החורף כבר כמעט כאן, גשם יורד לפרקים בצפון הארץ ובמרכזה, אבל בדרום עדיין חם ונעים, ובאילת מציעים בתי המלון בחול המועד סוכות, ואחריו, מבצעים לכל המשפחה. אם אתם יורדים דרומה – הנה ארבע מסעדות שתוכלו לפקוד בדרך לאילת
''אני נהניתי ממנת הנודלס, שהורכבה מאטריות ביצים, ירקות, בוטנים ואגוזים קלויים, שהוקפצו ברוטב סויה חריף-מתוק, לכדי שילוב מצוין וערב לחיך...''. ארוחת צהריים במסעדת יטבתה בעיר גרמה לקרן ויזנר לסלוח לבן זוגה על כל שיגיונותיו
''דפנה מקבלת אותנו בחיוך ענק, וברול i/o שכולל טונה אדומה, קמפיו (דלעת יפנית מתוקה), מלפפון, בטטה, ''והרבה אהבה''....''. מיכל זמרני לקחה חברה במצוקה לנטו סושי שבקניון חיפה, ונוכחה שבנסיבות הנכונות – סושי הוא מזון מרפא
אם גם אתם הייתם רוצים להיות עכשיו בטוסקנה, אבל תקועים מול המחשב במשרד – כדאי לכם לעשות קפיצה קטנה לחו''ל לפחות בארוחת הצהריים שלכם, וליהנות מהארוחה העסקית של מסעדת לוסטיג מטבח איכרים, המציעה אירוח כפרי ביתי, כמו באירופה
''בכל המנות מורגשת, בדיוק כמו שהבטיחו לנו, הים תיכוניות של ישראל - בשימוש בעשבי תיבול מקומיים, לדוגמא. עוגת הדניס של אספי הייתה קלילה וטעימה, והפילה שלי היה נהדר גם הוא...''. עיינה גל ציינה את פתיחת השנה במסעדת הסוכה הלבנה
''למערכה השנייה מתייצבים שניים, קערת חסילונים יוקרתית ופלאפל בטחינה. אלה ואלה נעלמים מהצלחות כמעט ברגע, משאירים מאחריהם רק את קולות ליקוק האצבעות...''. יובל אופק בדק את הסניף החדש של מסעדת דיאנא בנצרת. איכותי כמו מסעדת האם
חול המועד סוכות הוא זמן טוב לטיולים משפחתיים ברחבי הארץ, ובבירה – בפרט. שם, פותחות רוב המסעדות סוכות, מתקשטות בקישוטים צבעוניים ובפעילויות לילדים, ומציעות מטעמים מיוחדים לחג. הנה ארבע מסעדות ירושלמיות שבהן כדי לבקר בסוכות
יום כיפור בפתח, ובקרוב יתכנס כל בית ישראל לחשבון הנפש השנתי ולחתימה טובה, מי בצום ובתפילות, מי במרתון די.וי.די. במסעדות כבר חשבו על היום שאחרי, וארגנו מסיבות חטאים מעוררות תיאבון. הנה ארבע מסעדות בהן תוכלו לשבור את הצום
''הבשר הוא כנראה האיכותי ביותר שאכלתי מימי, ואסף, שגר בטקסס כמה שנים, ומבין בבשר, מסכים איתי. נתח עבה, מתובל בדיוק, ועסיסי שזה כואב...''. מיכל שי נחשפה לארוחת הצהריים האטרקטיבית של מסעדת 2C, עם האוכל המשובח והנוף המנצח
''בתזמון מושלם הגיעו לשולחן מורי טמפורה – מיקס של קלמארי ושרימפס בטמפורה, שהוגשו בצורה אסטטית ומרשימה; וגיוזה מצוינים...''. מבעד לערפל האלכוהול, תוצאה של צ'ויה מוצלחת, משחזרת אווה גן סתיו את הביקור המהנה באריגטו סושי בר
כחג המצוין בעיקר בצורה קולינארית, עם שפע מנהגים הקשורים באוכל – נחגג ראש השנה גם במיטב מסעדות ישראל. הנה ארבע מסעדות המציעות מבצעים מיוחדים לראש השנה: אם זה אוכל או עוגות לקחת הביתה, מסיבת פתיחת שנה, או מבצעים במהלך החג
''שלושה סוגי דגים היא מכילה, פיסת השלמות הזו. סלמון, דניס ובס, אשר נחתכו לפילה, נצרבו בגריל בידיים אוהבות, והונחו על מצע סלט סלסה...''. חגיגת 15 שנה למסעדת פורלין היא חגיגה גם עבור הלקוחות. כמו נדב אבידן, למשל
''בצהריים שוקולד מריר שעוטף כמה פרלינים משובחים, ובהם אמרטו, אספרסו וטראפל ויסקי; ובערב פרלין ארל גריי משובח במיוחד, בטעמי תה סמיך וקרמל...''. מארזי המתנה של Roy שוקולד מושלמים מכל בחינה, להוציא אחת: הם נגמרים הרבה לפני החג
למי שמחפש קלאסיקה בלתי מתפשרת גם בארוחה העסקית שלו, מומלץ לנסות את מסעדת שה רומי. המסעדה מציעה אווירה פריזאית, תפריט אותנטי וארוחות עסקיות משובחות, הכוללות מנה ראשונה ושתייה במחיר המנה העיקרית, הנע בין 36 ל-69 ₪
למרות מבחר המסעדות בארץ, הסוגים והתפריטים המגוונים, טווח המחירים הרחב ושירותי הארוחות העסקיות – לפעמים, כל מה שבא לנו זה אוכל פשוט, מהיר וטעים, בפיתה או בבאגט. הנה ארבע מסעדות של אוכל מהיר וטעים, ברחבי הארץ
''פאק בונג מבוסס על ירק שמגודל בישראל במיוחד עבור המסעדה, ומוקפץ בלהבות עם רוטב שעועית חומה, פרוסות בשר לבן או שרימפס ושום. התוצאה מענגת ממש...''. מיה בר אכלה במסעדת בית תאילנדי אוכל תאילנדי אמיתי, לא מתפשר ולא מתחנף
''המנה הקמבודית, המורכבת מאנטרקוט, חציל פריך, חזה אווז מעושן, בזיליקום, קרמל וקינמון, עוררה בי תיאבון כאילו לא אכלתי דבר...''. נדב אבידן גילה במסעדת למון גראס איך מעבירים בנעימים גם זמן לא נעים בעליל, כמו זמן הציפייה לגרר
ממרק וון-טון ועד סושי, מפאד-תאי ועד צ'פאטי, משיפודי יקיטורי ועד עוף בלימון. טרנדים קולינאריים באים והולכים, אבל האוכל האסייתי – הסיני, היפני, התאילנדי וההודי - כאן בכדי להישאר. הנה ארבע מסעדות אוריינטליות ברחבי הארץ
''היו שם סלט מטבוחה מצוין; כבד קצוץ טוב מאד שרקם ידידות מופלאה עם חלת השבת הטריה, גם היא מבופה, ועוד...''. במסגרת תנועת ''היום לא מבשלים'' שהקימה אדווה גן סתיו, הוחלפו בישולי יום שישי בטייק-אווי מבופה בכפר סבא. היה שווה
''דני, בחורה עדינה ואנינה בדרך כלל, נאבקת עם המפצח, עד שהיא מגלה את מינון הכוח הנכון שיש להפעיל בכדי לשבור את שריון הסרטן ולשלוף את בשרו הטעים. אני מצטרפת בשמחה...''. מיכל זמרני וחברה גילו את חווית אכילת הסרטן במסעדת נמו שבחיפה
מסעדת אלפינה מציעה תצפית מוצלחת אל חופי הים היפים של נתניה, אווירה שלווה, רוגעת ונעימה, ותפריט צרפתי עם נגיעות שוויצריות. בשעות הצהריים מוגשת במקום ארוחה עסקית, הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וקינוח, במחיר 60 ₪ לאדם
שנת הלימודים החלה באופן רשמי, הילדים כבר הספיקו להתגבר על ההלם, או הבאסה, או השמחה, ומן הסתם כבר קיבלו מטלה או שתיים. למי שרוצה בכל זאת לפנק את הצאצאים לכבוד פתיחת שנת הלימודים – הנה ארבע מסעדות שמתאימות גם לילדים
''ההמבורגר הוא פשוט ליגה אחרת: עבה מאוד, עסיסי, עם תיבול מינימאלי שנותן כבוד לטעם האמיתי של הבשר. שיפודי האנטרקוט, לפחות לפי הכמה חתיכות שהוא הואיל לנדב לי, מעולים גם הם...''. שפרה צח פינקה את בכורה בארוחה במסעדת פטרוזיליה
''הבשר היה רך ועדין ובאופן כללי תענוג לחיך, כזה שמזמין התלבטות האם לסיים את המנה בידיעה שלא תוכל לאכול יותר לפחות בשבוע הקרוב...''. שיר כידן, בתולת אוכל הודי, זכתה להתנסות חיובית ולחוויה לימודית במסעדת נמסטה הכשרה שבאשדוד
למעוניינים לחגוג עם הילדים את פתיחת שנת הלימודים – מסעדת דיאבלו טאפאס בר שבמכבים מציעה עסקית מיוחדת לילדים, בכל ימות השבוע, בכל שעות היממה, וכוללת ספגטי או שניצל ותוספת, שתייה וקינוח. גם מחירה נוח – 36 ₪ בלבד