''רק במסעדות עם בשר איכותי במיוחד אפשר ליהנות מסטייק סינטה עסיסי וטוב. במיטשוס לא אכזבו, והבשר היה עשוי היטב ועסיסי במידה...''. יובל בלנקובסקי התרשם מהכבוד העצום שחולקים במסעדת מיטשוס לבשר שהם מגישים, מהגידול ועד לצלחת
''סביצ'ה דג ים מצליח גם הוא לבדל את עצמו בטעמי חריף-חמוץ-מתוק של צי'לי, לימון, תמרים, בצל וכוסברה, בעיטור ביצי סלמון...''. מסעדת ג'ולייט קיטשן מציגה שילוב מעניין של אוכל מעולה המוגש בגינונים קלאסיים, באווירה לא פורמאלית
במסעדת בית תאילנדי שבתל אביב מגישים אוכל תאילנדי אותנטי, שאינו משנה במאום את דרכי ההכנה, ההגשה, או הטעמים המקוריים של תאילנד. בשעות הצהריים מוגשת שם ארוחה עסקית, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית ושתייה לבחירה, במחיר 48-75 ₪
בשיא החום והלחות של יולי-אוגוסט, אין כמו להימלט לגלידרייה צבעונית וקרירה, ללקק גלידה מתוקה וצוננת, בכוס או בגביע, ולקחת חופשה קצרה ממזג האוויר המהביל שבחוץ. הנה ארבע גלידריות בהן תוכלו לקחת פסק זמן מהחום
''אני קיבלתי את השושקה, מנה שכבר התיאור שלה עורר לי את בלוטות הרוק - פלפל אדום בציפוי פריך, ממולא בגבינת קשקבל וריקוטה, על רוטב פלפלים פיקנטי. וכמה שזה טעים...''. נדב אבידן הרחיק עד לרחובות כדי ליהנות ממטעמי סזאר ביסטרו
''מגש טעימות יפני, הביא עימו מגוון מנות מהמטבח היפני לזוג. היו שם טונה צרובה, דים סאם, פטריות שיטאקי מטוגנות, פילה סלמון, פאנקו פיש ועוד מיני מטעמים...''. עיינה גל חיפשה פתרונות סושי ברמת גן, ומצאה ביוקו אונו הרבה יותר
החופש הגדול כבר כאן, וזה בדיוק הזמן לתכנן את החופשה המשפחתית השנתית, ולמצוא אטרקציות שמתאימות לילדים, וגם למבוגרים, בסמוך לאזור הנופש. הנה ארבע מסעדות לכל המשפחה, ברחבי הארץ. אחרי הכל, גם את נושא האוכל כדאי לתכנן מראש
''המנה העיקרית שלי - מניפת חזה עוף בגריל, ברוטב טריאקי, מוגשת בחן על מצע אורז מוקפץ עם ירקות - הייתה גולת הכותרת עבורי...''. היום הרע של שירי טוב נמוג כאיננו, בזכות האביר שלה, וארוחת הצהריים המשותפת שלהם בסופר סושי
''עגל החלב היה משובח ורוטב הפלפל מצוין. הברווז, שנכנע בקלות למגע המזלג, נטבל ברוטב תפוזים מתקתק ומריר, שמשלים את התמונה (המופלאה גם בלעדיו)...''. מצב רוחה השפוף של אדווה גן סתיו השתפר ללא היכר אחרי סבב טעימות בפרי מגדים
מסעדת מונטיפיורי הכשרה, הממוקמת במשכנות שאננים שבירושלים ומשקיפה על חומות העיר העתיקה, מציעה בשעות הצהריים ארוחה עסקית הכוללת מנה ראשונה ועיקרית, במחיר 65 עד 83 ₪. בתוספת מחיר, ניתן ליהנות גם משתייה וממגוון של קינוחים
''למנות העיקריות, קיבל יובל סטייק אנטרקוט מיושן, שלדבריו אם רציתי יכולתי לבקש חתיכה, אבל זה היה הורס את החברות בינינו...''. ממש כמו בארי מנילו, ששר על אהבתו למנדי, מזמרר נדב אבידן על אהובתו החדשה, מסעדת מנדי'ס בפארק הירקון
''את האנטרקוט הסכמנו, בעצת המלצרית (שעשתה יד אחת עם הקרדיולוג שלנו) לצלות קצת מעבר למה שאנו רגילים, ולא התחרטנו...''. אדם בר וחברו הטוב יצאו לערב גברים בבר-מסעדה ברקרולה, והיללו את חומרי הגלם המעולים והאלכוהול המשובח
''בקערה שחורה ועמוקה משייט לו בנחת בשר סירליון, שהוקפץ בווק עם חצילים, שעועית ירוקה, עגבניות שרי, חלב קוקוס, בזיליקום וקארי אדום...''. בשביל המנה הזאת (אבל לא רק), היה שווה למיכל זמרני להגיע מחיפה למסעדת מינה טומיי שבתל אביב
אירועי הלילה הלבן, שיצוינו השבוע, יכללו בין השאר תפריטים אטרקטיביים במחיר 78 ₪ לסועד, במגוון מסעדות הפזורות בין מתחמי העיר הלבנה של תל אביב. לקראת החגיגות, וסוף השבוע שאחריהן, הנה ארבע מסעדות בהן תוכלו לציין את הלילה הלבן
במסעדת דים סאם מציעים מגוון של אוכל אסייתי, ובו דים סאם, סושי ומוקפצים, המוגש בשעות הצהריים בלא פחות משש ארוחות עסקיות. חמש מיועדות ליחיד, ואחת – לזוג. במסגרת אירועי לילה לבן יוצע במסעדה דיל נוסף, במחיר 78 ₪
''ספגטי פנה בסגנון ים תיכוני, כלומר רוטב שמורכב מעגבניות, שום, בצל, זיתים שחורים, פסטו, וגבינת פטה, המצטרפים יחד לפסטה מעולה, כדי ליצור מה שאני הגדרתי כ'חוויה בלתי נשכחת'...''. נדב אבידן מצא לעצמו בית איטלקי במסעדת אלורה
פסטיבל לילה לבן, המציין את הכרזתה של תל אביב כאתר מורשת תרבות עולמית, ייחגג ב-3 ביולי, זו השנה החמישית ברציפות. כאן תוכלו לקרוא קצת רקע על האירוע, ללמוד על המסעדות שמציעות דילים מיוחדים לכבודו, ולטעום קצת אירועי חוצות
כבר חלפו הימים שמסעדה סינית פירושה כדורי עוף מטוגנים ברוטב אדום, והאוכל הסיני, והאסייתי בכלל, תפס לו זה מכבר מקום של כבוד בנופי המסעדנות הישראלית. הנה ארבע מסעדות משובחות מן המזרח הרחוק. שתיים סיניות, שתיים אסייתיות
''לוקסור הוא פירמידת קרם מועשרת בתערובת פולי קפה, ומקושטת בפסי גנאש על בסיס קראנצ'י, המונח על פרלינה וגנאש שוקולד מריר...''. ריקי אלעזר גילתה את גם קפה, קפה-המסעדה המושלם לאוהבים. אמנם עם אמא שלה, אבל בכל זאת
"ניוקי בטטה עם שרימפס, מנה מפתיעה ומעניינת, עשירה בטעמים מנוגדים, של עגבניות מיובשות שקצת צורבות, גבינה כחולה שמפתיעה בחריפות קלה, ואגוזים מתובלים המפתיעים כשהם מגיעים לחיך....". מסעדת מסיק. כל מילה נוספת מיותרת
בזן נדיר, ביסטרו מקומי בגדרה, ניתן לקבל בימים א' עד ה', בין השעות 12:00 ל-17:00, ארוחה עסקית הכוללת, במחיר המנה העיקרית, גם מנה ראשונה - פטה כבד, מרק, סלט או אנטי פסטי - לחם הבית עם מטבלים, ושתייה. פינוק דרומי
בשבועות הקרובים נזנח את הדיאטה לטובת מסיבות סיום, חגיגות קיץ, חתונות ושאר אירועים שפירושם – קיץ. לכבוד כל אותם אירועים משמחים, הנה ארבע קונדיטוריות משובחות באמת. כאלה שבשביל המוצרים שלהן - שווה לשבור את הדיאטה
''בן זוגי הזמין את המנה המנצחת - פילה יען, במילוי חזה אווז וגבינת קשקבל, שהוגש עם פסטו, צלפים וירקות שורש. מנה מפתיעה ועשירה בטעמים ובריחות...''. במקום לאכול שטח בהכנה ל''הישרדות'', אורלי פרש אזולאי אכלה טוב בחוות התבלינים
''הזמנו קבב. וקציצות הבית. וגם כבש בתנור, שיהיה. הכל היה טעים מאד. קציצות מתובלות כהלכה, קבב עשוי על האש כמו שצריך, והכבש- תענוג. רך, עסיסי ומלא טעם...''. עיינה גל שבה ממסעדת מונקה עם כמה תובנות על המוסד היפואי הוותיק
לרוב, רוצה הישראלי את הארוחה שלו עם הרבה בשר. אגב כך, הוא מפספס את המסעדות החלביות הייחודיות, המציעות אוכל איכותי, עונתי וטרי, על טהרת החלב, הגבינות והשמנת. לכבוד שבועות, הנה ארבע מסעדות חלביות משובחות ברחבי הארץ