מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

וילה וי חד נס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"חציל חרוך על האש על מצע של עגבניות שרי וטחינה עדינה - שילוב נעים ומאוזן של טעמים. מזל שנותר לנו מהפוקאצ'ה כך שטבלנו אותה בנוזלים שניגרו מהחציל ומחבריו לצלחת..." קרין אביב ובן זוגה הגיעו למסעדת השף וילה וי בחד נס וזכו לחוויה קולינרית מענגת וסוחפת שלא נופלת מכל חווית אירוח במסעדת שף במרכז הארץ

למסעדת שף, מגיעים תמיד עם ציפייה לחוויה קולינרית המביאה לפרונט את הטאץ' אישי של השף, טאץ' שלמעשה מציג את החותם האישי של השף בצלחת - חותם כזה השונה מכל מה שהכרנו עד עכשיו. וכך היה בוילה וי של השף גיא בן שמחון.

מתחם שף ברמה


וילה וי תקעה יתד בישוב הקהילתי-תיירותי חד נס שברמת הגולן, ישוב השופע במתחמי תיירות, אך זה של השף גיא וורד, האישה שלצדו, הוא התגשמות החלום הפרטי המשותף שלהם שנבנה לבנה אחר לבנה - מתחם אירוח עם שני צימרים איכותיים בסגנון מודרני יחד עם תיבול קולינרי בדמות מסעדה קטנה ואינטימית המציעה תפריט צרפתי מוקפד תוך שילוב חומרי גלם טריים ועונתיים מהגליל והגולן.

את השף גיא תמצאו מאחורי דלפק הבר, האזור האהוב עליו מאוד במסעדה, נע ברוגע ובשלווה בין הסירים והמחבתות, הכיריים והתנור, חותך ירקות ומלהטט באוכל במקצועיות רבה, והכל - עם חיוך ענקי. הגענו בשעת בין ערביים וזכינו לראות את הכנרת נצבעת בגוונים של שקיעה, הנוף הפנורמי מהמסעדה עוצר נשימה ולא כדאי לוותר עליו, גם אם זה אומר ארוחת ערב מוקדמת מהרגיל.

וילה וי - לפנק, לפנק, לפנק


אל עבר המפה הצחורה הגיעו בשקט ובאלגנטיות שלל מנות מענגות, החל מפוקאצ'ה חמימה בליווי מטבל עגבניות, פסטו, שמן זית וחומץ בלסמי, מה שהתגלה כדרך נעימה לקבל את פנינו ולהרגיע במידית את הרעב עימו הגענו. המשכנו עם מנת חציל חרוך על האש על מצע של עגבניות שרי וטחינה עדינה מעל - שילוב נעים ומאוזן של טעמים. מזל שנותר לנו מהפוקאצ'ה כך שטבלנו אותה בנוזלים שניגרו מהחציל ומחבריו לצלחת. לצד החציל התלווה גם סלט חסה רענן וקריספי, שהגיע עטוף ברוטב ויניגרט הדרים שחיבק בהמון אהבה כל עלה ועלה - מנה מצוינת להתחלת הארוחה. קרפצ'יו בקר היתה מנה שריגשה אותנו מאוד, ואתם לבטח תוהים מה כבר אפשר להפתיע במנה קלאסית שכזאת? ובכן, התפוצצו לי בחלל הפה פניני בלסמי, חומר גלם נדיר וטעים, מנה מרוכזת של החומץ בדמות כדורי ג'לי קטנים. אז אמנם לאחר התיאור, זו כבר לא תהיה הפתעה עבורכם, אבל כן המלצה להזמין את המנה הזו וליהנות מהתחושה.

בין מנה למנה הצצנו אל עבר המטבח הפתוח וראינו את השף גיא מרכיב בשקט מופתי, כמו במעבדה, את המנות של הסועדים, וזאת כשברקע מתנגנת לה מוזיקה נעימה לאוזן.

מאחר והתלווה לביקור שלנו גם חובב קולינריה צעיר בן 8, הוא זכה לטעום את מנת הפסטה. הפסטה באה בצורת צינורות ממולאים בפולנטה עם ארטישוק והונחה על עלי קייל וזיתי טאסוס. אחרי שזכינו לראות את הפסטה נעלמת במהירות שיא אל תוך קיבתו של המבקר הצעיר, ניתן להגיד בלי שום ספק בכלל - כאן גם הסועדים הצעירים יהיו מרוצים ושבעים.

מהמרעה לצלחת


ואז הגיעה גולת הכותרת של הערב - פילה בקר על מצע של קרם שורשים. בן זוגי היקר הצהיר שזהו נתח בשר שנצלה בגאונות רבה, והטעם - כל כך מיוחד שלא זכה לטעום כמותו כבר זמן רב. אחד מהנתחים הטעימים שזכה לנעוץ בו סכין אם לא הטעים ביותר!. לא מפליא בכלל כי כאשר הבשר מגיע מגידולים ברמת הגולן, וידוע שהעדר מבלה במרעה הירוק, אז זה מורגש היטב בצלחת. גם לשף ולצוותו מגיע שאפו ענקי על צלייה מדויקת והגשה מינימליסטית הנותנת את הכבוד הראוי למרכיב העיקרי. בוילה וי עושים אוכל אסתטי, עדין ומתוחכם, אך לא כזה שצריך לפרש אותו לסועד.

אחרי מנה מבריקה שכזו לא רצינו לטעום מנה עיקרית נוספת, ובחרנו לתת לטעם להיחקק בזיכרוננו. את הערב קינחנו עם מנה לבנה וצחורה של גלידת וניל צרפתי, טחינה גולמית, סילאן ושערות חלבה מעוטרים בטוויל שקדים. טעמים, מרקמים וטמפרטורות שונות הן תמיד שילוב מעניין. עומס המרכיבים של המנה אינו מורגש מאחר ובחרנו כל פעם להתמקד באיזור אחר של הצלחת.

מסעדת וילה וי הקטנה והקסומה מציעה 14 כיסאות בלבד ועוד שישה ליד הבר, כך שאין סיכוי שלא תקבלו את מלוא תשומת הלב והירידה לפרטים באירוח האינטימי במטבחו של השף גיא בן שמחון. כשהעסק זה גיא, וגיא זה העסק, המתכון להצלחה בטוח.