מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סופגניות או לא להיות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

     ממולאות בשוקולד, ריבת חלב, פיסטוק ואפילו קרם ורדים, עם חור באמצע או בלעדיו, מי יכול להתאפק מלזלול אותן? חמש המלצות חמות ומתוקות למי שהחליט החנוכה הזה לחגוג ובגדול

איפה אפשר למצוא סופגניות מעולות? הנה כמה הצעות

לחמים
במאפיה התל-אביבית המשובחת של השף-קונדיטור אורי שפט אפשר למצוא עכשיו סופגניות שבעבורן מוצדק אפילו לעמוד בתור הארוך שמשתרך בכניסה. מהמטבח שבקומת המרתף עולים ללא הפסקה מגשים עמוסים בסופגניות טריות וההצע בקושי עומד בביקוש. יש סופגניות ממולאות בשוקולד ורום ומזוגגות בשוקולד מריר, יש עם ריבת חלב מקושטות בשבבי שקדים ויש סופגניות מסורתיות בשני גדלים, רגיל וקטן, שהוא הגודל הנכון באמת לסופגנייה. כמו שאפשר לצפות משפט, הריבה מבושלת עם מקל וניל וגרידת לימון, ומיותר לציין הבצק הוא בצק חמאה איכותי.
4.5-6 שקלים לסופגנייה.
לחמים
החשמונאים 99, תל אביב
טלפון: 5612777 – 03 או 5618111 – 03

Erno
קשה להגדיר את ארנו. האם זו קונדיטוריה? לא ממש, בית קפה? פטיסרי? כל הגדרה חוטאת לפן אחר של המקום ואולי הכי נכון לתאר את המקום כגן עדן למתוקים, הגדרה שמכורים רבים לשוקולד ולמאפים יסכימו עליה. ברוח האנינה הזאת, גם הסופגניות בארנו הן משהו אחר לגמרי. הן מגיעות בשני גדלים, קטן למי שלא ממש רוצים לאכול סופגנייה אבל לא מצליחים לעמוד בפיתוי וגדול, שמתאים למי שמתמסרים לחוויה בכל ליבם. הבצק מצוין ובין המילויים המושקעים והמקוריים יש קפה,פיסטוק, שוקולד, וניל, לימון ואפילו קרם ורדים.
4 שקלים לקטנות, 6 שקלים לגדולות.
Erno
הברזל 2 ב', רמת החייל
טלפון: 03-64999336

גואטה
כמו בכל שנה גם בחנוכה הזה פוצחת לאה גואטה האם ועמוד התווך של המסעדה בחפלה של ספינג', הלוא הן הסופגניות הטריפוליטאיות המזוגגות בדבש. הספינג' של לאה הם אווריריים ומתוקים, טריים בכל יום, והשנה אפשר יהיה להשיג אותם גם עם אבקת סוכר (ולא רק עם דבש). זה המקום למי שרוצה להפוך את אכילת הסופגנייה לאירוע.
5 שקלים לספינג'.
גואטה
שדרות ירושלים 6, יפו
טלפון: 03-6813993

קפה ויולה
המוסד הגבעתיימי הזה הוא הרבה יותר מבית קפה ובתור מועדון עירוני הוא ממלא את תפקידו נאמנה ומספק בכל חג מאכלים מתאימים. ויולה, שעל שמה נקרא המקום, היא אופה בחסד ובחגים שבהם אפשר לבטא את השליטה בבצק שמרים כמו בחנוכה למשל, היא מפגינה יכולות מרשימות. השנה אפשר למצוא בסניפי ויולה ארבעה סוגים של סופגניות, בטעמים של וניל, ריבת חלב, שוקולד וריבת תות. כדאי מאוד להזמין מראש כי הסופגניות של ויולה הם לא מסוג הסחורה שנשארת על המדף.
4-5 שקלים.
קפה ויולה
שנקין 49 פינת סירקין 1, גבעתיים
טלפון: 03-7320223

באנאפה
נורית רן, הקונדיטורית של באנאפה, שבימים כתיקונם מתמחה בקרואסונים, עוגות מוס ופאי וריבות ביתיות, מתגייסת בחנוכה לטובת תושבי האזור ופותחת פס ייצור של סופגניות, כאלו שמוכיחות שיש חיים קולינריים גם מחוץ לת''א ואפילו טובים.
המבחר כולל סופגניות תוצרת בית משובחות ביותר במילויים של וניל, שוקולד, חלבה, ריבת חלב, סופגניות ללא מילוי עם קינמון ואגוזים טחונים מלמעלה, וגם סופגניות מסורתיות במילוי של ריבת תות מקושטות באבקת סוכר.
באנאפה
מרכז דנ-גל, אזור התעשיה כפר רות
טלפון: 08-9766992