דרך האוכל היא מסעדה ותיקה בנווה צדק עם קונספט מחמם לב - מטבח שכונתי מקורי. כזה שאפשר לאכול בו שניצל ופתיתים אבל גם חזה עוף ממולא בפטריות ועשבי תיבול ברוטב יין לבן. שפרה צח לקחה את הילדים ואפילו הם נהנו. ויש גם מתכון.
הצילו, הילד צמחוני! שיפרה צח מצאה את המתכון המדויק לשפיות דעתה של האם המודאגת.
המרק הזה, שהוגש לנו בבראנץ' שבת צמחוני אצל חברים, הפך עד מהרה ליקיר הבית, וגם הספיק לככב בכינוס משפחתי רב משתתפים
יש! ''פסטיבל הארטישוק''. ביזארי ככל שזה נשמע, מסתבר שבאיטליה חוגגים אותו כבר דורות. עכשיו נמצא גם מגדל ארטישוק ישראלי, שהחליט שמה שטוב לבמביני של נפולי והסביבה יכול להתחיל מסורת חדשה גם אצלנו
היה שם אוסו-בוקו טלה במרלו, רך ונימוח עד שנפרד מהעצם בנגיעת מזלג, וכבדי עוף עסיסיים שהוכנו עם ליקר קסיס שהעניק להם צבע חום עמוק ולווית טעם מיוחדת, ושתי המנות נחו על מצע פירה טעים וקוביות של ירקות שורש, שספגו את הרוטב העשיר שלהן.
מצד אחד, יש שם את ההיצע המוכר והאהוב על ילדים של פיצה-פסטה. מצד שני, התפריט כל כך מגוון ומלא הפתעות, שגם ''ילדים גדולים'' והרפתקני חיך, כמוני וכמו שותפתי הצעירה לארוחה, ייהנו בו מאוד.
מה זה: יש לו שלושים ראשים, עושה המון רעש ובלגן, זז בבת-אחת לכל הכיוונים, וכשהוא הולך שמחים שסוף סוף נגמר היום הולדת?
"קרוסל", מסעדה של איש אחד, מסעדה צרפתית-חלבית-כשרה- חמישה שולחנות בסך הכל, שכולם, כך נראה, הוזמנו מראש, על ידי פרנקופילים מקומיים....
''לא רוצה פסגטי (ספגטי) כאלו, רוצה פטישוני!'' מוחה בתי בת הארבע, שהפכה, במחי יום בישול אחד בגן, למומחית לבישול איטלקי
''אפשר להתחיל לתת לו פירות'' אמרה האחות בטיפת חלב כשלבני הבכור מלאה חצי שנה. אלא שהזאטוט, שלא קרא את הספרים הנכונים, סירב בתוקף לשתף פעולה.