אדלינה שבקיבוץ כברי שוכנת בתוך מבנה אבן הפונה לנופי הגליל וכוללת גם מרפסת גדולה המקושטת בגפנים ובעצי זית. המטבח מציע מנות גליליות המשולבות בטעמי המטבח הספרדי. מוזמנים להנות ממנות עסקיות מיוחדות בימים שני עד חמישי
"הטורטייה שגלגלה בתוכה נתחים צלויים של חזה עוף עסיסי ברוטב אילוי מתובל ומגוון של עלים ירוקים - שילוב מעולה שהבהיר לנו שרק עוד קצת מקום בבטן היה מוביל אותנו להזמין טורטייה נוספת..." ענבל גרזון בערב בנות עם בירות ואוכל טעים ב-Bell Wood Bar בירושלים
שבועות בפתח, ושעתן הגדולה של המסעדות החלביות והאיטלקיות הגיעה. אך הן נמצאות כאן כל השנה, מהוות אלטרנטיבה כאשר רוצים קצת הפסקה מבשר או כשיש פרץ של געגועים לניחוחות איטלקיים. במיוחד בשבילכם ריכזנו עשר מסעדות מכל הארץ המציעות תפריט חלבי או איטלקי.
שבועות כבר כאן ואין כמו לפתוח בקבוק יין צונן שילווה את הארוחה. יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות חדשים המתאימים לארוחות החג וגם סיורים ואירועים למשפחה לקראת החג בנושא יינות. חג יין שמח!
"זרמו לשולחן גם פטריות פורטובלו בגריל עם גבינת מוצרלה, עגבניות, נבטי חמנייה, צנובר ובלסמי מצומצם, מנה יוצאת מהכלל, חמימה ונימוחה עם טעמים עדינים ונכונים..." נורית פורן חוזרת לטעמים ולניחוחות של צל תמר בקיבוץ אשדות יעקב
"קציצות פראסה עם יוגרט עיזים המונחות על מצע של נבטים. מנה נדיבה של חמש קציצות מכובדות כאשר טעמן של הקציצות היה מושלם - פריכות קלה בביס הראשון ורכות מופלאה שמתגלה לה לאיטה בהמשך..." שירלי בלונד באווירת הטבעוני-צמחוני-אורגני בסלבדור קפה בשכונת פלורנטין בתל אביב
"סיגרים מבצק פילו, ממולאים בבשרו העדין של דג מוסר ים ופיסטוקים קצוצים שמוגשים עם תלולית מסקרפונה לטבילה, כך שכל ביס מזמן לחיך ניגודים של טעם ומרקם..." שפרה צח בארוחת שיירינג במסעדת "שולחן", של השף עומר מילר, השוכנת בשדרות רוטשילד בתל אביב
"נגסתי בברבוניה הראשונה, ולא יכולתי לעצור. אכלתי ברבוניה אחרי ברבוניה, ממש כמו גרעינים. הטעם הקריספי עינג את החייך, מה שגרם לנו להבין שצדקנו בבחירה..." רונן סולומון לוקח את בת הזוג לערב נוסטלגי ברג'ינה הכשרה השוכנת במתחם התחנה המחודש בתל אביב
"פרחי קרפצ'יו - פילה בקר, עלי בייבי ופרמז'ן, על בלסמי מצומצם. הקרפצ'יו היה עדין ורך, הירקות החבויים בפנים הינם בבחינת הפתעות במנה זו ורוטב הבלסמי משלים את הטעם..." כרמית אופק לוקחת את האח הקטן לחגוג את אירוסיו ב-NG בנווה צדק, תל אביב
"טעימה מהים הגיעה במנת הפילה לוקוס בגריל. הדג תובל בשבבי פלפל ומלח גס, ולצידו הונח פירה בטטה ותפוח אדמה רך ועדין. המנה הייתה מאוד עדינה בעשייתה מחד והתיבול היה מאוד מודגש מאידך..." קרין אביב מגיעה לבראסרי 107, המסעדה החדשה שנפתחה ברחוב יפה נוף, על קצה הר הכרמל, חיפה
"דג דניס בגריל עם רוטב של שום לימון בצד הוגש למרכז השולחן. הדג היה טרי ועסיסי ותובל בטעמים עדינים שהשתלבו באופן הרמוני למנה שהוכתרה כגולת הכותרת של הארוחה..." נורית פורן מבקרת בכוכב הגליל, מסעדה מזרחית אותנטית בכניסה לכפר נחף
"חתכנו באמצע את המנטו, הוספנו רוטב סלסה, והטעם היה פשוט נפלא. תערובת הבשר נימוחה בפה ורוטב הסלסה העצים את ההנאה בפה..." רונן סולומון במפגש היכרות עם רזי המטבח הבוכרי ברפאל גריל בר בתל אביב
העונה החמה לפנינו. קרטיב, אבטיח ותירס חם הולכים טוב תחת השמש החמה ובילוי בחוף הים. אבל אין כמו לשבת במסעדה ממוזגת, נקיים ויפים, עם תצפית לגלי הים הכחול. הנה כמה המלצות למסעדות כשרות היושבות על קו החוף שיספקו לכם חוויה טעימה עם נוף מהמם
"בשר העגל היה רך וטעים ומצע המלאווח והלבאנה חידדו את טעם הבשר והשלימו את אווירת המזרח תיכון חדש שכאילו נוסחה מחדש בארוחה שלנו..." חגית גרוס מתענגת מארוחה מלכותית בברטי שברחוב קינג ג'ורג' תל אביב
מסעדת נמו, השוכנת בסמוך לגנים הבאהים בלב המושבה הגרמנית בחיפה היא בית לחובבי סושי ופירות ים, שגם מתמחה בהכנת מנות יצירתיות. העיצוב באווירת ים עם רצפה ורהיטי עץ מחוספסים ויש גם אפשרות ישיבה בחוץ. ובשעת צהריים: ארוחה עסקית
"כמות מכובדת של שרימפס טרי שהוקפץ ברוטב יין לבן ובלו-צ'יז, והוגש בליווי ארטישוק צלוי ודפי פסטה עדינים שיצרו הרמוניה של ממש על הפלאנצ'ה החמה..." דן תורן נהנה מחופשה רומנטית באילת ומארוחת יינות (תיכף תגלו) במסעדת פדרו
"על הר של ירקות נחה לה כמות נדיבה של גבינת חלומי מטוגנת, ניוקי מטוגנים שנתנו טוויסט מעניין למנה ותערובת ג'עלה – אגוזים וגרעינים מומלחים. זה היה מעוצב כל כך יפה שקצת כאב לנעוץ את המזלג הראשון..." גיא סופר-זמרני מגיע לקפה קפה אשקלון ומגלה עד כמה האוכל טעים
"חזה המולארד היה מסודר על הצלחת כמניפה של פרוסות מולארד, על מצע של רוטב פירות הדר, ולידם פלחי אשכולית אדומה, תפוז וקלמנטינה..." רונן סולומון מפנק את זוגתו בארוחת גורמה כשרה במסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון בתל אביב
"על מצע הניוקי הונחה ריבת פלפלים, פוזרו מעט תבלינים מעניינים והרבה מאוד שרימפס טרי. המנה הוגשה בצלחת חרס יפה וחמה שהציגה כפריות איטלקית אמיתית - מנה מוצלחת מאוד ומומלץ בחום..." דן תורן מתענג על מנות מארץ המגף במסעדת איטלקיה בפשפשים ביפו
משתזפים בחוף הים של אילת? בברביס, הדיינר של העיר, תמצאו המבורגרים ביתיים מיוחדים, נקניקיות תוצרת הבית, פירות ים ועוד. בימים ראשון עד שישי, מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת במיוחד. שבוע טוב מאילת
"קבבוני הטלה עסיסייים ו"קפיציים" כמו שאנחנו אוהבים, בתיבול קל שמדגיש את הטעם הטבעי של הבשר. יחד איתם מגיעה כמות נכבדה של ירקות קלויים, וכל זה מצטרף על הצלחת לחגיגה צבעונית-שחמחמה ומשמחת חיך..." שפרה צח, חנדלה, גבעת חן
לקראת יום העצמאות הקרב ובא, אנו מכריזים בזאת על פתיחתה הרשמית של עונת המנגלים. קבלו המלצה מדן תורן ללומיטו, חנות בוטיק כשרה בקרית עקרון המשלבת בתוכה אטליז, מעדנייה וקייטריג. מי אמר בשר ולא קיבל?
"מנת כבד האווז הייתה מצויינת – שלושה נתחים של כבד אווז ניצלו והונחו על פרוסות בגט והשילוב של הצ'אטני חיבר את הכל יחד ושבר מעט את השומניות של המנה..." יונתן שטרנברג מגיע לארוחה אצל השף גיא קמחי במסעדת לה בוקה בירושלים
"על סטייק אנטריקוט נפלא ורך שוכנים להם בבטחה, הס פן תעיר, זוג מדליוני כבד אווז נימוחים ומהממים שספגו בהנאה את טעמי הבשר המשובח..." גיל ח' עמית לוקח את האישה שלצידו לארוחה במסעדת האווזים במתחם יס פלאנט בראשון לציון