מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת דוניא בירושלים

חדש: דוניא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הפטוצ'יני הרכים והנימוחים וכנגדם המרקם הטרי והמתפצח בפה של השעועית, הקארי העוקצני אל מול חלב הקוקוס העדין ועל כל אלו טעמם העשיר של נתחי הסלמון הצרובים ותיבול הפלפל השחור שנתן לו בעיטה אל מחוץ למים והיישר לצלחת..." גיל ח' עמית באטרקציה החדשה והכשרה של ירושלים, מסעדה-בית קפה-בר, דוניא

הדבר הראשון שמבינים כשנכנסים לדוניא הוא שלא מדובר במסעדה רגילה. דוניא היא מקום של ניגודים. כבר בצעד הראשון, כשרגליך במזרח, על רצפה ערבית אותנטית, וראשך בסוף מערב, בכתובת הגדולה Where there is love there is Life על הקיר של הפאב האירופאי העשיר, אתה מבין שהגעת למקום שונה. הניגודים לא מפסיקים שם. המחצית האירופאית העשירה בתמונות מפנה את מקומה לקירות אבן ירושלמית חשופים, בקומה העליונה פינה פרטית בסטייל פריזאי ותאי שירותים בעיצוב של תאי טלפון לונדוני. דוניא בערבית פירושה "עולם ומלואו", ואכן כך. המקוריות והתעוזה שולטות בכל, ולמרבה השמחה גם בתפריט.

התיישבנו בדוניא בערב ירושלמי קריר שאחרי יום לוהט. המוזיקה הדרום אמריקאית העדינה הכניסה אותנו למצב רוח ברזילאי, התפריטים קרצו אלינו, ולא רק בגלל התוכן העשיר והמגוון, אלא גם בגלל העיצוב המיוחד שמעוצב בסגנון מזרחי מחד ומשובץ בתמונות וינטג' אירופאיות מאידך. כל קצוות תבל מתכנסים גם פה.

התפריט משתנה לאורך היממה. את ארוחות הבוקר ניתן להזמין לאורך כל היום, אך אנחנו הלכנו על תפריט הערב. למנות הראשונות החלטנו להזמין את הכרובית של דוניא, מנה נפלאה של כרובית מטוגנת ברוטב של טחינה, לימון ותבלינים שונים. הטעם החמצמץ והקליל של הרוטב השתלב באופן מופלא בטעמה של הכרובית. יחד עם הכרובית הזמנו את רול האבוקדו. מנה מושלמת של רול מטוגן במילוי אבוקדו, פלפלים ועגבניות מיובשות שמגיע עם מטבל מתקתק ונהדר של קשיו ותמר הינדי.

סיימנו את הראשונות בעוד החשכה יורדת על ירושלים והמוזיקה משתנה במקביל. את האווירה הברזילאית החליף ליאונרד כהן שזימר על ואלס בוינה, ואנחנו חזרנו לתפריט כדי להחליט על העיקריות. החלטנו ללכת עם המלצת השף, ניוקי פטריות וערמונים. ניוקי תפוחי אדמה וניוקי בטטה שחברו להם על צלחת ברוטב פטריות וערמונים בשמנת כשעל כל אלו פוזרו בנדיבות שקדים פרוסים שהושחמו קלות והרבה פרמז'ן. הניגוד בין מתיקותם העדינה של הערמונים למליחות של הפטריות הפך מנה טובה למנה מנצחת.

העיקרית השנייה שהזמנו הייתה זו שגרמה לי להרגיש כמו הפרסונה הטלוויזיונית של השף אייל שני. פטוצ'יני הסלמון של דוניא הוא זה שמייצג את המסעדה בעיני יותר מכל. מנה פסיכית, סכיזופרנית לחלוטין ומלאת ניגודים פנימיים שמשתלבת לכדי הרמוניה מופלאה של מרקמים וטעמים. הפטוצ'יני מגיע ברוטב של שעועית ירוקה וקארי בחלב קוקוס וכוסברה, מילים יפות, אבל התחושה... הפטוצ'יני הרכים והנימוחים וכנגדם המרקם הטרי והמתפצח בפה של השעועית, הקארי העוקצני אל מול חלב הקוקוס העדין ועל כל אלו טעמם העשיר של נתחי הסלמון הצרובים ותיבול הפלפל השחור שנתן לו בעיטה אל מחוץ למים והיישר לצלחת... כל רוח המסעדה התגלמה לה במנה הזו.

בקושי סיימנו את המנות כשסיימון וגרפונקל שרו על קולה של הדממה, ועברנו לקינוחים. הארי נילסון סיפר לאהובתו שכולם מדברים, אך הוא לא שומע ואנחנו קיבלנו את הצנצנת הלוהטת. מרנג שוקולד ופקאן, קרם חלבה, קריספי נוגט ועוד קצת חלבה, הפעם בתצורת שערות וכל זה בסילאן... מתיקות משובחת.

דוניא אמנם חדשה, אבל כבר מרגישה כמו בית. מקום שאליו אתם יכולים להרגיש שייכים, להגיע אליו תמיד ולמצוא משהו חדש ובכל זאת מוכר. אם יתמזל מזלכם יקדיש לכם הצוות בקבוק יין שעליו יירשם שמכם ותאריך הלידה. ביום ההולדת תוכלו להגיע והבקבוק ייפתח עבורכם "און דה האוס". הקהל הירושלמי כבר מוצא את דרכו לדוניא. כדאי גם לכם.

ועוד משהו קטן - בקיץ ניתן לקיים אירועים עד 80 איש. עסקיות מוגשות החל מהשעה 11:30 עד 17:00.