מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> רובינשטיין נתניה

רובינשטיין נתניה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"300 גרם של צלעות בבישול ארוך ועישון חם, מושרות ברוטב שזיפים מתקתק וסמיך שמעניק להן זיגוג חום מרגש וארומטי. הבשר מחליק מהעצם וכאשר פוגש את החך ניתן לשמוע סימפוניית מלאכים קטנה המנגנת את מרש הניצחון של ורדי..." דן תורן מגיע למקדש הבשר של אזור השרון - רובינשטיין בנתניה, ויוצא משם בתוספת 1.5 ק"ג בשרים בקרבו

פעמים רבות סעדתי במסעדות בשר, מסטקיות שוליים ועד לבשריות-שף. לכולן מאפיין אחד ברור - בשר, והרבה ממנו. לתומי, חשבתי שכבר אי אפשר להפתיע אותי במסעדות מהסוג זה - לא בכמות, לא מהטעם ולא מהאיכות. ואם בבשר עסקינן אז אפשר להגיד שכבר "רעיתי הכל".

ביום חמישי האחרון, סחבתי את ניר, אחי הגדול, לרובינשטיין שבמתחם יכין סנטר בנתניה, לארוחת ערב שלכאורה היתה אמורה להיות זריזה. שלוש וחצי שעות אחרי, עם תוספת של 1.5 ק"ג בשר בקרבנו, התגלגלנו לכיוון האוטו וחזרנו הביתה... יחד עם המון סיפורים טובים.

היכל הבשר של השרון


ברובינשטיין אוהבים בשר. כולם אוהבים בשר. הסועדים כמובן, אך גם המלצרים, המנהלים ואפילו הברמנים. את האהבה לבשר ניתן לראות בכל פינה במסעדה ומן הסתם גם בצלחות. האהבה לבשר ברובינשטיין כלל לא מתחילה במסעדה אלא במורשת עתיקת יומין שהחלה אצל האבא של הסבא. סבא-רבא רובינשטיין, היה מייבש נקניקים במכולה בחצר ביתו ומוכר למכרים ולקרובים. אילו היה יודע שמאהבתו לבשר יצמח מפעל בשרים משגשג ומסעדה משגעת, לבטח היה מעמיד עוד מכולה... או שתיים.

את האורחה האין-סופית חלקנו עם אביתר - מנהל המסעדה. אביתר, שהצטרף למשפחת רובינשטיין לפני למעלה מארבע שנים, מתמוגג כאשר זוכה לדבר על המפעל הגדול שמאחורי המסעדה, על המורשת וכמובן על הסועדים שחוזרים שוב ושוב לטעום את המנות ולהנות מהשירות.

סימפוניה של טעמים


רובינשטיין היא שיר הלל לאוהבי הבשר. התפריט מפנק שווה בשווה בין שוחרי הבשר הלבן לבין אלו המתנזרים ממנו, והכל על בסיס בשרים המטופלים במקום. את חלקן של המנות המוצעות בתפריט ניתן לרכוש במעדניה שבקדמת המסעדה כדי לקחת הביתה. מעבר לנקניקיות גרמניות בייצור עצמי, בשר לבן ושאר מעדנים לבנבנים אחרים, בתפריט ישנן גם מנות בקר, תבשילי קדרה, מנות המחמיאות לדגת הים ואפילו מנות לצמחונים שבינינו. ואם כבר בינינו אז.. בינינו, מה יש לצמחונים לחפש באחת ממסעדות הבשר הטובות בישראל.

ניר, אביתר ואני לא עצרנו להזיז את הלסת לרגע. כשלא לעסנו בשר אז דיברנו וכשנגמרו הסיפורים הגיע עוד בשר. החוויה גדולה מלתאר במילים אך ברשותכם אנסה.

נותנים כבוד לבשר של רובינשטיין


מבין שלל המנות שהגיעו לשולחן אני חייב לספר לכם על כמה שנחקקו בזיכרוני לעולמי עד: הבייבי ריבס ברוטב שזיפים שהיא לא פחות ממנת גן עדן, שיפוד היקיטורי שנצלה בקפידה עילאית, ההמבורגר ה-א-ג-ד-י שנטף גבינה וריבת בצל עסיסית, וכמובן פלטת הקצבים שהכילה חמישה סוגי נתחים שונים.

מנת הריבס המפורסמת של רובינשטיין היא מנה חסרת תקדים. 300 גרם של צלעות חזרזיר בבישול ארוך ועישון חם, מושרות ברוטב שזיפים מתקתק וסמיך שמעניק להן זיגוג חום מרגש וארומטי. הבשר מחליק מהעצם וכאשר פוגש את החך ניתן לשמוע סימפוניית מלאכים קטנה המנגנת את מרש הניצחון של ורדי.

שיפוד היקיטורי נעוץ בשלושה נתחי פילה עסיסי שנצלו למידה המדויקת ומוגשים על אבן טבעית עם נגיעות של איולי ועיטורי מרסלה. שילוב הטעמים בין הבשר לקישוטים מזכיר לי לא פחות מאשר מנות נבחרות במסעדות יוקרה בחו"ל.

ההמבורגרים ברובינשטיין הם עניין בפני עצמו, ולצערי בשלב המתקדם הזה של הארוחה, יכולתי לטעום רק אחד, על אף שהנפש רצתה את כולם. ובכן, זכיתי לנעוץ שיניים בהמבורגר הפיני ולא הפסקתי להתפעל משילוב הטעמים יוצא הדופן - קציצה עסיסית בתיבול עדין בשילוב שכבת גבינה מותכת, בייקון קריספי וריבת בצל. אני מרייר רק מלכתוב את זה.

ולבסוף, איך לא, פלטת הקצבים שלשמה נתכנסנו ברובינשטיין. פלטות הקצבים של המסעדה מציעות מגוון רחב ומפנק של נתחים מעולים מהמטבח. לאוהבי הבשר זו היא הזדמנות לטיול קולינרי בין סוגי הנתחים השונים - מבקר מיושן ועד בשר לבן טרי טרי. הצלייה במסעדה היא מהמעולות שפגשתי וכל נתח מקבל את היחס המגיע לו.

לצד כל האוכל הזה שתינו לא מעט כוסות יין ובירות המהווים שני אלמנטים משלימים לחוויית הבשרים האגדית של רובינשטיין. גם כאן המסעדה מכינה הפתעות נעימות ומרעננות - על הבר ברז "בירה ישראלית" המתחלף בכל תקופה וחושף את הסועדים לבירות בוטיק איכותיות בטמפרטורה הנכונה וגם מקרר יין שמכיל כל-טוב ממרתפי היקבים המובילים בארץ.

שלא תגידו שלא סיפרתי לכם ש...


רובינשטיין מנגישה את הקולינריה הגבוהה לכל שכבות הסועדים - גם לצעירים שבינינו, כך שכדאי לקחת גם אותם להכיר את מקדש הבשר של השרון. בנוסף, בכל יום בשבוע, החל בשעה 22:00 תוכלו להנות מתפריט מגוון של מנות במחיר מצחיק של 35 ש"ח וזה כולל גם את ההמבורגר העצום ואת השניצל המטורף. רוצים את כל הבשר הזה גם באירוע שלכם? מוזמנים לחגוג בחדר האירועים הפרטי במסעדה המכיל עד 22 סועדים שייהנו ממלצר צמוד, אווירה שקטנה ואינטימית וכמובן מתפריט המותאם אישית לאירוע.

ולסיכום חברים, אין ברירה. רובינשטיין היא מסעדה עליה ניתן לכתוב בלי סוף אבל החוויה האמיתית מורגשת רק מהביס הראשון ונמשכת לימים רבים שאחריו. ותמסרו ד"ש לאביתר.. הוא הבחור עם החיוך שלא נמחק מהפרצוף. בעצם ברובינשטיין כולם מחייכים.