"הכוכב של הצלחת היה ללא ספק שיפוד השקדים. שקדים הם חומר גלם עדין, יד לא מיומנת וקיבלתם שיפוד צמיגי וחסר טעם, אבל בזויה יודעים לטפל בו יפה והשקדים שטעמנו פשוט עשו לנו חגיגה בפה. נימוחים וטעימים, עשויים בדיוק מרשים, זה לדעתנו מנה חובה..." כאן תקבלו מיקום מפתיע, עיצוב מודרני עם מראות על התקרה, פלטות עמוסות בבשר וסלטים צבעוניים ממכרים. טל יונאי שרייר מגיעה לזויה - עצירה שווה על כביש החוף!
"עגבניות שרי לצד עגבניות שטח חרוכות על מחבת פלדה, מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו וקריספי בזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת במיוחד..." כרמית אופק מגיעה ליאסו תל אביב ומגלה שילוב של מסעדה-בר-טברנה יוונית מודרנית כשעל הכל מנצח השף אביב משה. אל תפספסו את החגיגה היוונית הסוחפת של יאסו!
"מנת מיקס פירות ים ברוטב קארי צהוב מוגשת בקערת חרס עמוקה, כשלצידה על מגש חרס שמונה כדורי סטיקי רייס. השילוב המוצלח בין פירות הים, הרוטב והאורז, גרם לכך, שלמרות שמצד אחד כבר לא יכולנו לאכול עוד, מצד שני לא יכולנו להפסיק לאכול..." צביקה זייפר מגיע למינה טומיי בתל אביב ומגלה מהו סוד הקסם שמושך את הישראלים למסעדה שנותנת כבוד לחמישה מטבחים אסייתיים
"עוד התענגנו על צלעות טלה שמנמנות ועסיסיות, ששום חגיגת בשר אינה שלמה בלעדיהן; וכמובן שגם פילה היה לנו, מעדן נימוח בפה שהוכרז כמנצח של הסעודה והשאיר טעם לעוד, גם אחרי שלושה קילו בשר....". ליאור פנחסי הגיע לפיקניה בבית ינאי בלי יותר מדי ציפיות וגילה שם גן עדן מושלם לחובבי הבשר. תפעילו את הווייז ותתחילו לנסוע לשם כבר עכשיו - הנאה מובטחת!
"חציל בצנצנת – מנת שכבות הכוללת לב עגבניה, חציל, פטה, טחינה לבנה ועשבי תיבול, מנה מזרח תיכונית קלאסית, המומלצת במיוחד לאוהבי החצילים..." בערבי שני יש בכרמים שבמושב סגולה תפריט ספיישל יווני בניצוחו של השף סהר רפאל. גיא סופר זמרני אמר יאסו, והצטרף בקלילות לחגיגה השמחה. איפה אתם בשני הבא?
"חציל חרוך על האש על מצע של עגבניות שרי וטחינה עדינה - שילוב נעים ומאוזן של טעמים. מזל שנותר לנו מהפוקאצ'ה כך שטבלנו אותה בנוזלים שניגרו מהחציל ומחבריו לצלחת..." קרין אביב ובן זוגה הגיעו למסעדת השף וילה וי בחד נס וזכו לחוויה קולינרית מענגת וסוחפת שלא נופלת מכל חווית אירוח במסעדת שף במרכז הארץ
"300 גרם של צלעות בבישול ארוך ועישון חם, מושרות ברוטב שזיפים מתקתק וסמיך שמעניק להן זיגוג חום מרגש וארומטי. הבשר מחליק מהעצם וכאשר פוגש את החך ניתן לשמוע סימפוניית מלאכים קטנה המנגנת את מרש הניצחון של ורדי..." דן תורן מגיע למקדש הבשר של אזור השרון - רובינשטיין בנתניה, ויוצא משם בתוספת 1.5 ק"ג בשרים בקרבו
"מנת הסקאלופס העסיסיים, שנחו על מצע ריזוטו של שום פרא, ויניגרט עגבניות פיקנטי נהדר, צ'ילי ועירית, נכנסה אצלנו מיד לפנתיאון...". ליאור פנחסי מגיע לפאסטל השוכנת באגף החדש של מוזיאון תל אביב ונהנה ממנות מיוחדות של השף הלל תווקולי המתכתבות עם יצירות האמנות העוטפות את המקום
"דג לברק גדול ובשרני במיוחד עם שום ולימון לצד פירה סגול, שהוא פירה תפוחי אדמה שהושרה בסלק שהעניק לו את הארומה המיוחדת, הטעם העילאי והצבע הנעים לעין..." עם מנות דגים ופירות ים מעניינות, תוספות מיוחדות ומרפסת קסומה המשקיפה לכיכר קדומים - אבראג' ביפו היא אופציה מצוינת לבילוי רומנטי כמו זה שארגנה יעל דור לבן זוגה
"הגיע מגש עץ שכלל רצועות פילה רך, צלעות צלויות במידה הנכונה, שום אפוי ותפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים שהוכיח לנו שהמטבח של סאטיה יודע להוציא תחת ידיו תוצרים מופלאים גם בתחום הבשרי..." היא בירושלים, היא לא כשרה, היא פתוחה בשבת והתפריט בה פשוט מוצלח. יעל ניישטוט מגיעה לסאטיה לארוחת יום הולדת לחתיך שלה
"פרוסות של בשר מצוין שהוגש עם ארטישוק רוסטיקו, מיקרו אפונה, בזיליקום, פרמזן, שאלוט, נגיעות של קרם אבוקדו ואיולי קוניאק, שהעניקו לו ליווי עדין. הונחו על הבשר גם פרוסות של פלפלון צ'ילי נשכני..." גיא סופר זמרני מגלה אוכל משובח גם מחוץ לתל אביב. נעים מאוד: אברטו גדרה - מסעדת שף השואבת השראה קולינרית מאיטליה
"קבב טורקי מהטאבון, 270 גרם של אושר נוטף שומן, כשבתחתית החרס פרוסות של תפוח אדמה הסופגות את הכל באהבה. האיזון בין השומן לבשר היה פנטסטי, רך, עסיסי בלי יותר מדי תבלינים שהסיחו את הדעת מהבשר..." פשאה תל אביב מצליחה להפתיע ולרגש עם קוקטיילים מעולים, מנות גדולות ומנחמות, צוות מלצרים בקיא ואדיב, תפריט המקדש את המטבח הטורקי ואוכל עשיר בטעמים עזים. יעל דור חזרה עם טעם של עוד
"מנת הארטישוקים משלבת בין הפריכות של הארטישוק הצרוב לבין הלבנה החלק-חמצמץ, כשסלסה עגבניות מוסיפה טוויסט של רעננות..." שפרה צח מגלה בקפה לואיז סניף כפר סבא את הצד הפראי של הטבע: מנות בריאות, עונתיות המבורכות ביצירתיות מתפרצת ומפתיעה
"נתחים עבים, אך לא מדי, של דגים טריים ועשירים בטעמים שנדמה כי הגיעו אלינו מהים ישירות לצלחת. מי שלא מבין את העניין סביב הסשימי צריך לבוא לנאמוס ולטעום. פשוט חוויה..." טל יונאי שרייר הגיעה עם ציפיות גבוהות לנאמוס בהרצליה פיתוח, ושמחה לגלות שהמציאות עולה על כל דמיון
"אותו בשר משובח וטעים מ-100% בשר בקר הנקצץ בסכין חדה, אותה צלייה מדויקת ואיכותית על להבה חשופה, אותן תוספות מושחתות מהיסוד דוגמת גבינה צהובה, בייקון, חזה אווז, ביצת עין, חציל מטוגן ועוד, והכל מוגש בלחמניות אווריריות וטריות..." דן תורן חוזר פעם אחר פעם לדיינר האמריקאי של אילת, הלוא הוא ברביס, רק שהפעם חיכתה לו שם הצעה לילית מפתה במיוחד
"פולנטה מקמח תירס צרובה בטאבון, ברוטב פטריות, שמנת, פטרוזליה, גילופי פרמזן ושמן כמהין. הפולנטה היתה קריספית משהו, אך יחד עם זאת נימוחה. היה בה סוד של שילוב טוב בין כל מרכיבי המנה..." כרמית אופק מגיעה לאוליברי תל אביב וזוכה ליהנות מטעמי וניחוחות גן העדן הסיציליאני שהוגשו לה בצלחת
"טונה וסלמון המוגשים על מצע של מיקס עשבים פיקנטי ברוטב סויה וקרמל. המנה הזו גרמה לי לחייך, אין לי דרך אחת לתאר את זה. טעמים לא מורכבים מידי שעושים שמח בפה..." אז אחרי שבילה שבוע מעבר לים, יעל דור לוקחת את בן הזוג לחלוצת המטבח היפני היוקרתי בארץ - קיוטו הרצליה פיתוח. אל תשכחו לנסות את הסאקה.
"השידוך בין נתחי העגל והשמנת לכמהין השחור היה מוצלח, והורגש שיד מקצועית ידעה ללהטט בין חומרי הגלם בעלי הטעמים הדומיננטיים בצורה כזו שלא פגעה באף אחד ממרכיבי המנה..." קרין אביב יצאה לבדוק את התוספת החדשה לעיר התחתית של חיפה, טרטוריה ונציאנה, וגילתה מסעדה איטלקית אותנטית עם תפריט אוכל מדויק
"רצועות פפרדלה רחבות שהיו טריות ואיכותיות מאוד מבושלות לאל דנטה מושלם. הרוטב, על בסיס של חמאה פרמזן ויין לבן, היה עדין בדיוק במידה והשאיר את הבמה לפירות הים והאנשובי שכיכבו במנה..." ים 7 בהרצליה מגישה לסועדים נוף לים הכחול, רעש גלים ומנות מדויקות וטעימות. טל יונאי שרייר בחרה את מסעדת החוף שלה לקיץ הזה
"פילה סלמון על מצע רוטב בוטנים, סויה וג'ינג'ר בליווי סלט אסייתי. הפילה היה נימוח והטקסטורה של רוטב הבוטנים עטפה את מרכיבי המנה ברכות, הירקות שהונחו על הסלמון עוצבו בטוב טעם..." האחות של כרמית אופק קפצה לביקור, כך שהיה צריך להתארגן על מסעדה מיוחדת, ביסטרו מלון רוטשילד תל אביב נתן את השואו הכי מרענן וטעים למפגש הפסגה
"הדג הרך טוגן קלות ושחה ברוטב חמאה, מרווה ולימון. הלימון היה דומיננטי, המרווה קצת פחות והשילוב ביניהם היה מושלם. הדג הגיע בליווי ירקות גינה חלוטים עם שבבי מלח גס הפזורים מעל..." קרין אביב חוזרת שוב ללה רפובליקה די רונימוטי בתל אביב, האיטלקית שמציעה אוכל לא יומרני אך מדויק להפליא, מנות מצוינות ובלי הרבה רעש וצלצולים
"מנת הלביבות שלי כוללת שלוש לביבות שמנמנות-שחומות שכל אחת מהן נחה, בקונטרסט צבעוני, על עיגול לבן של רוטב שמנת-חזרת שמוסיף עוד טוויסט למשחקי הניגודים של חם-קר פריך-חלקלק..." שפרה צח מגיעה לגראונד קפה קרית אונו, ומוצאת מקום "שכונתי" כזה שכולם נפגשים בו, עם תפריט המתחיל בנשנושים ומסתיים הארוחה של ממש
"הפילה היה עשוי בצורה מושלמת, צריבה טובה מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים. מנה פשוטה לכאורה אבל כשמדייקים ומשקיעים בחומרי הגלם, לא צריך יותר מזה...." יונתן שטרנברג תמיד נהנה לחזור ללינק מבשרת ציון, ביסטרו המציע מנות יצירתיות בהתאם לעונות השנה לצד תפריט אלכוהול עשיר. מי מצטרף לדרינק?
"השצ׳אמאדי, קדרת עגל ברכז שזיפים בתיבול גרוזיני, היא בדיוק מה שקדרה אמורה להיות, עטופה בחום ואהבה של שזיפים שנקטפו במטע אי שם למרגלות ההרים המרהיבים של גיאורגיה, והיא מוגשת עם תוספת של אורז..." עמרי שמילוביץ מגלה בראצ'ה תל אביב את הטעמים, הניחוחות והשמחה של המטבח הגיאורגי.
"בימים אלו עושים כאן הרצה למנה המיועדת לקרניבורים מתקדמים – סטייק טי-בון במשקל 450 גרם. הטי-בון הוא נתח על העצם שמשלב שני סוגי בשר, כל אחד ומרקמו האופייני. בצד אחד הפילה הרך יותר, ומהצד השני הסינטה, יותר מוצקה ובשרנית..." שפרה צח מצאה את המקום שמציע את הארוחה הכי ישראלית שיש - מדזו הרצליה פיתוח