הדברים הטובים באים לאט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

התחושה בכניסה ל''פרפראות'' היא כאילו עמד מישהו ופינטז לעצמו: אני רוצה…אני רוצה מסעדה ליד הים, עם נוף של גלים מתנפצים על המזח, ובפנים אקווריום ענק מלא דגים צבעוניים, חלל תעשייתי מרווח אבל בעיצוב שנותן תחושה אינטימית, כלי הגשה יוצאי דופן, מרתף משקאות עם תקרת זכוכית שהנכנסים פוסעים עליה ומשקיפים דרכה למטה, מטבח פתוח לעיני הסועדים ופסנתרן שמנגן להם כל הערב. אה, כן, וגם מזרקת שוקולד. ''מזרקת שוקולד''? בטח אמרו לו, ''אין כזה דבר'', אז הוא פשוט המציא אותה.


''הוא'', זה יריב סלע, הבעלים-שף-מעצב, שהלך עם החלומות שלו עד הסוף ובכך יצק למסעדה החדשה שלו את אותו תבלין חמקמק שהופך ארוחה - לאירוע. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שזה לא המקום לבוא אליו כשאתם קצרים בזמן או בסבלנות. הקצב האיטי הוא סימן ההיכר של המסעדה, ובמכוון. המסעדה מתהדרת בסמל השבלול של תנועת ה''סלואו-פוד'' העולמית, שבאה לתת קונטרה לגישת הפאסט-פוד. הרעיון הוא ארוחה ללא קיצורי דרך – לא בהכנה ולא בהגשה. המנות כולן מבוססות על מצרכים מקומיים וטריים. אפילו שתייה תעשייתית לא תקבלו כאן – רק מיצים טבעיים סחוטים במקום, ומרתף היין הנזכר למעלה מאחסן את מיטב יינות הבוטיק הישראליים. ההגשה נעשית על טסי זכוכית עגולים, כשהאוכל נתון בתוך שקערורית במרכזם, והשוליים מסביב מעוטרים בתוספות תואמות, מה שנותן לכל מנה מראה ציורי ומיוחד.


לפתיחה הזמנו מרק בצל (28 ש''ח ) ונענינוה בהצעה מפתיעה לקבל קודם דוגמית ממנו לטעימה, מכיוון שהוא שונה בהכנתו מהמקובל – הבצל מושחם זמן רב יותר, והבישול נעשה ביין אדום במקום בלבן. קבלנו ברוב טקס כוס קפוצ'ינו ובתוכה מעט מהמרק, שאכן מצטיין בארומה מיוחדת, וכשזה זכה לאישורו הוגשה לו המנה כולה.
ניהנינו גם מסלט לבבות (33 ש''ח) שהיה מורכב מלבבות חסה ועלי רוקט ברוטב וינגרט מתקתק מעט, בלוויית טוסטונים עם גבינת עיזים.


בעיקרית החלטנו לאחד כוחות וללכת על פונדו גבינה זוגי (118 ₪), סמיך ועשיר בטעם.
קטעי המוסיקה הקלאסית שנוגנו כל העת בידי פסנתרן צעיר ומוכשר הפכו את כל העניין לחוויה מיוחדת. כיאות למסעדה הנושאת את השם ''פרפראות'', מתהדר אגף הקינוחים בכעשרים פריטים שונים, במחירים שבסביבות 30-40 ש''ח לסועד, החל מהואריציה המתוקה לפונדו, דרך עוגות מוס מגוונות, גלידות וקציפות תוצרת בית, ועד מאפים על בסיס פירות טריים.
בן זוגי עשה לעצמו את החיים קלים ולקח את המלצת היום, שהיתה טארט וניל עם תותים, ואני , לאחר לבטים קשים, בחרתי בעוגת קפוצ'ינו, העשויה משכבת בצק דקה וספוגת אלכוהול ועליה מוס גבינה ושמנת בטעם קפה. שתי המנות היו מעולות, ולוו, לבקשתנו, בקפה הפוך שהוגש, למרבה השמחה, בספלי ענק רבי תכולה. (הצעה קטנה לשיפור – קוביות הסוכר הלבן והחום המוגשות עם הקפה אולי נראות טוב, אך לא מתמוססות כמו שצריך. בפעם הבאה נשמח לקבל סתם סוכר, ואפילו, רחמנא ליצלן, ממתיק מלאכותי).


לסיכום, אם אתם משוחרי הסטייקים, או לחילופין עם קוצים בישבן – אל תבואו.
אבל אם מנות גורמה חלביות, עיצוב מקורי וקצב שנותן כבוד לאוכל עושים לכם את זה – רוצו לפרפראות. בעצם, אל תרוצו. הדברים הטובים באים לאט. עובדה.



יורדי הסירה 1,נמל ת''א, המתחם הישן, תל אביב
טלפון: 03-5442774