בישולדת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

מה זה: יש לו שלושים ראשים, עושה המון רעש ובלגן, זז בבת-אחת לכל הכיוונים, וכשהוא הולך שמחים שסוף סוף נגמר היום הולדת?


מה זה: יש לו שלושים ראשים, עושה המון רעש ובלגן, זז בבת-אחת לכל הכיוונים, וכשהוא הולך שמחים שסוף סוף נגמר היום הולדת?
לשמחתי, בתי הגדולה,כבר כשהיתה בת חמש החליטה שזה לא בשבילה. היא רצתה להזמין רק את החברות הטובות שלה, ולעשות להן פעילות מיוחדת – מסורת שממשיכה עד עצם היום הזה. והנה לדוגמה בערב בישול, שזכה להצלחה גדולה ולמחמאות מהבנות והוריהן גם יחד.

החומרים הדרושים

כ-10 ילדים בגילאי 5-7
אמא עם קצת יוזמה.
חשוב! עוד מישהי (סבתא, חברה, אמא נוספת) לעזרה שוטפת.
שולחן ארוך מכוסה מפה חד-פעמית, או (אפילו טוב יותר) מיטה שהורדנו ממנה את המזרן.
דוגמה מכל אחד מהמאכלים שמתכננים
כיבוד להפסקה (לא לסמוך על מה שמכינים, אלא את החטיפים האהובים עליהן).
עוגת שוקולד עם קרם אך ללא קישוטים – אלו יוכנו ממרציפן בהמשך.
צלחות חד-פעמיות גדולות כמספר הילדים, כדי לקחת את היצירות הביתה.
מקלות ארטיק (לא חובה) סוכריות עדשים וסוכריות קטנטנות לקישוט העוגיות
למשקיענים – אפשר להכין כובעי טבח, שבסיסם עשוי גליל בריסטול לבן ואליו משדכים
חלק עליון מנייר קרפ לבן.

מה בתפריט?

- עוגיות שוקולד- קוקוס: מכינים מראש בצק: 2 חב' מרגרינה בלי מלח, 1 וחצי כוס סוכר,
½ כוס קקאו, 3 וחצי כוסות קמח, 100 גר' קוקוס, 4 כפות תמצית וניל ו-4 כפיות נס קפה.
נותנים לילדים, כבר בראשית הערב, ליצור ממנו כדורים, להשטיח קלות בעזרת מזלג ולהניח בתבנית אפיה. נועצים בכל עוגיה את מקל הארטיק ומקשטים בסוכריות. בזמן שהם מתקדמים בשאר המאכלים אופים את העוגיות בחום בינוני כ-15 דקות.

- פרוסות לחם בצורת פרצוף: מכינים מראש פרוסות מרוחות במרגרינה וגבינה לבנה.
מניחים במרכז השולחן קעריות עם מקלות מלפפון, חתיכות פלפל וגמבה, גזר מגורר ופרוסות זיתים, והילדים מעצבים מהירקות את תווי הפנים.

- קיפוד פירות: מכינים מראש חצאי תפוח, קסמי שיניים בכמות גדולה וקעריות עם צימוקים
וחתיכות קטנות של פירות יבשים קטנים (אננס, דובדבנים, פאפיה). הילדים נועצים בקצה
כל קיסם צימוק או חתיכת פרי ותוקעים במחצית התפוח בצורת קוצים של קיפוד, ונועצים
2 פיסות קטנות של מרשמלו לבן בתור עיניים.

בשלב זה כדאי לעשות הפסקה לכיבוד קל ושתיה.

כאן גם הוספנו עבודת יצירה מתאימה לנושא : בתוך כוסיות שקופות חד-פעמיות עורכים שכבות צבעוניות של קטניות יבשות מסוגים שונים (תירס, עדשים, אפונה וכד'). מכסים למעלה בעטיף ניילון וקושרים עם סרט צבעוני.

ולסיום: קישוטי מרציפן לעוגה. קונים מרציפן בצבעים שונים או שמוסיפים כמה טיפות צבעי מאכל בגוונים שונים למרציפן לבן.
מוציאים את עוגת השוקולד, שכמובן נראית עצובה ללא קישוטים ונותנים להם לקשט אותן בפסלים לפי דמיונם – פרחים, פירות וכדומה. להקפיד שלא יהיו גדולים מדי, כך שיהיה די מקום על העוגה לכל הקישוטים.

בסוף הערב כל ילד לוקח הביתה צלחת מרשימה ועליה שלל הערב, ובנוסף את עבודת היצירה שהכינו.