הטבעונות היא לא עוד מגמה חולפת כך שלאחרונה ניתן לראות איך יותר יותר בתי קפה ומסעדות, ואפילו מסעדות שף מובילות, הוסיפו לתפריט שלהן מנות טבעוניות ברמה גבוהה. ריכזנו במקום אחד רשימה של מסעדות ידידותיות לטבעונים שכדאי לכם להכיר
"נתחי הבשר נפרסו לפרוסות דקות ושודכו לתפוחי אדמה שבורים שנאפו בתנור אבן - מנה מרשימה מאוד וגדולה המציגה טעמים חזקים וארומות, בשרים איכותיים ועשיה מדויקת..." דומיניק קיטישין בר מוסיפה צבע חדש למתחם הבורסה ברמת גן עם מעשנה גדולה, נתחי בשר איכותיים ואווירה נינוחה כך שמובטחת חוויה מושלמת, בדיוק כמו זו של דן תורן
סנטה רוזה מביאה את בשורת האוכל הקליפורני לארץ. האוכל הקליפורני מושפע מאוד ממטבחי המהגרים – המקסיקני, הצרפתי, האיטלקי והאסיאתי, כך שמתקבל מטבח פיוז'ן המשלב בין מספר שיטות ומסורות בישול. בואו לנסות את הארוחות העסקיות שיש למקום להציע
אז רגע אחרי שקיבלנו בזרועות פתוחות ובחיוך ענקי את השנה החדשה, מגיע חג סוכות בו אנו מטיילים ונופשים עם הילדים (ויחד עם כל עם ישראל). אם אתם בעניין של טיול סביב הימה הלאומית, ריכזנו עבורכם רשימה של מסעדות מומלצות סביב הכנרת, כדי שתדעו איפה הכי שווה לאכול באזור הזה. חופשה מהנה!
"הכוכב של הצלחת היה ללא ספק שיפוד השקדים. שקדים הם חומר גלם עדין, יד לא מיומנת וקיבלתם שיפוד צמיגי וחסר טעם, אבל בזויה יודעים לטפל בו יפה והשקדים שטעמנו פשוט עשו לנו חגיגה בפה. נימוחים וטעימים, עשויים בדיוק מרשים, זה לדעתנו מנה חובה..." כאן תקבלו מיקום מפתיע, עיצוב מודרני עם מראות על התקרה, פלטות עמוסות בבשר וסלטים צבעוניים ממכרים. טל יונאי שרייר מגיעה לזויה - עצירה שווה על כביש החוף!
שוק הפשפשים הוא אחד האזורים הקולינריים המעניינים שיש לעיר הגדולה להציע. יש בו הכל ולכל אחד: מסעדות חדשות לצד וותיקות, מטבעוני ועד בשרי, מתאים לשומרי כשרות ועד ברים תוססים לשעות הקטנות של הלילה. בואו להכיר את המקומות הכי שווים של שוק הפשפשים!
הקולינריה הישראלית אימצה אליה בחום ובאהבה את מטבחי העולם המביאים לנו ניחוחות, צבעים וטעמים מיוחדים הכי קרוב שאפשר לארץ המקור. במיוחד בשבילכם ליקטנו רשימה של מסעדות אתניות מומלצות - נציגות של מדינות על גבי הגלובוס. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"עגבניות שרי לצד עגבניות שטח חרוכות על מחבת פלדה, מזוגגות בקרמל טימין, פונדו גבינה כחולה, בלסמי מיושן, מוצרלה בופאלו וקריספי בזיליקום. העגבניות ניהלו רומן מוצלח עם יתר המרכיבים כך שהתוצאה מענגת במיוחד..." כרמית אופק מגיעה ליאסו תל אביב ומגלה שילוב של מסעדה-בר-טברנה יוונית מודרנית כשעל הכל מנצח השף אביב משה. אל תפספסו את החגיגה היוונית הסוחפת של יאסו!
אירועי בוטיק במסעדות הפכו כבר ממזמן לטרנד עכשווי במחוזותינו, כך שתמצאו מסעדות רבות בתל אביב המציעות חדרים פרטיים, מרפסות פתוחות תחת כיפת השמיים, ואף מוכנות לסגור את כל חלל המסעדה עבור האירוע המיוחד. והתפריט - נבנה יחד עם השף בהתאם לסגנון האירוע וכמות המשתתפים, כך שמתקבל אירוע איכותי ומשובח. קבלו המלצה לארבע מסעדות לאירועים בתל אביב שידאגו לכם לאירוע בלתי נשכח
"מנת מיקס פירות ים ברוטב קארי צהוב מוגשת בקערת חרס עמוקה, כשלצידה על מגש חרס שמונה כדורי סטיקי רייס. השילוב המוצלח בין פירות הים, הרוטב והאורז, גרם לכך, שלמרות שמצד אחד כבר לא יכולנו לאכול עוד, מצד שני לא יכולנו להפסיק לאכול..." צביקה זייפר מגיע למינה טומיי בתל אביב ומגלה מהו סוד הקסם שמושך את הישראלים למסעדה שנותנת כבוד לחמישה מטבחים אסייתיים
"עוד התענגנו על צלעות טלה שמנמנות ועסיסיות, ששום חגיגת בשר אינה שלמה בלעדיהן; וכמובן שגם פילה היה לנו, מעדן נימוח בפה שהוכרז כמנצח של הסעודה והשאיר טעם לעוד, גם אחרי שלושה קילו בשר....". ליאור פנחסי הגיע לפיקניה בבית ינאי בלי יותר מדי ציפיות וגילה שם גן עדן מושלם לחובבי הבשר. תפעילו את הווייז ותתחילו לנסוע לשם כבר עכשיו - הנאה מובטחת!
ראש השנה כבר ממש מעבר לפינה, מה שאומר שצריך לדאוג גם למשהו מתוק לשולחן החג. אז איך אתם אוהבים את העוגות שלכם? עם תפוחים, עם אגוזים, עם קינמון או עם המון דבש. ריכזנו עבורכם רשימת קונדיטוריות מומלצות לראש השנה המציעות תפריטים חגיגיים ומלאי הפתעות. חג שמח!
"חציל בצנצנת – מנת שכבות הכוללת לב עגבניה, חציל, פטה, טחינה לבנה ועשבי תיבול, מנה מזרח תיכונית קלאסית, המומלצת במיוחד לאוהבי החצילים..." בערבי שני יש בכרמים שבמושב סגולה תפריט ספיישל יווני בניצוחו של השף סהר רפאל. גיא סופר זמרני אמר יאסו, והצטרף בקלילות לחגיגה השמחה. איפה אתם בשני הבא?
"חציל חרוך על האש על מצע של עגבניות שרי וטחינה עדינה - שילוב נעים ומאוזן של טעמים. מזל שנותר לנו מהפוקאצ'ה כך שטבלנו אותה בנוזלים שניגרו מהחציל ומחבריו לצלחת..." קרין אביב ובן זוגה הגיעו למסעדת השף וילה וי בחד נס וזכו לחוויה קולינרית מענגת וסוחפת שלא נופלת מכל חווית אירוח במסעדת שף במרכז הארץ
אין כמו אוויר הרים צלול כיין, כך שזו הזדמנות נהדרת להגיע לירושלים. אז אם הגעתם לבירה, כדאי שתזכרו שיש בה סצנה קולינרית חיה, בועטת ומעולה - כזו שלא כדאי לפספס. והפעם, ריכזנו המלצות על מסעדות לא כשרות בירושלים, כי לפעמים אתם מחפשים גם את זה!
"300 גרם של צלעות בבישול ארוך ועישון חם, מושרות ברוטב שזיפים מתקתק וסמיך שמעניק להן זיגוג חום מרגש וארומטי. הבשר מחליק מהעצם וכאשר פוגש את החך ניתן לשמוע סימפוניית מלאכים קטנה המנגנת את מרש הניצחון של ורדי..." דן תורן מגיע למקדש הבשר של אזור השרון - רובינשטיין בנתניה, ויוצא משם בתוספת 1.5 ק"ג בשרים בקרבו
"מנת הסקאלופס העסיסיים, שנחו על מצע ריזוטו של שום פרא, ויניגרט עגבניות פיקנטי נהדר, צ'ילי ועירית, נכנסה אצלנו מיד לפנתיאון...". ליאור פנחסי מגיע לפאסטל השוכנת באגף החדש של מוזיאון תל אביב ונהנה ממנות מיוחדות של השף הלל תווקולי המתכתבות עם יצירות האמנות העוטפות את המקום
"דג לברק גדול ובשרני במיוחד עם שום ולימון לצד פירה סגול, שהוא פירה תפוחי אדמה שהושרה בסלק שהעניק לו את הארומה המיוחדת, הטעם העילאי והצבע הנעים לעין..." עם מנות דגים ופירות ים מעניינות, תוספות מיוחדות ומרפסת קסומה המשקיפה לכיכר קדומים - אבראג' ביפו היא אופציה מצוינת לבילוי רומנטי כמו זה שארגנה יעל דור לבן זוגה
מתכננים טיול לצפון? אז אחרי שתסמנו וי על שייט קיאקים, מסלול טרקטורונים וטיול רגלי בין נופי הצפון המרהיבים הגיע הזמן לשלב מנוחה לרגליים יחד עם ארוחה טובה במסעדה. במיוחד בשבילכם ריכזנו רשימה של מסעדות בצפון ששווה לכם לעצור בהן וליהנות ממטעמיהן המיוחדים
במרכז העיר התחתית בחיפה תמצאו את אפטר דארק, בר-מסעדה אמריקאית, המציע מוזיקה משובחת, אווירה חמימה ותפריט עשיר של דגים טריים, בשרים מעושנים, פירות ים ממכרים בטעם, המבורגרים מעולים ועוד שלל מנות בר קלאסיות. תשמחו לדעת שהמקום פותח שערים כל יום בשעה 12:00 וישר מתחיל להציע ארוחות עסקיות במחיר מעולה. מי מצטרף לבירה של צהריים?
"הגיע מגש עץ שכלל רצועות פילה רך, צלעות צלויות במידה הנכונה, שום אפוי ותפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים שהוכיח לנו שהמטבח של סאטיה יודע להוציא תחת ידיו תוצרים מופלאים גם בתחום הבשרי..." היא בירושלים, היא לא כשרה, היא פתוחה בשבת והתפריט בה פשוט מוצלח. יעל ניישטוט מגיעה לסאטיה לארוחת יום הולדת לחתיך שלה
"פרוסות של בשר מצוין שהוגש עם ארטישוק רוסטיקו, מיקרו אפונה, בזיליקום, פרמזן, שאלוט, נגיעות של קרם אבוקדו ואיולי קוניאק, שהעניקו לו ליווי עדין. הונחו על הבשר גם פרוסות של פלפלון צ'ילי נשכני..." גיא סופר זמרני מגלה אוכל משובח גם מחוץ לתל אביב. נעים מאוד: אברטו גדרה - מסעדת שף השואבת השראה קולינרית מאיטליה
"קבב טורקי מהטאבון, 270 גרם של אושר נוטף שומן, כשבתחתית החרס פרוסות של תפוח אדמה הסופגות את הכל באהבה. האיזון בין השומן לבשר היה פנטסטי, רך, עסיסי בלי יותר מדי תבלינים שהסיחו את הדעת מהבשר..." פשאה תל אביב מצליחה להפתיע ולרגש עם קוקטיילים מעולים, מנות גדולות ומנחמות, צוות מלצרים בקיא ואדיב, תפריט המקדש את המטבח הטורקי ואוכל עשיר בטעמים עזים. יעל דור חזרה עם טעם של עוד
"נתחי עוף עם בטטה, כוסברה וקוקוס, שילוב מופלא של טעמים עשירים עם גוון אסייתי, מנה גדולה ומפנקת, מתקתקה עם חריפות עדינה, מרקם סמיך אבל לא כבד מדי. גם בקיץ הקדרה הזו עושה חשק להתחבק ולהירדם איתה..." אם נתחיל מהסוף להתחלה, אז במי קאסה הרצליה תמצאו את הקראק פאי - הקינוח הכי מפתיע שתאכלו, טלי סגל התמכרה אליו רגע אחרי שסיימה ארוחה מלאה בהפתעות קולינריות
במהלך השנים נפתחו בראשון לציון לא מעט בתי אוכל וברים, ולצד זה המשיכו לשגשג ולפרוח כמה מסעדות ותיקות ומיתולוגיות. יצאנו לסיור ברחבי העיר וחזרנו עם המלצה על חמש מסעדות בראשון לציון שכדאי להכיר מקרוב כולל את התפריט המיוחד שהן מגישות. אל תשכחו להזמין שולחן מראש!