אחרי האוכל ואחרי הביקור בחנות, יצאנו לסיבוב בדיר העזים שמונה לפי לירון, מנהלת המסעדה, למעלה מאלף ראשים. ביניהם מצאנו כמה צעירים במיוחד, שאפשר ללטף ואפילו להרים ולחבק. האכלנו את העזים הבוגרות בחציר מכף היד, עקבנו אחרי טווסים עם זנבות מפוארים וגלגלנו חוטים מהצמר שנגזז מהכבשים
ספר הבישול הכי מדובר של השנה הוא הספר החדש של אורנה ואלה, מבית הקפה המפורסם ברחוב שינקין. פרט לאוסף המתכונים המלא של המוסד, הוא מדגים גם איך מוציאים ספר בישול מוקפד, אישי, מזמין לקריאה ולהפשלת שרוולים. אם עוד לא שמתם עליו יד, הנה הזדמנות להציץ פנימה וגם שני מתכוני פסטה מעולים
ביום חמישי, ה-20.4 יחגגו המוני ישראל את המימונה בבתים פרטיים, באולמות ובפארקים. כבר כמה שנים שהמסעדות, בעיקר המרוקאיות, מצטרפות לחגיגה אבל את מה שקורה בענף לקראת המימונה הקרובה אין דרך להגדיר חוץ מאשר במילה השחוקה עד זרא ''טרנד''. השנה כולם קופצים על עגלת המופלטות אפילו מסעדות אסיאתיות וברים ליליים. מקבץ ההמלצות שלנו מימונה לפניכם
מסעדת Peter Luger Steak House היא מן המפורסמות בניו-יורק ומזה כ- 100 שנה. מפורסמת בעולם איכות וטיב בשריה – באישור משרד החקלאות האמריקאי.
בימי חמישי ושישי מכינים כאן עשרות סוגי מאכלים, לאכול במקום ולקחת הביתה. הבסיס, כמשתמע משמה של המסעדה, הוא האוכל היהודי האותנטי, שאליו מסתפח קיבוץ גלויות של טעמים: לצד הגפילטע פיש המסורתי ניתן למצוא במנות הראשונות גם דג סלמון, דג נילוס פיקנטי, אמפנדוס ועוד
יצאנו למתחם יד חרוצים לבדוק מה חדש במסעדות, וגילינו את התפריט והעיסקית החדשה של מסעדת אינגריד! מעבר לתפריט הרחב, שרק מלקרוא את המנות שלו כבר אי אפשר להמתין להתחיל בארוחה, מציעים במסעדת אינגריד בצהריים, מנה עיקרית + תוספת במחיר המנה העיקרית!
לפי מצוות החג נשתה כולנו ברביעי הקרוב לפחות ארבע כוסות יין. השאלה היא רק איזה. ארבעה מומחים ליין העבירו לנו את המלצותיהם ליינות מתאימים במיוחד לארוחת ליל הסדר. הרשימה המלאה לפניכם
הרעיון שעומד מאחורי סדנת הבישול לחג של השף עומרי בן-פרז ב''טייסט'' הוא לעשות רושם מפואר בלי לעבוד קשה. שפרה צח כתבתנו שתתה את דבריו בצמא ומיהרה הביתה ליישם
אם גם אתם מתכננים לרדת לאילת בפסח כמו חצי מעם ישראל, אולי כדאי שתקראו את הכתבה של מיה שחר אופיר על מסעדת סנטה פה, מהטובות שבמסעדות אילת. כן, אפשר לאכול מצוין באילת, אפשר להתרגש מאוכל מקסיקני ואפשר אפילו לפגוש מלצריות מחייכות. שלא תגידו שלא אמרנו לכם
נמאס לכם מהעוף הממולא של הדודה בתיה ומסלט הוולדורף של הבני דודים הג'ינג'ים מעפולה? גם לנו. לכן חילצנו מניר צוק, השף הכי יצירתי ושובב בשכונה, המלצה לארוחת ליל סדר אלטרנטיבית, חגיגית, מסעירה ובעיקר מרעננת. לפניכם תפריט הארוחה ושלושה מתכונים
מה בין קפה לפסח? הרבה יותר ממה שנדמה לכם. אבנר מירב מקופישופ אונליין מבהיר באופן סופי שקפה הוא כשר לפסח, שבדומה לחג גם הוא מסמל חירות ופריחה, ויש לו כמובן תפקיד בליל הסדר: לאושש אותנו מהארוחה הכבדה ומכמויות היין הבלתי מוגבלות ולעזור לנו לחזור הביתה בשלום
אלון כהן לקח את הילדים לבוקר של כיף ב''ביאליק אספרסו בר'' ברמת גן ויצא משם עם בטן מלאה ושי לחג, מקינטה נוצצת ושקית של קפה טרי מתערובת הבית המצוינת. ילדיו סירבו אמנם לשנן את ''אל הציפור'' אבל לפחות יזכרו לטובה את המשורר הלאומי
בין אם הזמנתם שלושים ושמונה איש לערב החג ובין אם סתם מתחשק לכם לרדת על גפילטע אמיתי עם טעם של בית, בשנת 2006 אין שום סיבה שתעמדו לנקות ולטחון דגים. די, נגמר, יצאנו מעבדות לחירות וההוכחות פזורות בשטח. בסנדר התל אביבית, בנורמה ההרצליאנית, במפגש רקפת שברמת גן ובמסעדה היהודית מבית קינג דיויד שבבני ברק, מכינים אוכל יהודי שיעלה לכם דמעות בעיניים וכל מה שצריך לעשות בשביל להביא אותו לשולחנכם הוא להרים טלפון
גם אם אי אפשר לקלוט את זה במבט ראשון, מסתובבים בינינו לא מעט כאלו הסובלים מהפרעת כלי מטבח, אותה תשוקה בלתי נשלטת לעוד ועוד כלי מטבח חדשים יותר, משוכללים יותר, מעוצבים יותר. יש כאלה שאוהבים נעליים (נו, טוב, אוהבות נעליים), אחרים נמשכים באופן בלתי נשלט לכלי עבודה ומקבלים פרפרים בבטן מ'רוטטת' חדשה ועוצמתית. לסובלים מהפרעת כלי המטבח, פסח הוא חג כפול, הזדמנות לגיטימית להתחדש או לפחות לצייד את כל מכריהם בסטים חדשים ומעודכנים. בחנויות המתמחות בכלי מטבח הכינו בשבילם הצעות מפתות במיוחד
את התשובה מצאנו במרחק חמש דקות הליכה מתחנת הרכבת, בפיצה ברונה, הנושאת הכשר למהדרין מן המהדרין. ללא גינונים מיותרים התיישבנו אל שולחן פיקניקים המוצב ברחבה שלפני הפיצריה ובדקנו את האפשרויות
המנות היו מעולות והצדיקו את שמה של מיתוס כמומחית לבשר. סטייק הפרגית הושרה ארוכות במרינדה והיה עסיסי ונימוח, ואילו מנת ה''שאטו'' כללה מדליוני פילה בקר ונתח כבד אווז, שנצרבו קלות לדרגת מדיום כנדרש וטבלו ברוטב בורדלז ייני-מתקתק
לפי הרפואה הסינית, מזונות בצבעי כתום, צהוב וחום, מחזקים את אלמנט האדמה שבנו, ובתרגום לעברית, מחזקים את הגוף כולו. הכתומים מחזקים במיוחד את הטחול, שלפי אותם סינים אחראי על מנגנון הרעב והשובע ועל הדחף למתוק. ואם עוד לא שכנענו אתכם להכניס את הכתום לתפריט על בסיס יומי, מתברר שהוא גם מפחית את הכולסטרול הרע ומסייע לגוף להילחם בסרטן. מי אמר כתום ולא קיבל
קובי גוטהלף נולד בתל אביב וגדל עם הורים 'בשלנים. לפני 15 שנה, כשהצטרף לקיבוץ פלמחים, עבד כמפעיל בתחנת בטון. אחר כך ''התגלגל'' לפרדס ומשם למטבח, מבחינתו התחנה הסופית. כל זה די שגרתי, אבל יש גם פרט מפתיע ברזומה שלו - הוא שומר כשרות. ממש כך, שף וקיבוצניק שומר כשרות
ספגטים מקסים במתחם האוזן השלישית בתל אביב מציעה תפריט רחב הכולל מגוון ארוחות בוקר, פסטות, כריכים סלטים ועוד.
טעימות וויסקי יפני, טעימות יינות ישראליים ומכירה חגיגית לקראת פסח ישירות מהיצרנים
השפית אדר קפלן-מור מסבירה אחת ולתמיד מה זה פיוז'ן, למי הוא טוב, מאיפה הוא מגיע ולאן הוא הולך. ויש גם מתכונים
הפול המפורסם ביותר בעולם הוא פול הקפה. ישנו רק פול אחד ותיק ממנו בהיסטוריה האנושית והוא ''סיינט פול'', הקדוש הנוצרי. אבנר מירב מקדיש הפעם את טורו לפול החביב עליו, פול הקפה
רונית בר אילן, פעילה ומתנדבת של מפלגת ''עלה ירוק'', יכולה בינתיים רק לפנטז על קופישופס ברחבי ישראל כמו אלו שפזורות באמסטרדם. בלית ברירה ועד שכולנו נתעשת ונצטרף אליה (או לא), היא בדקה את השאנטי שמציעה מסעדת פצ'ולי, ''שילוב של מערת מטמון מרווחת ואשראם'', כהגדרתה, והתנחמה בגדול
מתחם התיירות ''פלמחים על הים'' יוצא לקראת סוף החורף תחילת האביב בפסטיבל מרקים עם מגוון מרקים סביב לעולם
קרוב לוודאי שלא תהא זו גוזמה לומר שמסעדת Nobu היא המסעדה היפנית הטובה ביותר בניו-יורק.