מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת ליד הים תל אביב

ליד הים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מסעדת ליד הים היא צרפתית אמתית, שבה כל מנה מוקפדת ועשויה מחומרים משובחים וטריים..." יעל ברקוביץ' נושמת אוויר בשעת אחר צהריים שטופת שמש במסעדת ליד הים שברחוב הירקון בתל אביב. אחר כך היא מחפשת טיסה לפריז

לפני כשלושה שבועות חשבתי שאסע לפריז. שלפנו את מפות העיר ששמרנו מהטיול הקודם מהקלסרים, וידאנו שהדרכון בתוקף, ואפילו התקשרנו לבית המלון קטן שהתארחנו בו לפני שלוש שנים, כדי לשמור חדר פנוי. חיכינו רק לדיל משתלם של הרגע האחרון. תוך כמה ימים הבנו שלוחות הזמנים לא מסתדרים, ואני נשארתי עם מפת רחובות ורכבות פריז ועם חסך אמיתי בגבינות אנינות ובאווירה רומנטית.

נוכח המצב הציעה אפרת, חברה תל אביבית שלי שגרה לא רחוק מרחוב הירקון, שאבוא לבקר, לנשום קצת אוויר של ים ולאכול אוכל בסגנון צרפתי. הגענו למסעדת ליד הים, שנפתחה לפני חודשים ספורים בבית אוסישקין (בית בסגנון אדריכלי אקלקטי, שעבר שחזור ושיפוץ), ברחוב הירקון 52, בשעת אחר צהריים שטופת שמש. ואכן, כבר בכניסה למסעדת ליד הים, הזכירו לי האווירה והעיצוב (רצפת הפרקט, שולחנות העץ המכוסים מפות האדומות והמוזיקה המלודית) את המסעדות הקטנות הפזורות לרוב בפריז. גדות נהר הסיין אמנם אינן בנמצא, אבל מהחלונות של ליד הים אפשר לראות את הכחול של הים מעבר לטיילת, ואת השמש ששוקעת לתוכו.

מסעדת ליד הים מתמחה במטבח צרפתי ומציעה תפריט מגוון, שנראה שלכל מנה בו יש ייחוד וסיפור משלה. התלבטתי בין שלל הראשונות, שכוללות בין היתר לביבות בטטה, קלמארי ממולאים בייקון, פטה כבד עוף ועוד. לבסוף קיבלתי את המלצת המלצרית, והזמנתי פטריות יער מוקרמות. הגיעה לשולחן שלי ליד הים פטריית פורטובלו גדולה ובשרנית, טרייה משוק הכרמל הסמוך, ממולאת בגבינות קשקבל, רוקפור ופרמזן ובעירית. הפטרייה טוגנה בשמן עמוק ותובלה ברוטב שמנת קלאסי. שילוב הטעמים והמרקמים של הפטרייה והגבינות השונות, שהעירית הדגישה את טעמם, היה עשיר וטעים מאד. אם לא הייתי רעבה מאד באותו אחר צהריים (הים תמיד גורם לי להיות רעבה), הייתי יכולה להסתפק במנה הזו. אפרת הזמינה מנת שזיפים שחורים מיובשים וממולאים בגבינות רוקפור, קשקבל ופרמזן. מתיקות השזיף, בשילוב עם חריפות הרוקפור וטעם הזעפרן הספרדי, היה לא שגרתי ומהנה.

לעיקרית בחרתי בפילה סלמון ברוטב פלפלים ושמנת. נתח הסלמון, שהגיע בתוספת של תפוח אדמה בחמאת שום, היה עשוי היטב ועסיסי. הוא תובל ברוטב פלפלים כתום בעל טעם עדין, שהוסיף עניין ויופי למנה, אך לא העיב על טעמו של הדג. תפוחי האדמה היו רכים במידה הנכונה, תוספת מצויינת. לאחר שלא נשאר דבר מהדג, נעזרתי בלחמניות הפתיח כדי לספוג את שאריות רוטב הפלפלים, והשארתי צלחת נקייה.

אפרת לעומתי הזמינה פרגית עטופה באווז מעושן, וקיבלה מנה גדולה, שאותה יכולים לחלוק בשמחה גם שניים, היא כללה שלושה נתחי פרגיות עטופים באווז. הנתחים הוגשו על שיפוד טימין שחצה את הצלחת לאורכה, ותובלו ברוטב נפלא של חרדל, דבש ויין לבן. גם הם הגיעו עם תוספת תפוח אדמה בחמאת שום. אפרת התפנקה והתפנקה לה, אבל אפילו היא לא הצליחה לסיים.

מכיוון שמסעדת ליד הים מציעה "דאדא" אורגני, החלטנו שזו הזדמנות נהדת לראות במה מדובר, וקינחנו
בקפה. ההפוך שלי היה חזק במידה הנכונה, טעים ומפנק. האמריקנו של אפרת היה טוב גם הוא. לסיכום - מסעדת ליד הים היא צרפתית אמתית, שבה כל מנה מוקפדת ועשויה מחומרים משובחים וטריים. אני ממליצה להגיע רעבים ולקחת את הזמן. ליד הים מגישה גם ארוחה עסקית, שבמסגרתה תזכו למנה ראשונה הכלולה במחיר העיקרית, בשעות 12:00-17:00. בסוף השבוע רצוי מאד להזמין מקום מראש.

בבוקר שאחרי הביקור במסעדת ליד הים התעוררתי וטעם הפטריות המוקרמות והסלמון עוד היה אתי. שוב בדקתי באינטרנט את מחירי הטיסות לפריז.