Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת ניני האצ'י בתל אביב
לחם בשר הרצליה

חדש: ניני האצ'י


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הבמבהרול הורכב מסלמון מטוגן, פרוסות מלפפון עם חמאת בוטנים ורוטב טריאקי מעל והאקמון הינו רול ללא אורז, שהורכב מאבוקדו, מלפפונים, פטריות שיטאקי וביצי דגים מעל..." רונן סולומון, ניני האצ'י, היפנית הכשרה החדשה בתל אביב

זוגתי אוהבת סושי. כששמעתי שנפתחה מסעדת סושי חדשה וכשרה בתל-אביב, ראיתי הזדמנות להפתיע אותה, וכך מצאנו את דרכנו, שלובי ידיים, במסעדת ניני האצ'י.

עם הכניסה למסעדה מבחינים ישר בצוות המטבח חותך, מבשל, מגלגל ומעצב את המנות לעיניי הסועדים ממש כפי שקיים במסעדות יפניות רבות. יכול להיות די מלהיב לראות איך מכינים לנו את המנות, אבל מאחר ולא היה מקום פנוי בקומת הכניסה, עלינו לגלריה, שהייתה באווירה יותר שקטה.

מאי המלצרית שליוותה אותנו הגישה לנו תפריט עם מבחר רחב של מנות, לרבות מהתפריט הטבעוני. לא ידענו מהיכן להתחיל, אז אני הלכתי על בטוח והזמנתי גיוזה עוף, שהוגשה על צלחת גדולה ומעוטרת עם מצע של כרוב וגזר מגורד. תחילה נראה כאילו מדובר במנה מטוגנת, אך התברר שזה נעשה על פלנצ'ה, ומשם מגיעה הקריספיות של המנה. מנת הגיוזה הוגשה עם רוטב מעודן על בסיס סויה וסוכר, שהוסיף ושידרג את הטעם.

זוגתי בחרה לבחון לעומק את המטבח האסייאתי, והזמינה מנת קימצ'י וטופו אגדאשי. כשהגיעו המנות של זוגתי, הייתי חייב לטעום (אני בעד שרינג). הקימצ'י הינו "החמוצים" של המטבח הקוריאני ועשוי ממבחר ירקות שהושרו ברוטב חריף, מה שנתן להם טעם מיוחד. זוגתי ואנוכי התווכחנו האם המנה חריפה או פיקנטית, ובעודנו מתווכחים הגיעה לשולחן מנת הטופו אגדאשי. וידוי קטן, אני לא הכי אוהב טופו. זוגתי הצליחה לשכנע אותי לטעום בכל זאת, ואודה ולא אבוש, כי אם עושים את הטופו נכון, אז הוא יוצא אפילו טעים. קוביות הטופו נחו להן ברוטב סויה עם מירן, ג'ינג'ר, בצל ירוק ואצות, ושילוב המרכיבים ביניהם הביא רעננות לחיך.

אחרי הפתיחה המפתיעה, החלטנו לעבור לעיקריות. עודנו ממתינים, ראינו על הקיר ציור ענק של ילדה יפנית בתלבושת מסורתית, וניסינו לנחש את מקור השם ניני האצ'י. אני הימרתי שהפירוש הינו ילדה קטנה, וזוגתי הימרה שמקור השם קשור בדרך מסויימת למטבח האסייתי. בכדי למנוע ניחושים מיותרים, קראנו ליואב, מבעלי המסעדה, ותשובתו הייתה די טריוויאלית (למי שיודע יפנית), שכן ניני האצ'י פירוש 228, ומאחר והמסעדה נמצאת ברחוב בן-יהודה 228 הוחלט לקרוא לך כך. וואלה, רעיון מקורי לשם למסעדה.

בשלב זה הגיעו המנות העיקריות. אני שוב הלכתי על בטוח והזמנתי פילה דניס. קיבלתי מנה על פלטה חמה, כשלצידה פרוסות של גמבה, מלפפון, פטריות, שעועית וגזר. הדניס היה עשוי כהלכה, רך וטעים ומתובל בעדינות, כך שניתן היה להתענג מכל ביס.

זוגתי המשיכה בטרנד האסייתי והזמינה סלט אטריות קר ורול במבהרול, אקמון וסאטורי. אחרי שכמעט שברתי את השיניים מלהגיד את המילים ביפנית, קיבלנו לשולחן מנה גדולה של סלט אטריות עם מלפפונים, אצות, קוביות טמאגו, ג'ינג'ר, פטריות שיטאקי ושומשום. לא יכולתי להתאפק ודגמתי גם ממנה זו. האטריות, לאחר שבושלו הונחו במים קרים, דבר שהביא לכדי מרקם ייחודי. האטריות הדקות בשילוב שאר מרכיבי המנה, היו משהו שלא אוכלים בכל יום.

ואז הגיע מגש הסושי - אי אפשר שלא להתפעל מהעיצוב המרשים של הרולים שנחו להם בין עיטורי ירקות מעוצבים בשלל צורות. איך אפשר להרוס כזה עיצוב מהמם אך בענייני אוכל עסקינן, ולכן דגמנו בזה אחר זה את הבמבהרול שהורכב מסלמון מטוגן, פרוסות מלפפון עם חמאת בוטנים ורוטב טריאקי מעל, את האקמון שהינו רול ללא אורז, שהורכב מאבוקדו, מלפפונים, פטריות שיטאקי וביצי דגים מעל וגם את הסאטורי רול שהיה שילוב של אצה עם דג סלמון וטונה, עם תות שדה מעל.

הסושי הייחודי די משך אותי, וכאחד שהוא לא חסיד המטבח היפני אפשר לומר שאופן ההגשה הססגוני של המנות, הצבעוניות והטעמים, שבו אף אותי. גם זוגתי חובבת הסושי, התלהבה מהמנות המיוחדות שבתפריט ואף סימנה לעצמה מנות נוספות לביקור הבא שלנו במקום.

היינו כבר לקראת חצות, ומאי המלצרית שלנו הציעה שננסה ממבחר הקינוחים, לפני שאנו פורשים. למי שמתלבטים בין הקינוחים השונים, מציעה ניני האצ'י אפשרות לקינוחי ביס בעלות נמוכה, מה שמאפשר לטעום מהכל, ומבלי לצאת בחשבון מנופח. הזמנו קרם ברולה, עם ג'ינג'ר ולמון גראס, לקחנו מוס פיסטוק שהיה מונח על מצע של ביסקוויט ואגוזים, אך המפתיע מכל היה הלוליפופ מנגו. קיבלנו קינוח על מקל של גלידה, שהיה שילוב של מנגו עם שוקולד לבן, בטעם נפלא.

השילוב של מטבח יפני כשר, עם טרנד מודרני, פשוט עושה את זה. התאמת המטבח האוריינטלי לטעם הישראלי, מובילה להנאה מובטחת.

לחם בשר הרצליה אירועים חדש