''בסושי שלנו שולבו גזר, פלפל וחביתה בסגנון יפני. את החביתה מטגנים באוסקה במחבת מרובעת יצוקה מברזל, והיא מוכנה להיכנס לרול בתום לא פחות מחמישה-עשר קיפולים.....''. יובל בלנקובסקי הצטייד באוסקה בסלסלת פיקניק לא שגרתית
בשבועות הקרובים נזנח את הדיאטה לטובת מסיבות סיום, חגיגות קיץ, חתונות ושאר אירועים שפירושם – קיץ. לכבוד כל אותם אירועים משמחים, הנה ארבע קונדיטוריות משובחות באמת. כאלה שבשביל המוצרים שלהן - שווה לשבור את הדיאטה
''בן זוגי הזמין את המנה המנצחת - פילה יען, במילוי חזה אווז וגבינת קשקבל, שהוגש עם פסטו, צלפים וירקות שורש. מנה מפתיעה ועשירה בטעמים ובריחות...''. במקום לאכול שטח בהכנה ל''הישרדות'', אורלי פרש אזולאי אכלה טוב בחוות התבלינים
''לשולחן הוגשו סלסילת נאצ'וס, חמוצים ומנצ'יס, לצד שני קוקטיילי מידורי סאוור, כמיטב המסורת, וריקוד אחד לוהט של פטריק סווייזי...''. קרן ויזנר יצאה לערב אחד מהסרט בו היא חיה, לטובת הסרטים (והקוקטיילים) של מקום מהסרטים
''הזמנו קבב. וקציצות הבית. וגם כבש בתנור, שיהיה. הכל היה טעים מאד. קציצות מתובלות כהלכה, קבב עשוי על האש כמו שצריך, והכבש- תענוג. רך, עסיסי ומלא טעם...''. עיינה גל שבה ממסעדת מונקה עם כמה תובנות על המוסד היפואי הוותיק
''קערה, לא פחות, של רביולי במילוי גבינות ברוטב שמנת ופטריות, מוקרמים בשפע גבינה זהובה, קצרה מחמאות גם בקצה הנמוך של השולחן, וגם בגזרת אמא...''. אדווה גן סתיו ובנה פיצחו בצוותא את הקוד הגנטי של הישראליות, במסעדת יטבתה בעיר
מעבר להיותו פריט חובה במאכלים מסוימים –הבצל תורם לבריאות הלב, משפיע לטובה על יתר לחץ דם, יעיל כנגד כל צינוני החורף, וניתן לחבוש איתו פצעים. ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית, מספרת על יתרונות הבצל כצמח מרפא. כתבה שלישית בסדרה
''הקיורטוש מוגש חלול, בטעמים: אפשר להוסיף עליו תוספות מגוונות מבחוץ, כמו קינמון או וניל, ויש קיורטושים שהתוספות שלהם מגולגלות כבר יחד עם הבצק, כמו שוקולד...''. עיינה גל חזרה מחופשה בברצלונה היישר לבית קיורטוש המאפה ההונגרי
''הלוקוס של דבוש היה איכותי מאד, טעמו מעודן, בשרו הלבן רך אך בשרני. רוטב האיולי נשאר בצד, והדג היה מעולה כשהוזלף בלימון בלבד...''. הדגים של דבוש דגים עודם איכותיים וטעימים, למרות שהמסעדה כבר לא ממוקמת על חוף הים
לרוב, רוצה הישראלי את הארוחה שלו עם הרבה בשר. אגב כך, הוא מפספס את המסעדות החלביות הייחודיות, המציעות אוכל איכותי, עונתי וטרי, על טהרת החלב, הגבינות והשמנת. לכבוד שבועות, הנה ארבע מסעדות חלביות משובחות ברחבי הארץ
הגבנים אהרון מרקוביץ' ממחלבת מרקוביץ', אריאל מזן ממחלבת אלטו, עמוס תשובה ממחלבת ערבה, ודפנה דריאל, מספרים איך הגיעו לעסק, מהי הגבינה האהובה עליהם, ומספקים טיפים לייצור גבינות ביתיות. מתוך פרויקט שבועות של אתר 2eat
''למנה ראשונה בחרנו שרימפס טריים, מוקפצים בשמן זית, שום ולימון. השרימפס היה טרי ונגיס מאוד, וקולות של שביעות רצון עלו החל מהטעימה הראשונה.,....'' ריקי אלעזר נהנתה במסעדת לה קוצ'ינה מאיטליה, כמו שאפשר רק באילת
''העזר-שכנגד מודיע לי שהוא מתכוון לעמוד בפיתוי ולהתמקד בחומוס. בפאתה הוא נשבר, נוכח המנה שמורכבת משכבות של בשר כבש טחון, טחינה חמה עם צנוברים ופיתה קלויה מלמטה...''. שפרה צח ובן זוגה התפתו ממעדנים לבנוניים בערבסקה
יש לדאוג ללחות בתנור, יש להתחיל מטמפ' גבוהה, ובניגוד למה שסבתא אמרה – מומלץ לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה. חני לשם, שפית הבית של פורשף, עורכת סדנה מיוחדת לשבועות, ומציידת אותנו, על הדרך, בטיפים לאפיית עוגות גבינה
מסתבר שתעשיית כלים שלמה פורחת סביב נושא הכלים לגבינות: פריסה, גירור, אחסון, בישול ואפייה של מוצרי גבינות. מספר חנויות כלים חשפו בפנינו את כלי הגבינות שלהם, החל ממיקרופלן, דרך כלי פונדו, ועד שקית בד להכנת גבינה ביתית
שלושה ספרים מהעולם הגסטרונומי הגיעו לאחרונה אל המדפים: חיים כהן ואלי לנדאו מלמדים אותנו בישול עם בשר, דגים וביצים; ישראל אהרוני משדך שוקולד למוזיקה טובה; ויאיר מחט עושה סדר בשמות של מאכלים כמו קרפצ'יו, קרואסון וקפה הפוך
פסטיבל ביכורי יין וגבינות, שמתקיים בחיפה זו השנה הרביעית, יערך ברחבת האודיטוריום, החל מהיום. בפסטיבל תוכלו לטעום את מיטב התוצרת של יקבים וגבינות בוטיק, לצפות בסרטים רלוונטיים, ולשמוע הרצאות בנושאי יין. מחיר כניסה: 45 ₪
''הקיש שלנו, המכונה טריו גבינות, הכיל שילוב של ריקוטה, פטה ורוקפור, שגווני המתוק-מלוח-חריף שלהן השתלבו למילוי טעים במיוחד...''. שפרה צח ממליצה על קפה מסעדה אנינה שבמוזיאון הארץ, ולא רק לפני או אחרי פעילות במוזיאון
הארוחה העסקית של מסעדת טאבולה תאפשר לכם למצוא את עצמכם, באמצע יום העבודה, בכפר איטלקי קטן. המסעדה מעוצבת מציע תפריט איטלקי עם נגיעות ים תיכוניות, והעסקית כוללת מנה ראשונה, עיקרית, קינוח ושתייה, בשלושה תמחירים שונים
''עידו, שלנגד עיניי הפך לאסייתי אמיתי, בחר במנה הקמבודית, מנה אקזוטית שהכילה אנטרקוט, חזה אווז מעושן, חציל פריך ופלפל. המנה חוסלה בטרם הספקתי להגיד צ'ופסטיקס...'' יעל גבריאלי הצליחה לגמול חבר מתאוות הלאפות שלו, בלמון גראס
תשעה קבין של טעם ירדו לעולם. תשעה מהם לקחה ירושלים. לרגל יום ירושלים שחל השבוע, הנה 13 מסעדות ירושלמיות – מספר מזל ביהדות - מכל קצוות הקשת: החל ממסעדת יוקרתיות, דרך בתי קפה, ברים, מסעדות עדתיות ומסעדות עממיות
''פלטת מיקס בשרים עשירה כללה נתח אנטרקוט, פרגית, קבב, נקניקיית צ'וריסוס, ואסאדו. בלי שהיות מיותרות, נכנסנו למלאכת פירוק הבשר...''. הביקור במסעדת אסאדו דון לאון גרם לקרן ויזנר להבין מהי קבוצת השייכות שלה, בקרב בעלי החיים
''מנת הילדים הגיעה מהר למדי: צלחת גדולה עמוסה צ'יפסים ארוכים ובשרניים, וארבעה שניצלונים משומשמים קלות. ענת הרטיבה את צלחתה במיונז וקטשופ, ותוך עשרים דקות נותרה הצלחת ריקה...''. מיה בר ובתה עשו חיים במסעדת אוונגרד
''ניסינו משהו קצת נועז: אינארי סלמון - ביצי דגי סלמון על מצע של אורז, במעטפת טופו. האיחוד המוצלח הוכיח ששילוב של חומרי גלם טובים ודרך הגשה אסתטית – מוליד מנה מנצחת...''. יובל בלנקובסקי אכל בדומו סושי בר אוכל יפני כהלכתו
גבינות ויין, כידוע, הולכים טוב ביחד. מחשבה זו מתחדדת בעיקר לקראת שבועות, החג הרשמי של מאכלי הגבינות. לכבוד שבועות, תרמו לנו מספר יקבים המלצות ליינות מובחרים, שהולכים טוב עם גבינות, וגם טיפים להתאמת יין לגבינות