"השעה עשר בערב. בעודנו מתענגים על הטעמים, מקרינים על מסכי הענק את הסדרה הערבית הפופולרית "באב אל חארה". לפתע שוררת דממה, הסועדים כולם פוסקים ממלאכתם ושוקעים לתוכה, וכך גם אנחנו..." עוזי בשן, הוואנה פלוס, חיפה
דניאל לוין יוצא מהעיר בחיפוש אחר מקומות חדשים ומפתיעים. רק דקת נסיעה אחת מאיקאה הוא מוצא את שמרוק – פאב שכונתי שמעניק אווירה נינוחה ומפנקת. עיצוב של פאב אירי נטול פוזה, כריכי בשר והמון בירה וויסקי בהתאם
דניאל לוין משתתף בערב ג'אם סשן ייחודי שנערכים בקפה השכונתי זוהו (Xoho) התל אביבי, בדיוק כשהוא הופך לפאב: מטבח קטן עם מנות פשוטות אך גאוניות, מוסיקת ג'אז וקאנטרי, אורחים שמשרתים את עצמם ואת אחרים ואנגלית מגוונת
יובל בלנקובסקי מציע לכם יינות שילוו את ארוחת ראש השנה שלכם כמו גם את שאר החגים. פתחו את הארוחה בחליצת בקבוק יין לבן תוסס ומרשים, המשיכו עם יין אדום למנה העיקרית וסיימו ביין קינוח שימתיק את השנה החדשה
"היינן הסביר לנו על כל אחד מהיינות הנעשים מענבי כרמים באזור הרי ירושלים הנשקפים ממרפסת היקב. מאז ומעולם ישנו חן מיוחד ליינות הנשתים במקום גידולם..." יובל בלנקובסקי מסייר ביקב המקומי של צובה, ואוכל בקפה בלמונט
"Y-red הוא ליקר המתובל בעיקר בפלפל צ'ילי אדום וגם במעט קינמון, 40% אלכוהול. זו הגדרה מאוד מאוד יבשה למשהו שהוא פשוט חוויה יוצאת דופן..." עומר גנור (אשכנזי מבית זמן אמיתי) מחייך עם חריפות הליקר Y-צ'ילי
איש הבשורה יובל בלנקובסקי עם המלצות יין רבות לימות הקיץ החמים וגם לחגים הקרבים ובאים: יינות כשרים בסגנון שמפניה ביבוא מצרפת ומספרד, סדרת רכסים המקומית של יקב סגל, יקב טוליפ לחג ויין עלמה 2008. תיהנו
יובל בלנקובסקי מתרשם מיכולותיה של הוודקה סטולי עלית, וודקה אולטרה פרמיום המיוצרת ברוסיה, שהושקה בהשקה מסוגננת במירור בר, הבר היוקרתי של מלון הבוטיק ממילא בירושלים: היא שקופה, צלולה, קטיפתית ומחליקה בגרון
"שילוב מיוחד של בר, בית קפה שאנטי ומסעדה כשרה – ואיך שהוא הכול מתמזג יחד לחלל גדול, פתוח אל הים, לא מתיימר אבל עדיין שומר על טעם טוב..." עיינה גל מוצאת זמן להיפגש עם השכנה במסעדת שאלתיאלי שעל חוף ימה של חיפה
"האווירה ידידותית עד חברית מאד, האורחים שעדיין אינם מוכרים לעובדים של ברנש זוכים לקבלת פנים מחויכת, ואלו שמגיעים עם כלב זוכים לקערת מים מרווה. אנחנו זוכות גם למנות עיקריות..." אורית איציק בקפה ברנש, תל אביב
"יש בצ'ינאר שילוב של מרירות, מעט עשבוניות ומתיקות באיזון מופלא. עוד תכונה שאני מאוד אוהב בו היא הגוף שלו, כלומר המרקם והתחושה שהוא יוצר בחלל הפה. הצ'ינאר הוא משקה מעט סמיך אבל לא יותר מדי..." עומר גנור והצ'ינאר
"מהשרטרז קיימים שני סוגים: הצהוב שמכיל 40% והירוק שמכיל 55%, ואנחנו, שחונכנו מגיל קטן שעוברים רק בירוק הלכנו לעברו גם הפעם..." שירלי רחמים וחברה בוחנות את היצע האלכוהול של O'Connor – פאב אירי בראשון לציון
"ונחזור מהמנה האחרונה לעיקרית – היין. השיראז של אדיר עשוי מ-100% ענבי שיראז, הוא יושן 12 חודשים בחביות עץ ומכיל 14% אלכוהול. כרגיל מפתיע יקב אדיר לטובה..." יובל בלנקובסקי עם יינות חדשים בארץ ובארגנטינה
"ניסינו לברוח לפני תחילת משחק המונדיאל אבל הרבה אלכוהול ועוד הרבה יותר אוכל השאירו אותנו אל מול נוף הים שהפך לערמה של גברים מיוזעים שמודיעים לעולם על כל גול שהובקע..." שיר כידן מודיעה לעולם על מייקס פלייס, תל אביב
לפעמים איזון הוא פשרה בין כמה רכיבים, ולפעמים איזון הוא תוצאה של פאזל מושלם בין פיסות - "השלם עולה על סכום חלקיו". כזה הוא הבוומור. עומר גנור מבית זמן אמיתי מספר הכול על הבוומור – הוויסקי הסקוטי הנפלא
"אני לא זוכר אם הייתי בבירה השנייה או השלישית שלי ב-Bell Wood Bar כשעלתה בי המחשבה שבר טוב לא צריך הרבה, בעיקר הוא צריך להיות עצמו..." עם שריקת הפתיחה של משחקי המונדיאל בורח יובל בלנקובסקי מהבית עם חברים
יובל בלנקובסקי ממליץ על יקבי בוטיק שהם יקבי איכות. נסו את הרוזה 2009, את הגרנד וין 2007 ואת הסי 2008 של יקב קסטל, תנו כבוד ליקב לוריא שבמדרונות הר מירון, ואל תשכחו את יקב הבוטיק עגור ואת הקסם 2008 שלו
פילה עגל מיושן, סטייק אנטרקוט, צלעות עגל חלב, קבב טלה, שיפודי פרגית, פירות ים, גבינות, וודקה פרימיום, וויסקי אירי וסקוטי, ברנדי, ערק איכותי, ליקרים למיניהם, קוקטיילים, והרשימה נמשכת. עוזי בשן, פולה בר חיפה
יובל בלנקובסקי מבקר בפאב שחרט על דגלו את השילוב המקורי של פאס סקוטי שהוא גם ירושלמי, ששוכן בסמטה קטנה באזור מרכז העיר – גלאזגו. הוויסקי הסקוטי האיכותי, הבירות הייחודיות והשפרדס פאי הקלאסי שובים אותו בסקוטלנד
"בצל סגול מכסה את הבשר כשמיכה ונשאר עליו לפחות כדקה לאחר ההגשה במטרה להוסיף ארומה וטעם לבשר..." שיר כידן מגלה את רזי הקולינריה הגרוזינית והאלכוהול האופייני לו במסעדת דדה הגרוזינית בגבעתיים, עושה בית ספר לתל אביב
עומר גנור, זמן אמיתי, מספר על הפעם הראשונה שבה פגש את הפיימוס גראוס – הוויסקי הנמכר ביותר בסקוטלנד: הוא בדיוק ישב על איזה בר ורחרח את תצוגת המשקאות. אמנם הוא נבהל למראהו של בקבוק לא מוכר, אבל אחר כך הוא התאהב
אורית ורייצ'ל מבקרות במקום מהסרטים, תל אביב: כוכב נולד בקריוקי, צילומים וציורים של מפורסמים מהוליווד על הקירות, עובדי חברת ביטוח בערב מחלקה, יום הולדת עם המשפחה משמאל, מסיבת בנות מאחור ותקליטן אחד שעושה שמח
עוזי בשן נוטל לעצמו הפוגה קלה מהסטטוס המשפחתי (נשוי, מודה באשמה ועומד מאחוריה), ולוקח את החבר הטוב אלכס אל הפרנקי פאב שבחיפה. המשקאות הטהורים מבהירים לו שמדובר בפאב אמתי, וזה עוד לפני שניסה את מנת הדגל
יובל בלנקובסקי סוקר יינות שיתאימו השנה לחג השבועות: יין אדום של יקב אדיר? ירדן רום 2006 של יקבי רמת הגולן? רקאנטי רוזה 2009 של כרם מנרה? כרגיל, לשאלה איזה יין מתאים לאילו גבינות נצא ללא תשובה חד משמעית
עומר גנור מבית הספר לברמנים, זמן אמיתי, פותח טור אלכוהול חדש שבו הוא מספר לנו את כל מה שיש לדעת עליו (האלכוהול). והפעם: וודקה סטולי עלית, זו ששמה בלבד גרם לו לרעוד. וזה עוד לפני שהוא טעם את החלקלקות שלה