"הנודלס של VONG אינן שגרתיות אלא אטריות קמח רחבות עשויות במקום, בלוויית נתחוני בשר מוקפצים עם כרישה ועלי בוק צ'וי, ברוטב מתקתק-פיקנטי, שעלי נענע מוסיפים לו רעננות נעימה...." שפרה צח יוצאת למסע מרתק, סוחף, מלא ניחוחות וצבעוניות ב-VONG הויאטנמית של תל אביב
יובל בלנקובסקי מזמין אתכם להכיר מספר יינות המיובאים לארץ מאוסטרליה ומצרפת, המציעים הזדמנות לטעום זנים בשילובים שונים, להתמכר לניחוחות ולריחות ולאתגר את החיך במשהו שונה ולא מוכר
מתכננים נסיעה עם המשפחה לצפון או בילוי זוגי בצימר? אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בצפון הארץ המציעות אווירה נינוחה, נוף ירוק והכי חשוב אוכל טוב ומשובח. אז מתי נפגשים בצפון?
"סביצ'ה דג ים הוגש עם לימון כבוש על מצע עלים ירוקים. העדינות והלבנבנות של הדג נעטפו בכתום עדין של פפריקה. המנה היתה רעננה, קלילה ונעלמה כלא היתה..." קרין אביב מרגישה כאילו איזו מאמא איטלקייה הגישה לה מנות ממיטב המסורת האיטלקית בבית איטלקי, נווה צדק, תל אביב
בשנים האחרונות מסעדות היוקרה הפכו לפופולריות יותר בקרב הישראלים. הסועדים מוכנים לשלם יותר עבור החוויה הקולינרית הגבוהה הכוללת מנות גורמה, חומרי גלם איכותיים ואירוח יוקרתי. קבלו המלצה למסעדות עילית בתל אביב שכדאי להספיק לאכול בהם ולהרגיש "חשובים" למספר שעות
"הניוקי סלק שהוזמן התגלה כמנה מפוארת ונאמנה לטעם ולמרקם איטלקי משובח: כדורוני ניוקי סגלגלים, עשויים סלק, טובלים ברוטב שמנת סמיך ומדוייק להפליא..." חגית גרוס במסע קולינרי איטלקי בטעם של פעם בטאבולה, הרצליה
"לשולחן הגיעה צלחת הגשה ענקית עליה היו מוצגים עשרות יחידות סושי של רול סופט-של קראב עם טאביקו, עירית, ספייסי מיו ואבוקדו, ניגירי צלופח ים, רול חם של טונה ועוד..." דן תורן נהנה מארוחה קייצית איכותית בנאמוס במרינה בהרצליה פיתוח
"מערום בייגלים מכמה סוגים לצד סדרה מלאה של מטבלים צבעוניים ומגירי נוזלים מפתים, ביניהם: אבוקדו, פלפלים קלויים, סלט ביצים, דגים מעושנים, מטבלי גבינות בכמה סוגים, ממרחים נפלאים, ירקות בכל מיני גוונים ולימון כבוש..." ענבל גרזון פותחת את הבוקר עם שלל בייגלים בטעמים ב-BC בייגלס קפה, ירושלים
כבר מזמן שישי בבוקר הפך ליום של סידורים שמתחיל בארוחת בוקר נינוחה. נחמד יהיה להתחיל את היום הקצר בבית קפה בעל אווירה מיוחדת, קצת טבע או נוף מקסים. קבלו הצעות לכמה מקומות שכדאי להתחיל בהם את בוקר שישי
"הטאקוס הממולא דג: נתחוני פילה דג ברמונדי בבלילת בירה קורונה, ברוטב חלפניו ליים, עם גווקמולה, כרוב כבוש ובצל סגול. זהירות! נטרף...." חגית גרוס לוקחת הפסקה קלה בימי 'צוק איתן' ונכנסת לבועה המקסיקנית במקסיקנה שברחוב בוגרשוב בתל אביב
"הדניס המעושן הפתיע באיכותו. מצד אחד דג מעושן אך מצד שני צלוי על פחמים. שילוב אדיר של טעמים ושיטות הכנה שיחדיו השתלבו למנה מפתיעה, טעימה, איכותית מאוד ומרעננת..." דן תורן בערב עשיר בבירות ובאוכל משובח ומדוייק בפיראט בר בראשון לציון
"פילה טרוטה על ז'וליינים של ירקות שורש, ברוטב אסיאתי. החיבור בין ההכנה המסורתית לרוטב הפיקנטי נתן טוויסט מעניין שהחמיא לבשר הדג העדין..." שפרה צח גאה להביא בפניכם את פנינות האוכל בשטרסבורג, חבל אלזס, צרפת. כדאי לשמור לנסיעה הבאה שלכם לאזור
"הסטייק היה מוצלח והיתרון שבהזמנת הטי-בון הוא העובדה שטועמים גם סינטה וגם פילה אך גם שזוכים לנשנש את הבשר שצמוד לעצם שהוא לדעתי הכי טעים שיש..." יונתן שטרנברג והאישה שאיתו נהנים בכרמא, בלב שכונת עין כרם הקסומה בירושלים (ותודה לזאטוט החדש ששיתף פעולה)
החופש הגדול כבר כאן, וזו הזדמנות לקחת את כל המשפחה לחופשה בעיר הדרומית ביותר, אילת. אז לצד בטן גב על החוף, סיור במצפה התת ימי או ביקור בריף הדולפינים, כדאי לשלב ארוחה טובה. קבלו המלצה לכמה מסעדות שישדרגו את החופשה שלכם
הקיץ כבר כאן, וקיץ זה ים. זה הזמן להתענג מהבריזה הנעימה של שעות אחר הצהריים או מרעש הגלים בשעות הערב. אז אם אתם אוהבים אוכל משובח לצד נוף לגלים הכחולים של הים, במיוחד בשבילכם ריכזנו את המסעדות המציעות את השילוב המנצח. מצפון ועד דרום – קבלו את המסעדות שכדאי לבקר בהם בקיץ הזה
חג האהבה העברי מביא איתו הרבה לבן, שמחה, רומנטיקה וטוהר. החג אומנם ותיק ועתיק, בו בנות ישראל נהגו לצאת אל הכרמים לבושות בלבן, ולתת את ליבן לבנים אך כיום הזמנים השתנו, הכרמים אינם קרובים – קל בהרבה פשוט לשתות יין ולאכול במסעדה. קבלו המלצה למסעדות שף המתאימות לזוגות האוהבים בט"ו באב או לכל יום אחר במהלך השנה
"מנה צבעונית ועשירת טעמים, ובה נתח עבה של דג, קליפתו שחמחמה ומעוררת תיאבון ופנימו ורוד עסיסי, והוא מכוסה ברוטב המיוחד יחד עם פרוסות לימון, שיני שום חצויות ועגבניות שרי צלויות..." שפרה צח מגיעה בשעת צהריים לקפה וניס בגבעתיים ומגלה שזה הרבה יותר מעוד בית קפה
"מנת המג'דרה - מנה נדיבה ועשירה המתבססת על חיטה במקום אורז – טוויסט מקורי ובעיני מוצלח מאוד. המג'דרה הוגשה עם ראיטה מתובלת כדי לצנן את החריפות וצ'אטני בצל וג'ינג'ר שהוסיפו והחמיאו למנה..." יונתן שטרנברג מבקר בתאנים, אחת המסעדות הצמחוניות הוותיקות בירושלים, ומתרשם לטובה
למה כדאי לאכול דגים? הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מסבירה עשרה דברים שכדאי לדעת על דגים: חומצות שומן אומגה 3, דלי קלוריות, מקור חלבון לגוף ועוד. לא רק דיבורים, גם מעשים: קבלו מתכון לקציצות דג וצנובר ברוטב עגבניות ופלפלים
"הפתיח השני הוא פולנטה, שמבחינתנו היא שיא הארוחה: שתי פרוסות של פולנטה זהבהבה-שחומה, מכוסה בשפע פטריות צלויות, גילוחי פרמזן וזילוף של שמן כמהין, שמעמיק עוד יותר את טעמי הפטריות..." שפרה צח לוקחת את החיילת שלה הכי קרוב לאיטליה, פיאצה רוסטיקו, מתחם שרונה החדש, תל אביב
עם השנים יותר ויותר מסעדות מבצעות שינוי בתפריט שלהן לקראת ימי בין המצרים. מדובר בשלושת השבועות שבין י"ז בתמוז, היום שבו הובקעה חומת ירושלים, לט' באב, היום שבו חרב בית המקדש. ימים אלה מציינים את ימי הצרה והמצוקה וחלים בהם דיני אבלות ההולכים ומחמירים ככל שקרבים לט' באב. קבלו המלצה לכמה מסעדות המציעות לכן תפריט לתקופה זו על טהרת דגים טריים, ירקות צבעוניים, מגוון עשיר של קטניות ומנות חלביות
עונת החתונות נפתחה לא מזמן ומומלץ לכם להכיר את מונטיפיורי בכותל, אולם אירועים חדש המציע אווירת קודש ירושלמית, אוכל משובח וחוויה עוצרת נשימה אל מול אבני הכותל. גיל ח' עמית בערב עשיר בחוויות במונטיפיורי בכותל בירושלים
"מנת הקלמרי הייתה שילוב לא שגרתי של הים התיכון עם המזרח התיכון: קלמרי צרובים המוגשים עם טחינה עזת טעם, פול ובצל סגול, ולצדם לחם פרנה מרוקאי פריך לניגוב מפנק..." ליאור פנחסי, ארמדילו קיצ'ן בר, תל אביב
החופש הגדול כבר עמוק אצלנו וכדאי לעשות בו משהו בנוסף לבילוי בחוף הים. קבלו הצעות לפעילויות בירושלים במסגרת קמפיין "קחו יומיים בירושלים", המתאימות לכל המשפחה: פסטיבל תיאטרון בובות ותערוכת Captcha במוזיאון המדע. גם המסעדות בירושלים מחכות לכם עם הטבות מפנקות
כשפילה הדג מגולגל בתוך דף אורז, כשהסשימי נימוח, כשמנת האורז מוקפצת בשום וביצה ומעוטרת בבצל ירוק, כשאטריות הזכוכית שורות בתחמיץ סויה ושומשום - אתם יודעים שהגעתם רחוק. אספנו בשבילכם מסעדות סושי מומלצות