ובחברתו. הנה כמה מסעדות ובתי קפה שחרתו על דגלם אמירה חברתית, מה שרק הפך את האוכל בתפריט לטעים יותר
"את התפריט של ביסטרו מימי מחלקים לאגף המתוק ולאגף המלוח, ואנחנו הגענו רעבים מספיק כדי להספיק לטעום משניהם..." יובל בלנקובסקי מתרשם עמוקות מהקולינריה הצרפתית במסעדת ביסטרו מימי שבשוק מחנה יהודה, ירושלים