"זרמו לשולחן גם פטריות פורטובלו בגריל עם גבינת מוצרלה, עגבניות, נבטי חמנייה, צנובר ובלסמי מצומצם, מנה יוצאת מהכלל, חמימה ונימוחה עם טעמים עדינים ונכונים..." נורית פורן חוזרת לטעמים ולניחוחות של צל תמר בקיבוץ אשדות יעקב
"קציצות פראסה עם יוגרט עיזים המונחות על מצע של נבטים. מנה נדיבה של חמש קציצות מכובדות כאשר טעמן של הקציצות היה מושלם - פריכות קלה בביס הראשון ורכות מופלאה שמתגלה לה לאיטה בהמשך..." שירלי בלונד באווירת הטבעוני-צמחוני-אורגני בסלבדור קפה בשכונת פלורנטין בתל אביב
"סיגרים מבצק פילו, ממולאים בבשרו העדין של דג מוסר ים ופיסטוקים קצוצים שמוגשים עם תלולית מסקרפונה לטבילה, כך שכל ביס מזמן לחיך ניגודים של טעם ומרקם..." שפרה צח בארוחת שיירינג במסעדת "שולחן", של השף עומר מילר, השוכנת בשדרות רוטשילד בתל אביב
"פרחי קרפצ'יו - פילה בקר, עלי בייבי ופרמז'ן, על בלסמי מצומצם. הקרפצ'יו היה עדין ורך, הירקות החבויים בפנים הינם בבחינת הפתעות במנה זו ורוטב הבלסמי משלים את הטעם..." כרמית אופק לוקחת את האח הקטן לחגוג את אירוסיו ב-NG בנווה צדק, תל אביב
"טעימה מהים הגיעה במנת הפילה לוקוס בגריל. הדג תובל בשבבי פלפל ומלח גס, ולצידו הונח פירה בטטה ותפוח אדמה רך ועדין. המנה הייתה מאוד עדינה בעשייתה מחד והתיבול היה מאוד מודגש מאידך..." קרין אביב מגיעה לבראסרי 107, המסעדה החדשה שנפתחה ברחוב יפה נוף, על קצה הר הכרמל, חיפה
"דג דניס בגריל עם רוטב של שום לימון בצד הוגש למרכז השולחן. הדג היה טרי ועסיסי ותובל בטעמים עדינים שהשתלבו באופן הרמוני למנה שהוכתרה כגולת הכותרת של הארוחה..." נורית פורן מבקרת בכוכב הגליל, מסעדה מזרחית אותנטית בכניסה לכפר נחף
העונה החמה לפנינו. קרטיב, אבטיח ותירס חם הולכים טוב תחת השמש החמה ובילוי בחוף הים. אבל אין כמו לשבת במסעדה ממוזגת, נקיים ויפים, עם תצפית לגלי הים הכחול. הנה כמה המלצות למסעדות כשרות היושבות על קו החוף שיספקו לכם חוויה טעימה עם נוף מהמם
"בשר העגל היה רך וטעים ומצע המלאווח והלבאנה חידדו את טעם הבשר והשלימו את אווירת המזרח תיכון חדש שכאילו נוסחה מחדש בארוחה שלנו..." חגית גרוס מתענגת מארוחה מלכותית בברטי שברחוב קינג ג'ורג' תל אביב
מסעדת נמו, השוכנת בסמוך לגנים הבאהים בלב המושבה הגרמנית בחיפה היא בית לחובבי סושי ופירות ים, שגם מתמחה בהכנת מנות יצירתיות. העיצוב באווירת ים עם רצפה ורהיטי עץ מחוספסים ויש גם אפשרות ישיבה בחוץ. ובשעת צהריים: ארוחה עסקית
"כמות מכובדת של שרימפס טרי שהוקפץ ברוטב יין לבן ובלו-צ'יז, והוגש בליווי ארטישוק צלוי ודפי פסטה עדינים שיצרו הרמוניה של ממש על הפלאנצ'ה החמה..." דן תורן נהנה מחופשה רומנטית באילת ומארוחת יינות (תיכף תגלו) במסעדת פדרו
"חזה המולארד היה מסודר על הצלחת כמניפה של פרוסות מולארד, על מצע של רוטב פירות הדר, ולידם פלחי אשכולית אדומה, תפוז וקלמנטינה..." רונן סולומון מפנק את זוגתו בארוחת גורמה כשרה במסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון בתל אביב
"על מצע הניוקי הונחה ריבת פלפלים, פוזרו מעט תבלינים מעניינים והרבה מאוד שרימפס טרי. המנה הוגשה בצלחת חרס יפה וחמה שהציגה כפריות איטלקית אמיתית - מנה מוצלחת מאוד ומומלץ בחום..." דן תורן מתענג על מנות מארץ המגף במסעדת איטלקיה בפשפשים ביפו
משתזפים בחוף הים של אילת? בברביס, הדיינר של העיר, תמצאו המבורגרים ביתיים מיוחדים, נקניקיות תוצרת הבית, פירות ים ועוד. בימים ראשון עד שישי, מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת במיוחד. שבוע טוב מאילת
"קבבוני הטלה עסיסייים ו"קפיציים" כמו שאנחנו אוהבים, בתיבול קל שמדגיש את הטעם הטבעי של הבשר. יחד איתם מגיעה כמות נכבדה של ירקות קלויים, וכל זה מצטרף על הצלחת לחגיגה צבעונית-שחמחמה ומשמחת חיך..." שפרה צח, חנדלה, גבעת חן
לקראת יום העצמאות הקרב ובא, אנו מכריזים בזאת על פתיחתה הרשמית של עונת המנגלים. קבלו המלצה מדן תורן ללומיטו, חנות בוטיק כשרה בקרית עקרון המשלבת בתוכה אטליז, מעדנייה וקייטריג. מי אמר בשר ולא קיבל?
"על סטייק אנטריקוט נפלא ורך שוכנים להם בבטחה, הס פן תעיר, זוג מדליוני כבד אווז נימוחים ומהממים שספגו בהנאה את טעמי הבשר המשובח..." גיל ח' עמית לוקח את האישה שלצידו לארוחה במסעדת האווזים במתחם יס פלאנט בראשון לציון
"מנה מעולה ועתירת טעמים של פרח זוקיני ממולא בריקוטה כבשים עם תרד ועלי מיקרו בזיליקום, על קרם של עגבניות צלויות. בוצעים את הציפוי הפריך, מגלים את הפנים הירוק-לבן, מגלגלים ברוטב האדמדם ונהנים עד מאוד..." שפרה צח, נהנת מתפריט חורף יחד עם מנות חדשות מתפריט אביב- וכל זה בסיטרה, תל אביב
"הזמנו מרק גולש הונגרי בטעם ביתי, קרפצ'יו עגל דק עם שבבי פרמזן וחציל קלוי בתנור עם טחינה. שלושת המנות היו מיוחדות ומעודנות בטעמן, חלקנו את המנות מבלי משים, נוגסים פעם בזו ופעם בזו, מחייכים ומתפעלים משילוב הטעמים המוצלח..." אורלי פרש-אזולאי, מיט, חיפה
דן תורן מגיע לברביס, הלוא היא הדיינר של אילת, שמאז שנת 2003 מכינה המבורגרים ביתיים מיוחדים, נקניקיות תוצרת הבית, ועוד בשרים ופירות ים. הנה לכם כמה פרטים. רשמו לקראת הנסיעה הבאה שלכם לאילת
"טוסט זאייצ'יק בשרי שהכיל גבינת גאודה, כתף בקר, סחוג אדום ועגבנייה טרייה, הטעם פריך וחמים, בדיוק מה שהייתי צריכה בערב גשום מעט..." כרמית אופק מעבירה ערב (עם ארנבות) בזאייצ'יק בר, שברחוב נחלת בנימין, תל אביב
"חגיגה אביבית – מאפה כתמתם עשוי קרם בטטה על מצע פולנטה, מעוטר בשומשום שחור ומוקף פלחי ירקות שורש צלויים, ולידו ממרח טחינה וממרח ארטישוק..." שפרה צח לוקחת את הטבעונית הפרטית שלה למסעדת משק ברזילי בנווה צדק, תל אביב
"פרגיות צלויות ששופדו יחדיו, הונחו על קרם קוקוס קטיפתי במיוחד שבו נחו להן קוביות בטטה ותפזורות של עדשים ירוקים. חספוס הפרגיות אל מול הרכות של הקרם היה נהדר, טעים מאוד ומעניין..." ענבל גרזון, פונדק עין כרם, ירושלים
"הקרפצ'יו המיוחד של המסעדה חף כמעט לחלוטין מהמליחות שמאפיינת את רוב הקרפצ'יוז הסטנדרטיים ומתהדר דווקא במתקתקות על רקע חומץ הבלסמי..." גיל ח' עמית מתענג על הטעמים האהובים עליו במסעדת קינג ג'ורג' בראשון לציון
שוב הגיע הפסח, תזכורת לכך קיבלתם כבר בשיחת הטלפון מאמא שביררה (בדרכה שלה) איפה אתם עושים את החג? יש את אלה הנהנים לעמול שעות במטבח, לחתוך, לקצוץ, לבשל, לאפות וכמובן בסוף גם לשטוף את הכלים ויש מי שרוצה להנות מיום שמש אביבי ולקבל מחמאות על האוכל מבלי לבלות אפילו דקה אחת במטבח. הנה כמה המלצות למסעדות ומעדניות המציעות אוכל מוכן לחג: