עומר גנור מבית הספר לברמנים זמן אמיתי נזכר שעד היום הוא דיבר על כל מני סוגי אלכוהול אבל עדיין לא על יין. לא מומחה גדול אבל בכל זאת מהתחום, הנה רשמים מסדנת הטעימות של קונצ'ה אי טורו הצ'יליאני
דניאל לוין מחפש חו"ל בארץ – אם אפשר כמה שיותר קרוב למקסיקו. מייקס פלייס שברמת החי"ל תל אביב מציע אווירה כמו מעבר לים עם גיטרות חשמליות מעל לבר, אוהדי ספורט שתייני קנקני בירה ומלצרית בשם אשלי. עוד לא שתינו
עומר גנור, זמן אמיתי, אייריש מיסט: "מאוחר יותר לדרמבוי בכמאה שנים, אך עדיין מדובר במאות ה-18 וה-19, אז עוד לא ישבו באירלנד ובדקו באינטרנט נתוני מכירות של ליקרים במערב אירופה במטרה לחקות להיט ולעשות כסף בקלות..."
"שני זני הענבים הפופולריים והמצליחים ביותר בשוק היין המקומי: שיראז או בשמו האחר סירה והקברנה סוביניון..." יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות חדשים מיקב דלתון, יקב טוליפ, יקב הרי הגליל ויקבי סגל. נעשה לחיים
ביום א' יוצאת אורלי פרש-אזולאי לפאב מיידלר'ס שבכרמל חיפה, בניסיון לטפל בשביזות יום א'. ניסיון של 11 שנים, חלל משודרג, ערבי קונספט ואלכוהול מעולה שעושה את העבודה כמו האוכל שלצדו. יום ראשון לא חייב להיות קשה
"אל השולחן הגיעו מצעד מנות ראשונות טעימות להפליא: סלט עשבים עם פיצוחים, פטה כבד, סלמון כבוש על קרוסטיני, קרפצ'יו בקר ושרימפס ממולא בבשר סרטנים ובציפוי פריך..." אורלי פרש-אזולאי, שעת ערב, רסטו-בר מוריה 29 בחיפה
"מזמין את הקהל להתנסות: למדוד, למזוג, לערבב, לתפוח, להבעיר, להזניק – עבודת הברמן אינה קלה. ובכל זאת, האינטראקציה הזו חייבת לזמן כמה סיטואציות מצחיקות..." אורית איציק, סדנת קוקטיילים, זמן אמיתי, תל אביב
לפעמים סיגר הוא רק סיגר. ולפעמים ערק הוא לא רק בקבוק בשלושים שקלים. עומר גנור, זמן אמיתי, מציג בפנינו את החבר החדש: ערק קעוואר. הוא ירדני, הוא בן למשפחה טובה והוא מכיל לפחות ארבעים וחמישה אחוזי אלכוהול
"מקום שיוכלו לחגוג בו. עם קצת קריוקי (כולל רפרטואר מכובד של שירים בעברית, באנגלית ובצרפתית) ומוסיקה, אוכל טוב, שולחנות מעוצבים, תקרות גבוהות ורחבת ריקודים. עם מנהל אירועים..." אורית איציק, איב, תל אביב
"כמו בכל שנה בשתיים עשרה השנים האחרונות, הופך חודש סיום הבציר לפסטיבל משכר של פעילויות לכל המשפחה, ובהן טעימות יין, סיורים, דריכת ענבים בגתות עתיקות, מרוץ יקבים ועוד, בליווי מופעים מוזיקליים ותערוכות אמנות..."
"כדאי לגוון את השולחן גם ביינות מזנים מוכרים פחות. הם מתאימים פעמים רבות יותר למטבח הישראלי והשתייה שלהם מוסיפה הבנה וידע גם כשטועמים יינות מזנים מוכרים. אז אזרו אומץ ונסו..." יובל בלנקובסקי לא קברנה סוביניון
"מולים ביין לבן, לימון וקוביות עגבנייה מתפצחים בהנאה, תוכנם הרך ומלא עשבי התיבול נשלק וקליפותיהם מושלכות בקצב מסחרר...." אורית איציק מתפעלת מתפריט משובח בבר-מסעדה-קפה גורדו, תל אביב – לא מוותרים על הים בחורף
"הקונספט של על המים הוא דגים טריים, שהדייג העלה היום בחכתו..." אפרת רוזן סוגרת את הקיץ עם בן זוגה בבר-מסעדה על המים שעל חוף ימה של הרצליה. אל מול אחרוני הרוחצים הם אוכלים פילה מוסר ודג פרידה בליווי יין
"השעה עשר בערב. בעודנו מתענגים על הטעמים, מקרינים על מסכי הענק את הסדרה הערבית הפופולרית "באב אל חארה". לפתע שוררת דממה, הסועדים כולם פוסקים ממלאכתם ושוקעים לתוכה, וכך גם אנחנו..." עוזי בשן, הוואנה פלוס, חיפה
דניאל לוין יוצא מהעיר בחיפוש אחר מקומות חדשים ומפתיעים. רק דקת נסיעה אחת מאיקאה הוא מוצא את שמרוק – פאב שכונתי שמעניק אווירה נינוחה ומפנקת. עיצוב של פאב אירי נטול פוזה, כריכי בשר והמון בירה וויסקי בהתאם
דניאל לוין משתתף בערב ג'אם סשן ייחודי שנערכים בקפה השכונתי זוהו (Xoho) התל אביבי, בדיוק כשהוא הופך לפאב: מטבח קטן עם מנות פשוטות אך גאוניות, מוסיקת ג'אז וקאנטרי, אורחים שמשרתים את עצמם ואת אחרים ואנגלית מגוונת
יובל בלנקובסקי מציע לכם יינות שילוו את ארוחת ראש השנה שלכם כמו גם את שאר החגים. פתחו את הארוחה בחליצת בקבוק יין לבן תוסס ומרשים, המשיכו עם יין אדום למנה העיקרית וסיימו ביין קינוח שימתיק את השנה החדשה
"היינן הסביר לנו על כל אחד מהיינות הנעשים מענבי כרמים באזור הרי ירושלים הנשקפים ממרפסת היקב. מאז ומעולם ישנו חן מיוחד ליינות הנשתים במקום גידולם..." יובל בלנקובסקי מסייר ביקב המקומי של צובה, ואוכל בקפה בלמונט
"Y-red הוא ליקר המתובל בעיקר בפלפל צ'ילי אדום וגם במעט קינמון, 40% אלכוהול. זו הגדרה מאוד מאוד יבשה למשהו שהוא פשוט חוויה יוצאת דופן..." עומר גנור (אשכנזי מבית זמן אמיתי) מחייך עם חריפות הליקר Y-צ'ילי
איש הבשורה יובל בלנקובסקי עם המלצות יין רבות לימות הקיץ החמים וגם לחגים הקרבים ובאים: יינות כשרים בסגנון שמפניה ביבוא מצרפת ומספרד, סדרת רכסים המקומית של יקב סגל, יקב טוליפ לחג ויין עלמה 2008. תיהנו
יובל בלנקובסקי מתרשם מיכולותיה של הוודקה סטולי עלית, וודקה אולטרה פרמיום המיוצרת ברוסיה, שהושקה בהשקה מסוגננת במירור בר, הבר היוקרתי של מלון הבוטיק ממילא בירושלים: היא שקופה, צלולה, קטיפתית ומחליקה בגרון
"שילוב מיוחד של בר, בית קפה שאנטי ומסעדה כשרה – ואיך שהוא הכול מתמזג יחד לחלל גדול, פתוח אל הים, לא מתיימר אבל עדיין שומר על טעם טוב..." עיינה גל מוצאת זמן להיפגש עם השכנה במסעדת שאלתיאלי שעל חוף ימה של חיפה
"האווירה ידידותית עד חברית מאד, האורחים שעדיין אינם מוכרים לעובדים של ברנש זוכים לקבלת פנים מחויכת, ואלו שמגיעים עם כלב זוכים לקערת מים מרווה. אנחנו זוכות גם למנות עיקריות..." אורית איציק בקפה ברנש, תל אביב
"יש בצ'ינאר שילוב של מרירות, מעט עשבוניות ומתיקות באיזון מופלא. עוד תכונה שאני מאוד אוהב בו היא הגוף שלו, כלומר המרקם והתחושה שהוא יוצר בחלל הפה. הצ'ינאר הוא משקה מעט סמיך אבל לא יותר מדי..." עומר גנור והצ'ינאר
"מהשרטרז קיימים שני סוגים: הצהוב שמכיל 40% והירוק שמכיל 55%, ואנחנו, שחונכנו מגיל קטן שעוברים רק בירוק הלכנו לעברו גם הפעם..." שירלי רחמים וחברה בוחנות את היצע האלכוהול של O'Connor – פאב אירי בראשון לציון