קטיה המתוקה פייסה את רוחי הסוערת כבר בכניסה למסעדה. בחיוך כובש היא הפנתה אותנו לעבר השולחן והגישה לנו תפריטים. הסבריה המלומדים על המנות והליכותיה המקצועיות ליוו אותנו עד לביס האחרון בפאי הלימון המצוין שחתם את ארוחתנו כשעה וחצי מאוחר יותר.
לרגל החורף והלילות הקרים, חיפשנו ומצאנו ארבעה מרקים משובחים. ויש גם מתכון למי שרוצה לנסות בבית.
כנרת הראל נכנסה למיטה עם החדש של דידי דמרר ורצה לספר לחבר'ה.
קדירת הפטריות של המקום היא מנה המוגשת בתוך לחם, ומכילה פטריות, בצל ועגבניות שרי בשמנת. ידידי פתח את מכסה הקדירה (פרוסת לחם מוקרמת בגבינה) ושנינו דחפנו מזלגות רעבים לתוך הלחם המהביל.
הוא שואל מה אני אוהבת, ואני עונה: ''מתוק ולא חזק מדי'', ומקבלת ''רוסי שחור'', שהוא משקה לא חזק אבל חזק מאד.
כרטיס ביקור הפעם עם שף שמנסה כל הזמן חומרי גלם חדשים, ממציא מנות תוך כדי נהיגה ומוכן לבשל הכול, אפילו חרקים. רק לא להשתעמם.
משהו ברוח הנדיבה ובסבר הפנים של המקום, השרות המהיר והמחוייך, הטריות של האוכל והמנות המשביעות, הופך את לימונענע למסעדה הקבועה של רבים מעובדי המשרדים בסביבה. יש גם כאלה שבאים במיוחד.
החגים מאחורינו ושגרה ארוכה ומייגעת לפנינו. איך שוברים אותה? הנה כמה רעיונות לסדנאות בישול שיזרימו בכם דם חדש. לא לבשלנים בלבד.
האסאי הוא כנראה אחד הפירות הבריאים שיש. יש בו תכולה גבוהה של אנטי-אוקסידנטים, כמות גדולה של חומצות שומניות, המסייעות בשמירה על הלב והמערכת החיסונית והוא מכיל כמות סידן הדומה לזאת שבחלב.
אבנר מירב מגלה מאיפה נדבק לקפה נמס הכינוי ''נס'', מהו מקורו של השם מוקה ומה עומד מאחורי הטיפ שאנחנו משאירים למלצר.
בטמפטיישן יחגגו השבוע את ליל כל הקדושים, ההאלווין, בתיאטרליות המתבקשת: תפאורת שדים, שלדים וגולגלות, תפריט אפלולי במיוחד וכמובן, תחרות התחפושת המפחידה. לא לבעלי לב חלש.
שפעת העופות לא מרתיעה את אלון כהן ועם פרוץ הסתיו הוא חוזר להכין לילדיו את מרק העוף האהוב עליהם. מתכון למרק משובח שעוד לא נמצא הילד שלא יאכל.
אחרי שנתיים וחצי של עבודה כסו-שף של ויקטור גלוגר מקלואליס, נכנס שי כספי לתפקיד המאתגר של האחראי על המטבח בקפה נואר. הרקע המקצועי שלו מבטיח טובות אבל רק ימים יגידו איך תשפיע חיבתו לפיוז'ן הצרפתי-יפני על השניצל הכי מוחמא בתל-אביב.
עפר אדרעי, יצרן בירה ביתית וחובב יין ואלכוהול, מנסה לפענח את סוד הקסם שבייצור בירה ביתית ומוסיף טיפים למי שרוצים לנסות בעצמם.
הרבה תשומת לב משכה אליה Spoon שנפתחה ביולי בתל אביב ולא מעט בזכות מיכאל גרטופסקי, השף. כרטיס ביקור הפעם עם שף שברזומה שלו כמה מהמסעדות הנחשבות בעולם.
קשה לקלקל מנת פסטה, אבל לא פחות קשה להבריק עם פסטה. ארבע מנות פסטה מעולות מארבע מסעדות איטלקיות.
SALON DE THE שמתקיים השבוע במתחם פודארט בתל אביב, הוא כולו מתוקים עם אוירה צרפתית: שאנסונים לצד יצירות מופת של השף אלון גולדמן ומארחו ענר דלל מפודארט.
זוכרים את שערות הסבתא המתוקות מירידי החוצות? חברת וינטר החלה לשווק בארץ את הגרסה הביתית שלה, ממוזערת ואטית מזו המקורית ובכל זאת, עושה את העבודה. אלון כהן בדק, התלקק ונזכר.
הייתי ממליץ בחום לבקש מהמלצר את ארוחת הטעימות, על אף שאינה מופיעה בתפריט. הרעיון העומד מאחוריה הוא שהשף מוציא במגע אישי ויצירתי בין שבע לאחת-עשרה מנות. מי שאינו שבע אחרי אחת-עשרה מנות יקבל עוד ועוד מנות שייכנע.
אף אחת מהמנות באבישג לא יכולה להיחשד כשחוקה, צפויה או בלתי מקורית וכולן טעימות ובעיקר מרעננות. עדשים עם יוגורט, סיגרים עם גבינת עיזים, תענוג. כולן עושות חשק לעוד.
סתיו בחלונות ובלבבי, כמאמר השיר וגם המון געגועים: לריח גשם, לשמיכות פוך ולארוחות ערב רומנטיות עם תבשילים חורפיים ונרות מרצדים. ארבע מסעדת ביסטרו צרפתיות בתל אביב שיודעות לספק את החוויה הזו בדיוק.
עוד לא הספקנו לשטוף את הכלים מהארוחה המפסקת של יום כיפור וכבר דופקים בדלת האושפיזין שהזמנו לסוכה. איך עומדים בכל זה? אלון כהן, מארח מדופלם עם שני טיפים לאירוח בקלי קלות ושני מתכונים למנות מרהיבות שלא דורשות יותר מעשר דקות עבודה.
השנה העברית החדשה נחגגת בארוחות ענק, כינוסים משפחתיים, מתנות, צומות ושאר מסורות. בין כל התפוחים בדבש, היין, הרימונים, הלולב והאתרוגים, מבקש אבנר מירב להזכיר גם את ספל הקפה ולראות בו חלק ממסורת החג.
המומחה שלי מחכך ידיו בהנאה נוכח המנות הראשונות המוגשות לנו וניגש לעבודה. יותר משהוא אוהב פויקה הוא אוהב בשר, ואנחנו מתחילים לטעום ממחבתות הברזל הלוהטות. הראשונה מכילה Jinja, פטריית פורטובלו, פלפל אדום ותרד טרי קלויים. בשנייה, סינטנה - ריבועי סינטה צלויים, אבל הלהיט האמיתי הם ה- Cape burger, בורגרים קטנים מבשר בקר וכבש.
הוא שחום, אקזוטי, מתוק ואהוב כמעט על כולם, ואין מתנה מוצלחת ממנו לכל חג ומועד. ארבע חנויות שוקולד מתמחות לרגל חודש תשרי המרובה בשמחות.