מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

עסקית מול הגלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

במסגרת פינתנו ''שבור את המיתוס'', קבלו את ארוחת הצהריים של מסעדת ''אוליב-ליף'', שהיא: א. עסקית ב. כשרה ג. מסעדה בבית מלון. צרוף שעל פניו לא מעורר ציפיות גדולות, ובפועל מנפק את אחת העסקיות המוצלחות בעיר.


את הסוד הזה גילו כנראה כבר רבים לפנינו, כי כשהגענו למסעדה בשעת צהריים מאוחרת למדי, היא היתה מלאה מפה לפה. למזלנו , בדיוק התפנה שולחן ליד החלון הגדול הצופה אל הים, כך שיחד עם הארוחה יכולנו גם ''לטעום'' בעיניים את המראה הפסטורלי של חוף, עצי דקל, גלים ומפרשיות.

הקונספט של המטבח מתאים גם לנוף וגם לדרישות הכשרות: בישול ישראלי – ים תיכוני, עם התבססות על חומרי גלם מקומיים עונתיים, שמן זית ועשבי תיבול טריים. הארוחה העסקית עולה 68 ש''ח, והיא כוללת מנה ראשונה, עיקרית ויין או שתיה קלה לפי בחירה.
ההפתעה הראשונה היא בהיצע המנות בתפריט העסקי, הכולל מבחר מגוון של מנות בשריות, דגים וצמחוניות, כשאליהן מתווספות מנות מיוחדות המשתנות מדי יום, וזאת, כפי שהסבירו לנו, כדי לגוון גם לאותם סועדים הבאים לכאן לעיתים קרובות.

ביום בו ביקרנו נוספו לאגף המנות הראשונות שלושה מיני מרקים, אותם פרטה באוזנינו המלצרית הקשובה. אבל אנחנו העדפנו לדגום מהמתאבנים הקבועים, ולא הצטערנו.
בכל אחת משלוש המנות שהוגשו לנו הפגין השף את כשרונו בשילובים מקוריים ומפתיעי-חיך: נתחוני פורל מעושן בעלי תה, שטעמו השתלב להפליא עם רוטב פיקנטי על בסיס חזרת; סלט קוסקוס - שהפך את הקוסקוס המוכר לסלט קר בטעמים מודגשים של נענע ולימון והוגש על גבעולי אספרגוס וקישואי זוקיני צלויים; וסלט מולארד, ששילב פרוסות מולארד שחמחמות, סלט ירוק ופרוסות אפרסמון כתומות למנה עשירה בצבעים וטעמים.

בעיקריות התפצלנו: השמרן - הזמין סטייק שהיה טעים אך חסר ייחוד, הזהירה - בחרה במנת עוף מתוך התפריט הקבוע, והנסיינית הסתמכה על המלצת המלצרית לגבי מנת היום – חזה עוף ממולא. מנה זו התגלתה כגירסה כשרה וטעימה מאוד ל''קורדון בלו'', כאשר במקום בגבינה ממולא נתח חזה העוף בחתיכות של בשר מעושן, ומטוגן במעטפת פריכה. אבל ההפתעה האמיתית באה דווקא מכיוון התפריט (א- לה קארט) והוגדרה בפשטות כ''עופיונים בגריל על מצע קריספי'' – הגדרה ששיקפה בקושי את החגיגה שבצלחת. בפועל היו אלו נתחוני עוף נגיסים, עסיסייים ומתובלים, שהוגשו על מצע פריך שהורכב מטורטיה פרוסה לרצועות דקות וירקות חתוכים. חבל ששתי המנות האחרות לא זכו לתוספת מקורית מעין זו, ולוו בפירה תפוחי אדמה סטנדרטי.

העסקיות מוגשות בין השעות 12.00 עד 15.00 בלבד – אידיאלי להפסקת צהריים.
הצרה היחידה היא שבתום הארוחה חייבים לחזור לעבודה, כשכל מה שהייתם רוצים זה לרדת לחוף הסמוך, להתפרקד בבטן מלאה על כסא נוח ולשכוח מכל העולם עד השקיעה…


הירקון 115 תל אביב
03-5219300
א'-ה' 12:00-13:00
19:00-22:30

סגור לרגל חג הפסח- המסעדה תפתח מחדש ב-16 לאפריל.