Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על אירוע שפים במסעדת פרידה קאלו תל אביב
לחם בשר הרצליה

פרידה קאלו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח: "כדי להרבות בשמחה, מתקיימים בפרידה קאלו מעת לעת ערבים מיוחדים של שף אורח, המביא למקום את הטאץ' הייחודי שלו. כזה היה הערב שבו פינקנו את עצמנו בארוחת הטעימות המיוחדת של השף-האורח יאיר פיינברג..."

לא לחינם מדברים על "אמנות הבישול". כי לשני התחומים הללו – האמנות והבישול, יש הרבה מן המשותף. שניהם מחברים מרכיבים מגוונים למכלול אחד, ושכשהוא במיטבו הוא מצליח לספק עניין והנאה לחושים. מסעדת פרידה קאלו של השף יואב בלימן לוקחת את ההשוואה הזאת צעד אחד קדימה, לא רק בגלל שהיא קרויה על שמה של הציירת המקסיקנית המפורסמת, אלא גם בגלל הקונספט הייחודי שלה: לא חלוקה מקובלת לראשונות-עיקריות-אחרונות, אלא תפריט של המון מנות קטנות ובינוניות ברוח המטבח הספרדי, שמצטרפות יחד לארוחה שלמה ומענגת שכיף לחלוק עם חברים. סגנון הבישול משלב את המטבח הדרום-אמריקאי לסוגיו עם נגיעות ישראליות. כך, למשל, תמצאו בתפריט מסבחה שעשויה דווקא עם שעועית לבנה ומוגשת עם בצל וסומאק, סלט של שייטל כבוש עם עלי קקטוס כבושים ופלפל קלוי, או מיקס מקסיקני, המביא אל השולחן טאקוס במילוי חזה עוף וחתיכות בקר מוקפצות ברוטב קקאו ברזילאי.

כדי להרבות בשמחה, מתקיימים בפרידה קאלו מעת לעת ערבים מיוחדים של שף אורח, המביא למקום את הטאץ' הייחודי שלו. כזה היה הערב שבו פינקנו את עצמנו בארוחת הטעימות המיוחדת של השף-האורח יאיר פיינברג, שברגיל צריך להרחיק עד מצפה רמון כדי ליהנות מהבישול שלו.

ראשית, נאמנים לרוח המקום, אנחנו משיקים כוסות סנגריה אדומה, בטעם הדרים עדין ועם מתיקות מתונה, ואז מתחילות המנות להגיע אל שולחננו בזו אחר זו, כשהסגנון של האורח משתלב בקונספט של פרידה קאלו.

פתחנו במתאבן של קרוסטיני חצילים ומוצרלה – שני עיגולי טוסט שום, עליהם קרם חצילים בטעם קלייה מודגש וסיומת של גבינת מוצרלה ובזיליקום למעלה. המנה מתכתבת עם קדאיף החצילים המפורסם של פרידה קאלו עצמה - אחת ממנות הדגל של המסעדה, קן עשוי שערות קדאיף דקיקות ובו מילוי קרמי של גבינת עיזים ופלפלים על חציל קלוי.

המנה הבאה, קרפצ'ו משולש של ירקות וגבינות, שייכת דווקא לשף המארח: צלחת צבעונית ועליה פרוסות של קישוא, עגבניית פרובנסל וסלק צלוי, כל סוג ירק מטופל בנפרד ומעליו גבינה אחרת, כך שכל ביס מהמנה המושקעת הזאת מביא לחיך טעמים אחרים.

בסעיף הקרוי 'ים' אנחנו מוותרים על השרימפס הצרוב בערק אשכוליות אדומות ונענע, אך נהנים מאוד מקרפצ'ו בורי, המוגש על "בורגול" יוצא דופן העשוי מפירורים של פרחי כרובית טרייה מאוד, וממה שמכונה בתפריט "מוסר מושלם" – נתח עסיסי ומטופל בדייקנות של דג מוסר, על קרם עדין של אפונה ירוקה ושמן זית.

סעיף 'הבשר' הוא שוב קופרודוקציה של השף האורח ושל פרידה קאלו – שתי מנות בשריות שכל אחת מהן משמחת אותנו בדרכה: האחת היא נתח קצבים עז טעם, על קרם דלורית בניחוח אניס ולצדו שעועית ירוקה, עגבניות שרי ובצל, והשנייה - קוביות אסאדו מקורמלות ונימוחות, עם תוספת הולמת מאד של גזר מזוגג בדבש.

אחרי כל הנאות החיך הללו, מגיע תורם של הקינוחים, שגם הם מצליחים להוות שילוב מוצלח בין טעמים ומרקמים מנוגדים: קדאיף במילוי קרם לימון וליידו צ'טני פירות מתוק-פיקנטי וגלידת ריבת חלב אוורירית שבתוכה נעוץ ממתק שוקולד פריך.

מחמאות ליאיר פיינברג. מחמאות לפרידה קאלו. היה לנו כיף להיות חלק מהיצירה המשותפת שלכם.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש