"פרגיות צלויות ששופדו יחדיו, הונחו על קרם קוקוס קטיפתי במיוחד שבו נחו להן קוביות בטטה ותפזורות של עדשים ירוקים. חספוס הפרגיות אל מול הרכות של הקרם היה נהדר, טעים מאוד ומעניין..." ענבל גרזון, פונדק עין כרם, ירושלים
"הקרפצ'יו המיוחד של המסעדה חף כמעט לחלוטין מהמליחות שמאפיינת את רוב הקרפצ'יוז הסטנדרטיים ומתהדר דווקא במתקתקות על רקע חומץ הבלסמי..." גיל ח' עמית מתענג על הטעמים האהובים עליו במסעדת קינג ג'ורג' בראשון לציון
שוב הגיע הפסח, תזכורת לכך קיבלתם כבר בשיחת הטלפון מאמא שביררה (בדרכה שלה) איפה אתם עושים את החג? יש את אלה הנהנים לעמול שעות במטבח, לחתוך, לקצוץ, לבשל, לאפות וכמובן בסוף גם לשטוף את הכלים ויש מי שרוצה להנות מיום שמש אביבי ולקבל מחמאות על האוכל מבלי לבלות אפילו דקה אחת במטבח. הנה כמה המלצות למסעדות ומעדניות המציעות אוכל מוכן לחג:
"בסינטה עם בייקון על ציר יין אדום הצליח השף לאזן בין מליחות הבייקון ומתיקות היין כך שבפה היתה חגיגה של טעמים מדויקים..." קרין אביב והאיש שאיתה נהנים מארוחת טאפאסים זוגית באדלינה - שילוב בין מטבח גלילי לים-תיכוני עם השפעות בולטות מספרד
בלב שיכון נווה דן בתל אביב, מסביב לפקקים, ההמולה והריצה האינסופית שוכנת לה מסעדת מטודלה, ביסטרו קפה מושקע בו כל אחד יכול לנוח, להירגע או סתם לאגור כוחות ולהמשיך את שגרת היום המטורפת. ועכשיו - עסקית צהריים
"והנה היא, בכבודה ובעצמה, פלטת קצבים "קטנה" של קילו אחד, בחלוקה שווה לאנטרקוט, סינטה ופילה. הנתחים, מבשר משובח, הורדו מהגריל כשהם עדיין בדרגת מדיום-רייר וממשיכים להיעשות עוד קצת בפלטה הלוהטת עצמה..." שפרה צח, רובינשטיין, נתניה
"את הכבוד נתן שרון לנתח פריים ריב במשקל של 400 גרם שיצא לקראת סוף הטעימות. הנתח היה עסיסי ורך, מאוד מאוד טעים ועשוי להפליא..." מסעדת רוסו ברמת ישי שינתה לאחרונה קונספט קולינרי ועיצובי. קרין אביב יצאה לבדוק מה מחכה לנו שם
מול חומות העיר העתיקה, במרכז שכונת משכנות שאננים היפהפייה, מסעדת מונטיפיורי חושפת את נוף ירושלים במלוא עוצמתו, וגם מציעה תפריט איטלקי חלבי וכשר. ועכשיו – ארוחה עסקית בשעת הצהריים
"נתחי סינטה וחזה אווז מעושן בחמאה, שמנת, יין לבן ופלפל טורקי על מצע של פירה מצוין. שילוב טעמים עשיר, בשרים מדויקים להפליא ומנה שמחממת את הלב..." גיא סופר-זמרני, כרמים, מושב סגולה
מסעדת שושקה, מבית היוצר של מסעדת חזן המיתולוגית, ממוקמת בסמוך לקניון רחובות ומציעה מנות כשרות של נתחי בשר, דגים טריים, סלטי בריאות ותבשילים בניחוח "אוכל של אמא". בשעות הלילה הופכת המסעדה לבר עם מבחר רחב של יינות ובירה מהחבית. ועכשיו - עסקית צהריים
"מהים טעמנו שרימפס ענק תנובת ים התיכון שלנו, הוא נצרב קלות על הגריל עם טיפה של צ'ילי ולימון. מנה רעננה מאוד וקריספית..." קרין אביב התמוגגה מהאוכל האיטלקי המוגש בלה רפובליקה די רונימוטי, תל אביב
"הסטארטאפיסט שלי בוחר תבשיל של כתף טלה במילוי בשר טלה, אורז, פיסטוקים, צימוקים שבושלו יחד שש שעות בליווי קוסקוס סגול. רק מהתיאור של המנה בלוטות הרוק מתחילות לעבוד..." ליאור נובו לוקחת את האיש שלה לאתניקה, הכשרה בהרצליה פיתוח
"אטריות קדאיף מתפצפצות במילוי עדין של פרגיות ואגוזים, וסביבה פסי צבע של טחינה שחורה, קרם סלק ארגמני וקרם איולי זהוב..." שפרה צח, תפריט האביב של מודרן, מוזיאון ישראל בירושלים
דן תורן יצא לדגום מסעדות בעיר הדרומית ביותר בארצנו, אילת. ומה במשימה הפעם? פסטורי, האיטלקית הוותיקה מציעה מוזיקה שקטה, אורות רכים ומזמינים ועיצוב חדש שכולו משדר טוסקנה שבאיטליה. ומה עם האוכל?
קפה סנטרל ברעננה, בית קפה-מסעדה, מציע פסטות, דגים, סלטים, כריכים, קינוחים ואלכוהול. מי שמעוניין לצפות בברבורים השטים באגם, מדשאות ירוקות רחבות ידיים ומופע מזרקות מים, מוזמן לארוחה עסקית בלב הפארק הירוק ברעננה
"בכלי אידוי שנפתח לשניים מונחים בחלקו האחד נתח נדיב של סלמון מאודה על מצע עלי כרוב וגזר קצוץ, ובחלק השני כרובית, ברוקולי וקישוא ששמרו על מרקמם הנגיס..." שפרה צח מבלה ערב בחברת האוכל היפני של קיוטו, הרצליה
שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 7-29.3.14? נוף אביבי עם פריחה מלבלבת, בשלנים ביתיים המציעים מאכלי עדות מסרותיים, פעילויות לילדים וסדנאות בישול. רעיון לבילוי לסופ"ש הקרוב עם המשפחה
"כיסונים עסיסיים עשויים בצק זהוב ממולאים בפטריות טריות ומלווים ברוטב עדין ונעים, כזה שלא משתלט על כל המנה..." חגית גרוס מגלה את הטעמים האותנטיים והממכרים של ארץ המגף ממש כאן בלוקה, במרינה של הרצליה פיתוח
"אני, שמעדיפה את הדג בצורתו הטבעית, נהנית מדניס בשלמותו בשיטת "חצי-חצי". ראשית הדג נאפה בתנור בלווית עשבי תיבול עד ריכוך ואז מקבל צלייה מהירה בגריל, שמעניקה לו ציפוי פריך ושומרת על עסיסיותו" שפרה צח שוברת את הרגלי צריכת הבשר של בן הזוג ולוקחת אותו לדרבי בר דגים בהרצליה
"שלישיית פלפלונים צבעוניים במילוי גבינת עזים, פטריות פורטבלו שמולאו בגבינת עיזים עם פפריקה מעושנת ופטריות ונאפו בתנור..." שפרה צח לוקחת את החברה הטובה למסעדה החדשה שנפתחה לאחרונה בגבעתיים - טאפאס 43. אז איך עבר הערב?
"המבורגר עסיסי ואימתני, עשוי בעיקרו מנתח אנטריקוט איכותי ומעליו, כבד אווז יחד עם חזה אווז שנתנו לו עוד נופח ייחודי, ירקות טריים עם מספר מלפפונים חמוצים ושלושה מטבלים נהדרים..." ענבל גרזון מגלה שכיף להעביר ערב באווירה ספורטיבית בספורט בורגר, המקום החדש בשכונת עין כרם, ירושלים
בין סמטאותיה של נווה צדק הציורית תמצאו את מתחם דלאל הכולל מסעדה ובית קפה-קונדיטוריה, והכל באווירה דלאלית ייחודית מאוד. הטעמים הם ים-תיכוניים מובהקים שעיקרם בשר, דגים ופירות ים, פסטה, ושפע של ירקות טריים. לא תקפצו לארוחת צהריים נינוחה?
"למרבה המזל, היום זהו לברק – הדג המועדף עלי. כאן הוא מוגש בשיא הפשטות – צלוי בשלמותו על הפלנצ'ה, כשכל מה שצריך זה לשפוך כמות נדיבה של רוטב חמאת לימון עליו ועל תפוח האדמה האפוי שמוגש איתו. בסיסי וטעים..." שפרה צח, קלימרה, נמל יפו
קימל, המסעדה המקורית של השף שאול בן אדרת, מציעה מנעד רחב של טעמים בסגנון כפרי-צרפתי אותנטי. במקום תמצאו אווירה פסטורלית נעימה, כלי אוכל והגשה מיוחדים ובצהריים מוצע גם תפריט עסקי שווה במיוחד
"לראשונות קיבלנו תמרים ממולאים בקינואה ואורז מלא ובליווי רוטב מתוק, מנה מעולה ממנה ביקשנו סיבוב נוסף, בלינצ'ס במילוי ירקות וקציצות עלי חוביזה בתיבול מזרחי..." קרין אביב מגיעה לדליה, הצמחונית-טבעונית במושב אמירים שבצפון